Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 14:33:50
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Si in timpul somnului exista activitate, se numeste <vis>.Ia vezi.A facut Dumnezeu pe om(Adam) muritor?
Special am scris somn cu italice să nu te agăți în el, dar degeaba... Nu poți duce comparația cu somnul în toate aspectele, până la grotesc. Ești obosit în fiecare seară și te culci: nu poți să te sinucizi zilnic ca să dormi în țărâna pământului.

Adam a primit nemurirea condiționat. Căzând în păcat, a devenit muritor (Facerea 1,3). Singurul care are nemurirea în Sine este Dumnezeu (1 Tim.6,16).
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 16:48:17
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Singurul care are nemurirea în Sine este Dumnezeu (1 Tim.6,16).
Evident, iar oamenii au învierea prin har, prin Dumnezeu-Cuvântul, adică Hristos:

Ioan 6.47 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică"
Ioan 11.26 "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "

Omul exsită conștient și după deces, e limpede!
Vechi 06.01.2010, 17:02:00
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dar pentru cine este sincer interesat sa vada cat adevar si cata absurditate se ascunde in dogmele adventiste, cred ca asta este unul din cele mai bune exemple (pentru absurditate).
Dupa modul tau de gandire (omenesc si limitat) se poate spune ca Insusi Dumnezeu este absurd in ceea ce face. Tu provoci o discutie filosofica, seaca. Nu crezi ca Dumnezeu poate readuce la viata (si schimba in acelasi timp) pe un pacatos iertat si curatit prin sangele scump a lui Hristos.

Crestinul este un om inteligent, cercetator. Dar, de la un anumit punct, intelege prin credinta.

Spre exemplu:
- eu nu pot sa-ti explic revenirea Mantuitorului; dar cred in aceasta (Insusi Domnul Iisus Hristos a promis acest lucru);
- nu pot sa-ti explic cum va fi invierea celor mantuiti; dar cred in aceasta (Mantuitorul a promis);
- nu pot sa-ti explic cum vom mosteni Imparatia lui Dumnezeu; dar cred in aceasta (Mantuitorul ne-a vorbit despre aceasta), etc.

Acum, te rog sa arati ce este absurd in dogmele (punctele de credinta) adventiste. Ti se va explica ceea ce se poate explica,conform cu Sfanta Scriptura. Si, tot conform cu Sfanta Scriptura, va trebui sa crezi (sau nu) ceea ce nu poate explica mintea omeneasca.

"Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre și căile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Și cât de departe sunt cerurile de la pământ, așa de departe sunt căile Mele de căile voastre și cugetele Mele de cugetele voastre
."(Isaia 55:8,9)

Last edited by hoinarul; 06.01.2010 at 17:04:42.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 17:11:37
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Evident, iar oamenii au învierea prin har, prin Dumnezeu-Cuvântul, adică Hristos:

Ioan 11.26 "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "

Omul exsită conștient și după deces, e limpede!
Ca omul exista constient si dupa deces este limpede pentru cei care cred in ce le-a spus "invatatorul" lor: "Hotarat ca nu veti muri"(a spus diavolul).

Cei ce cred in Dumnezeu, cred in ceea ce a spus Dumnezeu:

"Sufletul care pacatuieste, acela va muri" (Ezechiel 18:20)

Cat priveste viata dupa moarte, aceasta va exista numai dupa inviere. Este absurd sa crezi in viata din timpul mortii.

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sa aiba viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(spune mantuitorul in Ioan 6:40)
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 17:29:39
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sa aiba viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(spune mantuitorul in Ioan 6:40)
Ce fel de viata?
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 18:31:22
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul
Ca omul exista constient si dupa deces este limpede pentru cei care cred in ce le-a spus "invatatorul" lor: "Hotarat ca nu veti muri"(a spus diavolul).

Hristos spune:

Pe cine oare să credem, pe Hristos sau pe adventiști ??
Răspunsul e limpede!
Citat:
În prealabil postat de hoinarul
Evident, speranța creștinilor este Învierea:

Apoc.20."4.Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani".
Apostoli văd învierea ca un eveniment ce se petrece cu un suflet ce există conștient, care capătă un trup duhovnicesc, nou, nestricăcios, nu e vorba de un om inexistent și recreat.

