![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cam asta incearca si protestantii sa faca cu Biblia, o citeste si o aplica fiecare dupa capul lui. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
De aici sa inteleg ca intre 24 si 35 GOC greceasca a facut lucrarea diavolului? Aplicam canoanele... Si acum o intrebare pentru Orthodoxia ca vorbeam inainte de Sfantul Maxim sau Marcu al Efesului. Dupa cum m'a intrebat Bogdan, n'am gasit nimic care sa afirme ca ierarhii eretici de atunci ar fi pierdut Harul. Acest sfinti, s'au pus sa construiasca de capul lor Biserici? Erau impotriva ierarhilor eretici, totusi nu s'au pus de capu' lor sa construiasca lacase de cult la fel cum a facut Glicherie; si mai rau de atat e ca incearca sa se justifice (bosv-ul) pintr-o minciuna, potrivit careia Patriahul Ierusalimului lea dat binecuvantare lor. Alt lucru la care ma gandeam astazi; suntem in 800 circa, Spania a adoptat Filioque si toti ceilalti sunt in comuniune cu ea DECI TOTI SUNT ERETICI potrivit canoanelor! Comuniunea cu ereticii te fac eretic vazand ca te faci partas ereziei. Last edited by Antoni0; 01.01.2010 at 15:46:27. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cred ca am mai discutat si acest subiect. Nu exista nici un fel de asemanare intre felul in care a fost introdus Filoque si schimbarea calendarului. In cazul primului a fost un proces indelungat pina cind a fost erezie marturisita si de Roma, dar adoptarea calendarului revizuit s-a facut rapid, in cel mai oficial mod cu putinta si brutal. Ti-am mai citat si inainte din enciclopedia catolica: |
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Insa eu nu stiu de un sinod a Sfantului Spiridon, altul a Sfantului Nicolae, s.a.m.d. Dami niste exemple din istorie de sinoade si grupulete desprinse din ele care sa reprezinte Biserica. Multumesc! Citat:
Citat:
Intreabarea care am puso in topicul celalalt o pun si aici: dami un exemplu de Sfant care s'a pus de capu' lui sa'si faca biserici! Citat:
Erezia este oficiala la Patriarhia Ecumenica? S'au unit cumva BC cu BO si nu stiu eu? Citat:
http://paginiortodoxe.tripod.com/vsm...salimului.html In acest caz nu a fost introdusa abuziv "erezia"? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"We determine creeds by the year or by the month, we change our own determinations, we prohibit our changes, we anathematize our prohibitions." Cine oare formula crezuri si anatemiza? Da-mi voie sa cred ca la sinoade se referea si nu la oarece episcopi ratacitori! Citat:
Sf. Sofronie a fost Patriarh din 634 pina cind a murit in 638. Sf. Maxim a fost acuzat de "erezie" de catre monotelisti in 658 si 662. Dupa cum vezi, momente diferite si dupa moartea Sf. Sofonie! Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Asa e... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 14:30:00 |
| botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 11:17:27 |
| Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 13:48:10 |
| botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 02:10:00 |
|
|