Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu
Va felicit pentru facultate. Si eu am facut una. Va reamintesc ca sunteti pe un forum crestin. Va cred pe cuvant ca era vorba de Tara Hategului etc., dar credeti-ma si dvs cand va zic ca in ce priveste religia nu v-ati documentat suficient.
|
Am intrat pe linkul specificat de dvs despre arca. Acolo din pacate, la sectiunea animale nu scrie nimic despre numarul acestora din arca. Nu am zis ca neg existenta potopului si a arcei, dar sa facem un mic calcul: presupunand ca Biblia zice adevarul si "toata suflarea" de pe pamant urma sa fie nimicita, cu exceptia unei perechi din fiecare specie, sa luam in considerare urmatoarele: din aproximativ 1 milion de specii de animale existente pe pamant, sa presupunem ca vertebratele, care reprezinta cam 5%, au intrat in arca (1 milion de specii x 2, femela + mascul ar fi insemnat 2 milioane de animale, ceea ce cred ca e logic ca nu ar fi incaput in arca). Cu toate acestea, 5% dintr-un milion reprezinta 50 000 de animale. 50 000 x 2 = 100 000. Asadar, 100 000 de animale ar fi incaput intr-o arca.
Judeca fiecare cum vrea, acest calcul e in mare si dupa cum am spus, nu e posibil ca TOATE animalele de pe pamant pe perechi sa fi intrat in arca. Daca vreti sa sustineti contrariul, puteti sa o faceti. Fizic e imposibil. Ideea mea rezida in faptul ca ceea ce scrie in Biblie nu trebuie luat in multe cazuri ad literam, a fost scrisa acum mii de ani, ce e asa greu de inteles? Nivelul de intelegere al oamenilor de atunci era redus, pentru ei "planeta" era cat cunosteau ei, ca sa nu mai zic de faptul ca nici nu concepeau faptul ca planeta e sferica.
Iar in ceea ce priveste religia, faptele relatate in Biblie unele sunt plauzibile, altele nu, dar ideea e ca nu cred orbeste. A crede orbeste, indiferent de domeniu, e contra firii, vorba aia. Explicatii sunt, dar nu trebuie sa ne plafonam in dogme pentru a ajunge la ele, nu?
Acolo pe link am gasit urmatoarea afirmatie: "If miraculous intervention in Noah's day overruled the laws of physics, then calculations are a waste of time." Adica, in cazul in care interventia miraculoasa (a lui Dumnezeu) ar fi incalcat legile fizicii, atunci calculele sunt de prisos. Atunci multe alte evenimente au fost numai interventii divine. Si gata explicatiile :) Eu insa am analizat doar ce scrie in Biblie. La aia m-am referit. Putea sa scrie bine mersi, Dumnezeu a facut ca toate animalele de pe pamant (inclusiv ursi polari, animale de pe alte continente) au fost teleportate instant in arca si miscorate pentru a avea toate loc. Nu am mai avea aceasta dezbatere.
In final zic atat: cred ca ceea ce relateaza Biblia s-a intamplat, dar nu exact asa cum scrie.