Teodora, si eu am varsta ta. O casatorie nu se face numai ca sa nu cazi in pacat si inseamna muuult mai mult decat sex. Ce veti face cand va veti casatori? Aveti unde sta, aveti ce manca, cum sa va intretineti? Sau va bazati pe parinti? O casatorie presupune stabilitate materiala si emotionala, or, asta, cred eu, se dobandeste, de regula, la o anumita varsta. Eu consider ca ai face bine sa o asculti pe mama ta. Si in primul rand, pentru ca o casatorie fara acordul parintilor nu este binecuvantata! Nu te grabi, cere sfatul duhovnicului, pentru ca dupa aceea nu mai merge sa dai inapoi, trebuie sa iti duci crucea. Nu puteti ramane prieteni, nu puteti trai in curatie pana cand terminati facultatea si va gasiti si voi un loc de munca? Eu am o colega care este de vreo 6 ani prietena cu un baiat, absolvent de teologie. Sunt amandoi oameni cu scaun la cap, traiesc in curatie si spun ca doresc sa se casatoreasca si ei, dar cand vor strange destui bani ca sa isi cumpere macar o garsoniera si cand vor avea un loc de munca stabil. Pana atunci, merg amandoi la plimbare, la biserica, in parc, la film... si le e bine asa.
Dar este alegerea ta, te rog sa cantaresti bine, pentru ca de decizia aceasta depinde toata viata ta de acum inainte. iubirea vine si trece si daca nu va leaga si altceva, daca nu aveati aceleasi pasiuni, aceleasi principii de viata, aceeasi credinta, si nu in ultimul rand, daca nu aveti duhovnic, riscati sa cadeti la primele greutati care va vor aparea in cale.
Iertare, mai ales de la tine, Geonektarios, dar asta e parerea mea.