View Single Post
Vechi 04.01.2010, 11:36:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este adevarat, Cristi.
Insa Schmeman spune (si eu am ajuns sa ii dau dreptate) ca retinerea de la Impartasanie din cauza nevredniciei este o forma de pietate rau inteleasa.
Pai atunci, sa ne retinem si de la a merge la Liturghie, ca acolo suntem deja in Imparatie. Cine este vrednic?
Inca odata, nu spun de fiecare in parte, personal, spun de conceptia care s-a dezvoltat in jurul Euharistiei. Dumnezeu este vazut ca fiind departe, or el ce face? Vine si se da noua ca hrana si bautura.
Este cam ca in problema cu libertatea de care am discutat in alta parte: avem impresia ca trebuie sa devenim mai intai sfinti pentru a putea sa ne impartasim.
Creem in jurul impartasaniei tot felul de ritualuri de curatire, ne ferim chiar sa lasam prea multe ore intre spovedanie si impartasanie, ca sa nu ne murdarim iar de vreun pacat. Pai bine daca este asa, atunci si daca ne spovedim un minut inainte avem timp sa avem un gand rau. Curatenia trebuie sa fie un act dinamic, continuu.
Eu nu te-am citat și nu ți-am contrazis opțiunea, preferința , crezul , ci doar am amintit de : Ioan Gură de Aur , Vasile cel Mare și alții asemenea LOR . Atât si nimic mai mult ! În noi și în libertatea noastră stă în a alege , a discerne , ce ne este de un real folos sau nu !