Last edited by ovidiu-s; 06.01.2010 at 18:35:37.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 19:47:52
Banned

Implicit

Citat:
Evident, iar oamenii au învierea prin har, prin Dumnezeu-Cuvântul, adică Hristos
Dacă este evident [că "Singurul care are nemurirea în Sine este Dumnezeu (1 Tim.6,16)."], la fel de evident este și faptul că această nemurire prin har nu a fost primită încă, deoarece învierea drepților încă nu a avut loc.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 19:50:36
Banned

Implicit

Citat:
Apoc.20."4.Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani".
Apostoli văd învierea ca un eveniment ce se petrece cu un suflet ce există conștient, care capătă un trup duhovnicesc, nou, nestricăcios, nu e vorba de un om inexistent și recreat.
Conform "argumentului" biblic de mai sus, spune-ne te rog în dreptul martirilor generați de fiară și chipul ei, cum pot sufletele acestora să fie conștiente în moarte din moment ce ei nu au murit încă (ba poate nici nu s-au născut încă). Și va trebui de asemenea să ne explici cum vor învia, din moment ce ei nu au murit? Te prinzi tot mai rău în hățișul aceste doctrine nebiblice...
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 20:17:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Special am scris somn cu italice să nu te agăți în el, dar degeaba... Nu poți duce comparația cu somnul în toate aspectele, până la grotesc. Ești obosit în fiecare seară și te culci: nu poți să te sinucizi zilnic ca să dormi în țărâna pământului.

Adam a primit nemurirea condiționat. Căzând în păcat, a devenit muritor (Facerea 1,3). Singurul care are nemurirea în Sine este Dumnezeu (1 Tim.6,16).
Ce i-a zis Dumnezeu la Adam cu referire la fructul oprit?
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 08:20:59
Clau44 Clau44 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.02.2009
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Conform "argumentului" biblic de mai sus, spune-ne te rog în dreptul martirilor generați de fiară și chipul ei, cum pot sufletele acestora să fie conștiente în moarte din moment ce ei nu au murit încă (ba poate nici nu s-au născut încă). Și va trebui de asemenea să ne explici cum vor învia, din moment ce ei nu au murit? Te prinzi tot mai rău în hățișul aceste doctrine nebiblice...
se pare că trebui să-ți răspund eu cum ai spus tu "nebunatice" ce spune Apostolul că prin nebunia propovăduirii s-a făcut cuvântul lui Iisus Hristos, și nu a dovedit nebunia lumii mai mare decât nebunia propovăduirii Evangheliei"!?
Să revin la Învierea Domnului la 1 Corinteni 15:
Versetul original greacă veche:
15:1 γνωριζω α δε υμι αδελφοι το ευαγγελιον ο ευηγγελιϲαμην ϋμιν ο κ(αι) παρελαβετε εν ω και εϲτηκατε

2 δι ου και ϲωζεϲθε τινι λογω ευηγγελιϲαμην υμιν ει κατεχετε εκτοϲ ει μη εικη επιϲτευϲατε

3 παρεδωκα γαρ υμι εν πρωτοιϲ ο και παρελαβον οτι χϲ απεθανεν ϋπερ των αμαρτιων ημων κατα ταϲ γραφαϲ

4 και οτι εταφη και οτι εγηγερται τη ημερα τη τριτη κατα ταϲ γραφαϲ

5 και οτι ωφθη κηφα επειτα τοιϲ ιβ

6 επειτα ωφθη επανω πεντακοϲιοιϲ αδελφοιϲ εφαπαξ εξ ων οι πλιονεϲ μενουϲιν εωϲ αρτι τινεϲ δε ’ εκοιμηθηϲαν

7 επειτα ωφθη ϊακωβω · επειτα τοιϲ αποϲτολοιϲ παϲι

8 εϲχατον δε παντω ωϲπερει τω εκτρωματι ωφθη καμοι

9 εγω γαρ ειμι ο ελαχιϲτοϲ των αποϲτολων οϲ ουκ ιμι ϊκανοϲ καλειϲθαι αποϲτολοϲ διοτι εδιωξα την εκκληϲιαν του θυ

