Citat:
În prealabil postat de andrei_im
ce legatura e intre muzica , o activitate pe care o alegem de bunavoie, pentru a ne bucura cumva (si in fata careia poate ne punem si sufletul), si mersul la wc sau alte necesitati ale firii nu stiu...
|
Pentru ca tu ai spus:
incearca testul acesta - in timp ce asculti o melodie rock, incearca sa spui o rugaciune. poti face asta cu constiinta curata? sau parca te opreste ceva.. Si pentru ca sunt multe alte lucruri, care nu au legatura cu calea spre mantuire, si in timp ce le infaptuim nu ne putem ruga, insa asta nu insemna ca sunt de la dracu.
Citat:
În prealabil postat de SebastianD
M-am referit la "placere a muzicii" ceva care provoaca rivna , care te misca , ceva care parca "trezeste" ceva in sufletul tau , si crede-ma pe cuvant stiu despre ce vorbesc , nu vreau sa detaliez aici
|
Mie imi pare rau ca am fost atat de brutal si ca nu am inteles. De fapt, nu inteleg nici acum despre ce anume vorbesti. E adevarat ca muzica preferata iti descatuseaza unele umori ale organismului, muzica rock, pentru cine ii place sa o asculte, ii da adrenalina... S-au facut unele teste cu niste carii si rezultatul lor a fost ca mancau lemnul de doua ori mai rapid pe muzica heavy metal. Vacile care ascultau muzica dadeau mai mult lapte. Alte animale "produceau" mai mult pe muzica. Sunt plante care cresc mai armonios pe muzica. La fel, o muzica clasica destinde si relaxeaza omul. Eu nu vad nimic satanic in asta.
Citat:
În prealabil postat de redandrei90
Declar topicul inchis. S-a ajuns prea departe. Toti au pareri diferite. Si se ajunge la jigniri. Nu am facut acest topic sa fiu facut prostut ca am generalizat cand am spus rock sau mai stiu eu ce atacuri. Problema e ca nu eu am exagerat. Proful meu de religie a generalizat. De unde vreti sa stiu eu care gen de rock e bun si care e rau? Tocmai de-aia am apelat la voi. Se pare ca unii cred ca e rau . altii nu. Unii cred in mesajele subliminale, altii nu cred... Unii spun sa nu ascult deloc rock, altii spun ca doar unele genuri sunt bune...
Va multumesc pt raspunsuri si ne auzim pe alte topicuri...aici m-am lamurit :D
Doamne ajuta!
|
Nu te-am facut prostut ca sa te jignesc sau sa te supar, imi pare rau. M-a intristat faptul ce ai spus de profesorul acela de religie, ca daca asculti rock mergi in iad, si pentru ca problema e mult mai complexa decat credea el si cred unii. Am fost putin brutal ca sa iti dai seama unde gresesti. Spiritul meu nu a fost intocmai ortodox... Daca te-ai lamurit, te rog spune-ne si noua concluziile tale si atat. Iti multumesc.
Si nu exista mesajele subliminale! Studii serioase au aratat asta!
Citat:
În prealabil postat de andrei_im
ne-a cam dat o lectie de maturitate, nu credeti? :)
|
Corect. Nu voi mai posta. Poate numai in cazul cand vin iarasi utopici din aia gen: carnea e rau, ceaiul e rau, muzica e rau, dansul e rau, moda e rau, masina e rau, iubita e rau etc.