Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 01.01.2010, 18:24:24
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Pai voi interpretati niste canoane cam dupa cum va taie capul. Nici nu-i de mirare ca v-ati fragmentat in mai multe bisericute si sinoade, precum protestantii. De ce nu sunteti uniti?
Comparatia ta este deplasata. "Bisericile" protestante au eclesiologii diferite. Nu cred ca este cazul in ceea ce-i priveste pe calendaristi (cu exceptia unor sinoade ciprianite). Comuniunea o sa vina si ea cu ajutorul lui Dumnezeu, dar nu prea cred ca asta este motiv de-ajuns ca sa iti justifice tie prezenta acolo unde te afli impotriva canaonelor Bisericii Ortodoxe si a exeplului Sfintilor Ei.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Cam asta incearca si protestantii sa faca cu Biblia, o citeste si o aplica fiecare dupa capul lui.
Si iarasi imi scoti vorbele din context: "Invatatura Sfintilor Parinti nu se interpreteaza (fiindca e clara, ea insasi este interpretare a Sfintei Scripturi si indrumar in Credinta), ci se citeste si se aplica." Precum vezi, eu nu interpretez nimic, doar iau de buna invatatura Sfintilor Parinti, ceea ce iti recomand si tie.