Citat:
În prealabil postat de antoniap
Sa zicem ca un evreu, un musulman, si crestini de diverse confesiuni se aduna intr-un loc sa se roage impreuna si fiecare crede ca religia lui e cea mai buna si vrea ca toti ceilalti sa manifeste toleranta fata de el. Si discuta si discuta si discuta...
- La ce-ai mai putea renunta tu catolicule, ca sa fii ca noi?
- Cum ? Eu am putere politica mare, cum o sa renunt la ceva? Renuntati voi mai bine. Uite, tu, ortodoxule, prea iti faci de cap cu rigurozitatile tale! Ia mai renunta la ceva!
- Dar mantuirea imi e in pericol! zice ortodoxul.
- Hai, las-o balta cu chestia asta, spune iudeul. Noi avem cele mai multe banci din lume, tine colea un cec si spune ca noi ca n-o sa regreti.
.
|
Ce-ai scris tu aici este intradevar fictiune. Cind cei trei/patru/noua se intilnesc, ei isi cara doar credinta cu specificul ei in " rucsace" dar nu o discuta si nu se cearta, ci doar formeaza o echipa de prieteni care se lupta impotriva intunericului si a pericolului din drumul ce-i asteapta spre virful muntelui.
Nu discuta nimeni NIMIC, toti sunt intariti in credinta lor si-si vad de treaba colaborind in lupta impotriva RAULUI
Asta este ecumenismul ziditor!