Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 15:56:04
antoniap
Guest

Implicit Fictiune

Sa zicem ca un evreu, un musulman, si crestini de diverse confesiuni se aduna intr-un loc sa se roage impreuna si fiecare crede ca religia lui e cea mai buna si vrea ca toti ceilalti sa manifeste toleranta fata de el. Si discuta si discuta si discuta...
- La ce-ai mai putea renunta tu catolicule, ca sa fii ca noi?
- Cum ? Eu am putere politica mare, cum o sa renunt la ceva? Renuntati voi mai bine. Uite, tu, ortodoxule, prea iti faci de cap cu rigurozitatile tale! Ia mai renunta la ceva!
- Dar mantuirea imi e in pericol! zice ortodoxul.
- Hai, las-o balta cu chestia asta, spune iudeul. Noi avem cele mai multe banci din lume, tine colea un cec si spune ca noi ca n-o sa regreti.

Ispitele sunt ispite, iar daca intri in discutii ecumenice nu se poate sa nu iesi sifonat de pe acolo, mai ales daca esti ortodox. De ce credem ca persoane dragi care au anumite responsabilitati nu pot cadea in ispite? Ba pot cadea in ispite mari. Un singur moment de neatentie si ti-ai pus iscalitura pe un document pe care poate nici nu l-ai citit in intregime si care poate avea efecte asupra fratilor tai.

Eu cred ca nu trebuie sa exageram nici cu toleranta, asa cum nu exageram cu dulceata sau cu bomboanele. Sarea in bucate are rostul ei, iar cuvantul intelept la fel. Da, trebuie sa ramana cateva biserici pravoslavnice pana la a a doua venire a lui Hristos. Care vor fi acelea? Ortodocsii au primit atatea dovezi despre frumusetea credintei lor. De ce sa ne vindem Ortodoxia pentru un blid de linte?

Ecumenismul e doar un pretext pentru ca o religie unica antihristica sa se poata dezvolta ca o ciuperca otravitoare pe ruinele Ortodoxiei. Vorbele frumoase nu ne asigura mantuirea. Il respect pe catolic, pe musulman, pe evreu, dar sa nu vina cu inventii care au implicatii asupra constiintei mele religioase. Daca dialogam prea mult cu oamenii, nu ne ramane timp pentru vorbirea cu Dumnezeu si ne trezim ca suntem doar ortodocsi cu numele, numai buni pentru tocanita ecumenista.

Caci azi renuntam la calendar, maine la nu stiu ce parte din Sfanta Liturghie, poimaine la Crez, ca sa fim noi cei toleranti de parca Dumnezeu ne cere sa toleram pacatul si erezia! Urmatorul pas poate fi renuntarea la Hristos si la Noul Testament si ...gata! ne trezim ca ne ducem buluc dupa Antihrist.

Marturisirea credintei e e necesara in aceste vremuri. Pentru o tinuta festiva trebuie sa muncim mai mult decat pentru o imitatie de haina din hartie gofrata care la prima ploaie lasa sa se vada goliciunea noastra si sa ne facem de rusine. Iar pentru o tinuta duhovniceasca in aceste vremuri, cred ca e necesar spiritul de jertfa pe langa celelalte nevointe duhovnicesti.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 16:02:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sa zicem ca un evreu, un musulman, si crestini de diverse confesiuni se aduna intr-un loc sa se roage impreuna si fiecare crede ca religia lui e cea mai buna si vrea ca toti ceilalti sa manifeste toleranta fata de el. Si discuta si discuta si discuta...
- La ce-ai mai putea renunta tu catolicule, ca sa fii ca noi?
- Cum ? Eu am putere politica mare, cum o sa renunt la ceva? Renuntati voi mai bine. Uite, tu, ortodoxule, prea iti faci de cap cu rigurozitatile tale! Ia mai renunta la ceva!
- Dar mantuirea imi e in pericol! zice ortodoxul.
- Hai, las-o balta cu chestia asta, spune iudeul. Noi avem cele mai multe banci din lume, tine colea un cec si spune ca noi ca n-o sa regreti.

.
Ce-ai scris tu aici este intradevar fictiune. Cind cei trei/patru/noua se intilnesc, ei isi cara doar credinta cu specificul ei in " rucsace" dar nu o discuta si nu se cearta, ci doar formeaza o echipa de prieteni care se lupta impotriva intunericului si a pericolului din drumul ce-i asteapta spre virful muntelui.

Nu discuta nimeni NIMIC, toti sunt intariti in credinta lor si-si vad de treaba colaborind in lupta impotriva RAULUI
Asta este ecumenismul ziditor!

Last edited by andreicozia; 06.01.2010 at 16:17:49.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 16:09:49
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu discuta nimeni NIMIC, toti sunt intariti in credinta lor si-si vad de treaba colaborind in lupta impotriva RAULUI
Asta este ecumenismul ziditor!
Mie mi se pare ca asta chiar e pura fictiune!

Indeosebi asta cu "ecumenismul ziditor" m-a doborat, e geniala. Parca si vad popoarele ecumenice marsaluind cu zicala asta pe pancarte, spre atingerea celor mai inalte culmi ale progresului duhovnicesc si faurirea omului nou!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 16:31:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Mie mi se pare ca asta chiar e pura fictiune!

