Citat:
În prealabil postat de lareine
Nu am avut ocazia sa experimentez, sunt si eu la inceput de drum, dar chiar ma intreb, dintre cazurile cu anxietate sau depresie (ma refer la oameni care altfel sunt ok dpdv somatic), cate ar merge bine daca in loc de medicatie, ar respecta niste norme de existenta si s-ar ruga si ar avea contacte sociale? Daca iti ocupi timpul (faci ceva util tie si altora), daca faci miscare fizica, daca incerci sa-ti invingi temerile cu ajutorul lui Dumnezeu si daca te gandesti ca dom'le, atat de mult se scrie in acatiste "Bucura-te" si "care ai nascut pricina veseliei", atat de frumoasa e strigarea aliluia, daca te gandesti la crinii campului, daca iti ordonezi putin viata si incetezi a ti-o mai compara cu a altora - daca faci toate astea oare nu se vor ameliora simptomele macar partial?
|
Ba cred ca da.
Cred ca de multe ori anxietatea si depresia provin din presiunile si asteptarile care vin din partea societatii. Adica, daca nu castigi atat, daca nu ai masina, haine, vacante.. daca nu corespunzi
modelului promovat de mass media, atunci te simti deznadajduit, temator...ai dat gres.
Modelele sociale sunt preluate automat, fara a le investiga cat de cat, fara a ne intreba daca asta vrem, pentru asta traim, asta ni se potriveste etc.. Ni se da de inteles ca doar unele sunt lucrurile care ne vor face fericiti si suntem "programati" din copilarie sa le urmarim asiduu.