10 χαριτι δε θυ ειμι ο ειμι και η χαριϲ αυτου η ειϲ εμε ου κενη εγενηθη αλλα περιϲϲοτερον αυτων απαντων εκοπιαϲα ουκ εγω δε αλλα η χαριϲ του θυ ’ ϲυν εμοι

11 ειτε ουν εγω ειτε εκεινοι ουτωϲ κηρυϲϲομεν και ουτωϲ πιϲτευϲατε

12 ει δε χϲ κηρυϲϲετε οτι εκ νεκρων εγηγερται πωϲ λεγουϲιν εν υμιν τινεϲ οτι αναϲταϲιϲ νεκρων ουκ εϲτιν

13 ’ ουδε χϲ εγηγερται

14 ει δε χϲ ουκ εγηγερται κενον αρα και το κηρυγμα ημω καινη και η πιϲτιϲ ϋμων

15 ευριϲκομεθα δε και ψευδομαρτυρεϲ του θυ οτι εμαρτυρηϲαμε κατα του θυ οτι ηγειρεν τον χν αυτου ον ουκ ηγειρεν ειπερ αρα νεκροι ουκ εγειρονται ·

16 ει γαρ νεκροι ουκ εγιρονται ουδε χϲ εγηγερται

17 ει δε χϲ ουκ εγηγερται ματαια η πιϲτιϲ ϋμω και ετι εϲτε εν ταιϲ αμαρτιαιϲ ϋμων ·

18 αρα και οι κοιμηθετεϲ εν χω απωλοτο

19 ει εν τη ζωη ταυτη εν χω ηλπικοτεϲ εϲμεν μονο ελεεινοτεροι παντων ανθρωπων εϲμεν

20 νυνϊ δε χϲ εγηγερται εκ νεκρων απαρχη των κεκοιμημενων

21 επιδη γαρ δι ανθρωπου θανατοϲ και δι ανθρωπου αναϲταϲιϲ νεκρω

22 ωϲπερ γαρ εν τω αδαμ παντεϲ αποθνηϲκουϲιν ουτωϲ και εν τω χω παντεϲ ζωοποιηθηϲονται

23 εκαϲτοϲ ’ εν τω ϊδιω ταγματι απαρχη χϲ επειτα οι του χυ εν τη παρουϲια αυτου

24 ειτα το τελοϲ οταν παραδιδω την βαϲιλιαν του θυ και πρι οταν καταργηϲη παϲαν αρχην και παϲαν εξουϲιαν και δυναμιν

25 δει γαρ αυτον βαϲιλευειν αχρι ου ’ θη πανταϲ τουϲ εχθρουϲ ϋπο τουϲ ποδαϲ αυτου ’

26 εϲχατοϲ εχθροϲ καταργειται ο θανατοϲ

27 ’ οταν δε ειπη οτι τα παντα ϋποτετακται δηλον οτι εκτοϲ του ϋποταξαντοϲ αυτω τα ’

28 παντα τοτε και αυτοϲ ο ϋϊοϲ ϋποταγηϲεται τω ϋποταξατι αυτω τα παντα ϊνα η ο θϲ τα παντα εν παϲιν

29 επει τι ποιηϲουϲι οι βαπτιζομενοι ϋπερ των νεκρω ει ολωϲ νεκροι ουκ εγιρονται τι και βαπτιζονται ϋπερ αυτων

30 τι και ημιϲ κινδυνευομεν παϲαν ωραν

31 καθ ημεραν αποθνηϲκω νη την ϋμετεραν καυχηϲιν αδελφοι ην εχω εν χω ιυ τω κω ημων

32 ει κατα ανθρωπον εθηριομαχηϲα εν εφεϲω τι μοι το οφελοϲ ει νεκροι ουκ εγειρονται φαγωμε και πιωμεν αυριον γαρ αποθνηϲκομεν

33 μη πλαναϲθαι φθειρουϲιν ηθη χρηϲτα ομιλιαι κακαι

34 εκνηψατε δικαιωϲ και μη αμαρτανετε αγνωϲιαν γαρ θυ τινεϲ εχουϲιν προϲ εντροπην ϋμιν λαλω

35 αλλ ερι τιϲ πωϲ εγειρονται οι νεκροι ποιω δε ϲωματι ερχονται

36 αφρων ϲυ ο ϲπιρειϲ ου ζωοποιειται ειϲ την εαν μη αποθανη

37 και ο ϲπιρειϲ ου το ϲωμα το γενηϲομενον ’ αλλα γυμνο κοκκον ει τυχοι ϲιτου η τινοϲ των λοι

