Citat:
În prealabil postat de AlinB
Dar pentru cine este sincer interesat sa vada cat adevar si cata absurditate se ascunde in dogmele adventiste, cred ca asta este unul din cele mai bune exemple (pentru absurditate).
|
Dupa modul tau de gandire (omenesc si limitat) se poate spune ca Insusi Dumnezeu este absurd in ceea ce face. Tu provoci o discutie filosofica, seaca. Nu crezi ca Dumnezeu poate readuce la viata (si schimba in acelasi timp) pe un pacatos iertat si curatit prin sangele scump a lui Hristos.
Crestinul este un om inteligent, cercetator. Dar, de la un anumit punct, intelege prin credinta.
Spre exemplu:
- eu nu pot sa-ti explic revenirea Mantuitorului; dar cred in aceasta (Insusi Domnul Iisus Hristos a promis acest lucru);
- nu pot sa-ti explic cum va fi invierea celor mantuiti; dar cred in aceasta (Mantuitorul a promis);
- nu pot sa-ti explic cum vom mosteni Imparatia lui Dumnezeu; dar cred in aceasta (Mantuitorul ne-a vorbit despre aceasta), etc.
Acum, te rog sa arati ce este absurd in dogmele (punctele de credinta) adventiste. Ti se va explica ceea ce se poate explica,conform cu Sfanta Scriptura. Si, tot conform cu Sfanta Scriptura, va trebui sa crezi (sau nu) ceea ce nu poate explica mintea omeneasca.
"Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre și căile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Și cât de departe sunt cerurile de la pământ, așa de departe sunt căile Mele de căile voastre și cugetele Mele de cugetele voastre."(Isaia 55:8,9)