Indeosebi asta cu "ecumenismul ziditor" m-a doborat, e geniala. Parca si vad popoarele ecumenice marsaluind cu zicala asta pe pancarte, spre atingerea celor mai inalte culmi ale progresului duhovnicesc si faurirea omului nou!

Ecumenismul TREBUIE inteles in acest context al intelegerii mutuale ca toti trebuie sa ne unim sa luptam impotriva agresiunii de peste tot asupra fiintei umane care se pravaleste asupra noastra precum in filmul AVATAR :)
Ramanind divizati si invrajbiti, sigur vom pierde lupta

Cu sau fara acordul tau spre asta ne indreptam.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 18:41:53
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Ecumenismul TREBUIE inteles in acest context al intelegerii mutuale ca toti trebuie sa ne unim sa luptam impotriva agresiunii de peste tot asupra fiintei umane care se pravaleste asupra noastra precum in filmul AVATAR :)
Ramanind divizati si invrajbiti, sigur vom pierde lupta

Cu sau fara acordul tau spre asta ne indreptam.
Uraciunea pustiirii ii este numele ecumenismului. Oricat am cosmetiza aceasta realitate.

Pune matale oaia, capra si lupul sa se uneasca si sa se apere reciproc. Pai lupului cand ii e foame nu se va gandi l a biata oaie. Iar capra nu-si parasi naravul si-i va cere oii smerenie si iar smerenie pana se va vedea chiftelute.

Cum este aparata de agresiuni fiinta umana in aceste vremuri? De ecumenism e nevoie pentru a apara omul cu adevarat?
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 18:47:43
Banned

Implicit

Citat:

Pune matale oaia, capra si lupul sa se uneasca si sa se apere reciproc. ?
Noi oamenii avem posibilitatea de a ne ridica deasupra acestui nivel de dobitoace, ele in schimb nu!
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 19:20:21
Banned

Implicit

Citat:

Cum este aparata de agresiuni fiinta umana in aceste vremuri? De ecumenism e nevoie pentru a apara omul cu adevarat?
In satul global NUMAI UNITI vom mai putea supravietui, da este nevoie de un ecumenism cu care si prin care sa realizam ca Dumnezeu este unul si noi toti suntem fii Lui si ai acestui pamint in lupta cu agresorii care string din ce in ce mai mult rindurile. Ramanind in gasti si bisericute in contextul aderarii ca stat trup si suflet la UE si USA, vom fi in cel mai scurt timp terminati.
Este esential sa invatam unii de la altii mai ales de la catolici care sunt mai versati in lupta cu patimile distructive ale occidentului ce sa facem mai ales practic! asa cum noi suntem inca mici copii cu muci la nas..stiind ca Dumnezeu iti da dar in traista nu-ti baga
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 20:15:48
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
In satul global NUMAI UNITI vom mai putea supravietui, da este nevoie de un ecumenism cu care si prin care sa realizam ca Dumnezeu este unul si noi toti suntem fii Lui si ai acestui pamint in lupta cu agresorii care string din ce in ce mai mult rindurile. Ramanind in gasti si bisericute in contextul aderarii ca stat trup si suflet la UE si USA, vom fi in cel mai scurt timp terminati.
Ai dreptate,Andreicozia,sa speram doar ca oamenii se vor trezi la timp si ii vor trezi si pe ceilalti din jurul lor,care inca dorm in timp ce altii lucreaza asiduu spre subjugarea si exterminarea noastra.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 20:16:10
bodyandsoul's Avatar
bodyandsoul bodyandsoul is offline
Member

Data înregistrării: 31.12.2009
Implicit

Citat:
Este esential sa invatam unii de la altii mai ales de la catolici care sunt mai versati in lupta cu patimile distructive ale occidentului ce sa facem mai ales practic! asa cum noi suntem inca mici copii cu muci la nas..stiind ca Dumnezeu iti da dar in traista nu-ti baga
De ce sa mizam atat de mult pe lumea aceasta? Calatoria noastra pe acest pamant oricum este de scurta durata. Daca te referi la supravietuirea valorilor acestui neam, aceasta nu va fi posibila in contextul ecumenist care tolereaza homosexualitatea, etc. Daca te referi la supravietuirea economica,ei bine, asta nu este o tinta pentru crestini. Hristos a spus clar "Imparatia mea nu este din lumea aceasta". Mergand pe linia asta, mucenicia este inevitabila. Cel ce nu aduna cu Hristos, acela risipeste.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 20:21:34
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
da.. sa invatam de la catolici care datorita "deschiderii" lor spre absolut orice, au astazi bisericile goale, in occident si nu numai. cat despre amenintarile ue si sua.. ii astept pe ecumenisti sa lupte impotriva lor, dar pana acum PF Daniel a spus ca primirea actelor biometrice nu este o problema morala. Eu stiam ca marile organizatii ecumeniste au un puternic sprijin economic si politic (Consiliul mondial al "bisericilor", la care am avut si noi reprezentanti...)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14