πων

38 ο δε θϲ διδωϲιν αυτω ϲωμα καθωϲ ηθεληϲε και εκαϲτω των ϲπερματων ’ ϊδιο ϲωμα

39 ου παϲα ϲαρξ η αυτη ϲαρξ αλλα αλλη μεν ανθρωπων αλλη δε ϲαρξ κτηνων αλλη δε ϲαρξ πτηνων αλλη δε ϊχθυων

40 και ϲωματα επουρανια και ϲωματα επιγεια αλλα ετερα μεν η των επουρανιων δοξα ετερα δε η των επιγειων ·

41 αλλη δοξα ηλιου και αλλη δοξα ϲεληνηϲ και αλλη δοξα αϲτερων αϲτηρ γαρ αϲτεροϲ διαφερει εν δοξη

42 ουτωϲ και η αναϲταϲιϲ των νεκρω ϲπιρεται εν φθορα εγιρεται εν αφθαρϲια ·

43 ϲπειρεται εν ατιμια · εγειρεται εν δοξη ϲπειρεται εν αϲθενια εγειρεται εν δυναμι ·

44 ϲπειρεται ϲωμα ψυχικον · εγειρεται ϲωμα πνικο ε εϲτιν ϲωμα ψυχικον εϲτιν και πνικον ·

45 ουτωϲ και γεγραπται · εγενετο ο πρωτοϲ ανθρωποϲ αδαμ ειϲ ψυχην ζωϲαν · ο εϲχατοϲ αδαμ ειϲ πνα ζωοποιουν ·

46 αλλ ου πρωτον το πνικον αλλα το ψυχικον επειτα το πνικον

47 ο πρωτοϲ ανθρωποϲ εκ γηϲ χοικοϲ ο δευτεροϲ ανθρωποϲ ’ εξ ουρανου

48 οιοϲ ο χοϊκοϲ τοιουτοι και οι χοϊκοι και οιοϲ ο επουρανιοϲ τοιουτοι και οι επουρανιοι

49 και καθωϲ εφορεϲαμεν τη εικονα του χοϊκου φορεϲωμε και την εικονα του επουρανιου

50 τουτο δε φημι αδελφοι οτι ϲαρξ και αιμα βαϲιλεια θυ κληρονομηϲαι ου δυναται ουδε η φθορα την αφθαρϲιαν κληρονομει

51 ϊδου μυϲτηριον ϋμιν λεγω παντεϲ μεν κοιμηθηϲομεθα ου πατεϲ δε αλλαγηϲομεθα

52 εν ατομω εν ριπη οφθαλμου εν τη εϲχατη ϲαλπιγγι ϲαλπιϲει γαρ και οι νεκροι εγερθηϲοται αφθαρτοι κ(αι) ημειϲ αλλαγηϲομεθα

53 δει γαρ το φθαρτο τουτο ενδυϲαϲθαι αφθαρϲιαν και το θνητον τουτο ενδυϲαϲθαι αθαναϲιαν

54 οταν δε ’ το θνητον τουτο ενδυϲηται τη αθαναϲιαν τοτε γενηϲεται ο λογοϲ ο γεγραμμενοϲ κατεποθη ο θανατοϲ ειϲ νικοϲ

55 που ϲου θανατε το νικοϲ που ϲου θανατε το κεντρον

56 το δε κεντρον του θανατου η αμαρτια η δε δυναμιϲ τηϲ αμαρτιαϲ ο νομοϲ

57 τω δε θω χαριϲ τω διδοντι ημιν το νεικοϲ δια του κυ ημων ιυ χυ

58 ωϲτε αδελφοι μου αγαπητοι εδραιοι γεινεϲθε αμετακινητοι περιϲϲευοντεϲ εν τω εργω του κυ παντοτε ειδοτεϲ οτι ο κοποϲ ϋμων ουκ εϲτιν κενοϲ ε κω

http://www.codexsinaiticus.org/en/ma...r&zoomSlider=0
http://www.codexsinaiticus.org/en/ma...8&zoomSlider=0
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50