View Single Post
Vechi 08.01.2010, 22:58:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de linistit Vezi mesajul
Prin acele citate ti-am raspuns la intrebare adica,nu D-zeu face confuzie ci cel rau.Ti-am mai spus ca exista doua lumi diferite,una care se trage din Cain fiul celui rau si Adam fiul lui D-zeu deci,nu toti sint fiii lui D-zeu ci doar cei nascuti din Adevar,iar IISUS este Adevarul si numai cunoscind bine Adevarul devenim liberi de minciuna religioasa a celor rai.Esti chemat sa-ti afli identitatea,sa vezi daca esti fiu de D-zeu sau fiu de om al celui rau.
In primul rand, ma bucur ca esti totusi in stare sa legi doua vorbe, nu doar sa dai c/p din Biblie.
In al doilea rand, sunt in principiu de acord cu ceea ce afirmi mai putin paralela cu Cain/Abel care trimite spre un soi de determinism dar putem trece cu vedrea.

Citat:
Biblia este deschisa pentru cei credinciosi si inchisa pt fiii celui rau.
Banuiesc ca e o afirmatie metaforica, dar care este rolul ei practic pana la urma?
Cand l-a ispitit pe Iisus, n-a citat diavolul din VT?

Citat:
Daca ai o intrebare din biblie vei capata un raspuns tot de acolo,daca nu,vei filozofa fara sa-ti aduci vreun folos sufletului tau.
Depinde. Unii se considera destul de destepti sau/si spiritual incat sa-si sprijine orice idee cu citate din Biblie.
Dar nu vor recunoaste acest lucru (smecheria ar fi prea evidenta) ci vor zice ca afirmatiile/teoriile nu le apartin, ci Scriptura afirma.

Dar asta nu schimba cu nimic situatia..

Citat:
Tu vrei sa te dai invatator ci nu sa asculti de Invatatorul.
Pot sa fac aceeasi afirmatie in dreptul tau. Si?
Cum vom sti care din noi are dreptate?

Citat:
Am o intrebare pt tine:cine sint cei doi pomi din Eden,pomul vietii si cel al cunostintei binelui si raului?Raspunde cit mai masiv cu texte biblice daca stii daca nu,nu,scuteste-ma de ginduri ale mintii tale care nu au nici o valuare si pe care cuvintul Domnului le spune ca sint pareri de cenusa,nicidecum ceva care sa contina citusi de putin viata.
Scopul acestei speculatii find care?

[quote]Daca tot vrei sa-ti folosesti mintea folosete-o in legatura cu intelegerea apocalipsei despre care foarte multi se vad neputinciosi in a o talmaci si mai degraba refuza studiul ei invocind motivele nepriceperii lor..

Pai cred ca e mai bine sa recunosti cinstit ceea ce nu poti decat sa afimi ca poti sa faci ceva si sa te umpli deridicol incercand sa demonstrezi ca poti face acel lucru.

Citat:
Eu am auzit, dar n-am înțeles; și am zis: „Domnul meu, care va fi sfârșitul acestor lucruri?”
... si Dumnezeu a deschis gura si ti-a vorbit personal, de asta esti atat de cunoscator, intelept si mai ales ...infailibil.

Ok, am prins ideea dar nu ti-ai gasit locul potrivit unde sa te flatezi singur.
Reply With Quote