Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 08:21:32
Clau44 Clau44 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Conform "argumentului" biblic de mai sus, spune-ne te rog în dreptul martirilor generați de fiară și chipul ei, cum pot sufletele acestora să fie conștiente în moarte din moment ce ei nu au murit încă (ba poate nici nu s-au născut încă). Și va trebui de asemenea să ne explici cum vor învia, din moment ce ei nu au murit? Te prinzi tot mai rău în hățișul aceste doctrine nebiblice...
TRADUCEREA CORECTĂ ȘI EXACTĂ:
Învierea Domnului și învierea noastră.

1. Vă aduc aminte, fraților, Evanghelia pe care v-am binevestit-o, pe care ați și primit-o, întru care și stați,
2. Prin care și sunteți mântuiți; cu ce cuvânt v-am binevestit-o - dacă o țineți cu tărie, afară numai dacă n-ați crezut în zadar S
3. Căci v-am dat, întâi de toate, ceea ce și eu am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre după Scripturi;
4. Și că a fost îngropat și că a înviat a treia zi, după Scripturi;
5. Și că S-a arătat lui Chefa, apoi celor doisprezece;
6. În urmă S-a arătat deodată la peste cinci sute de frați, dintre care cei mai mulți trăiesc până astăzi, iar unii au și adormit;
7. După aceea S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor;
8. Iar la urma tuturor, ca unui născut înainte de vreme, mi S-a arătat și mie.
9. Căci eu sunt cel mai mic dintre apostoli, care nu sunt vrednic să mă numesc apostol, pentru că am prigonit Biserica lui Dumnezeu.
10. Dar prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt; și harul Lui care este în mine n-a fost în zadar, ci m-am ostenit mai mult decât ei toți. Dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine.
11. Deci ori eu, ori aceia, așa propovăduim și voi așa ați crezut.
12. Iar dacă se propovăduiește că Hristos a înviat din morți, cum zic unii dintre voi că nu este înviere a morților?
13. Dacă nu este înviere a morților, nici Hristos n-a înviat.
14. Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră.
15. Ne aflăm încă și martori mincinoși ai lui Dumnezeu, pentru că am mărturisit împotriva lui Dumnezeu că a înviat pe Hristos, pe Care nu L-a înviat, dacă deci morții nu înviază.
16. Căci dacă morții nu înviază, nici Hristos n-a înviat.
17. Iar dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credința voastră, sunteți încă în păcatele voastre;
18. Și atunci și cei ce au adormit în Hristos au pierit.
19. Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii.
20. Dar acum Hristos a înviat din morți, fiind începătură (a învierii) celor adormiți.
21. Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
22. Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia.
23. Dar fiecare în rândul cetei sale: Hristos începătură, apoi cei ai lui Hristos, la venirea Lui,
24. După aceea, sfârșitul, când Domnul va preda împărăția lui Dumnezeu și Tatălui, când va desființa orice domnie și orice stăpânire și orice putere.
25. Căci El trebuie să împărățească până ce va pune pe toți vrăjmașii Săi sub picioarele Sale.
26. Vrăjmașul cel din urmă, care va fi nimicit, este moartea.
27. "Căci toate le-a supus sub picioarele Lui". Dar când zice: "Că toate I-au fost supuse Lui" - învederat este că afară de Cel care I-a supus Lui toate.
28. Iar când toate vor fi supuse Lui, atunci și Fiul însuși Se va supune Celui ce I-a supus Lui toate, ca Dumnezeu să fie toate în toți.
29. Fiindcă ce vor face cei care se botează pentru morți? Dacă morții nu înviază nicidecum, pentru ce se mai botează pentru ei?
30. De ce mai suntem și noi în primejdie în tot ceasul?
31. Mor în fiecare zi! V-o spun, fraților, pe lauda pe care o am pentru voi, în Hristos Iisus, Domnul nostru.
32. Dacă m-am luptat, ca om, cu fiarele în Efes, care îmi este folosul? Dacă morții nu înviază, să bem și să mâncăm, căci mâine vom muri!
33. Nu vă lăsați înșelați. Tovărășiile rele strică obiceiurile bune.
34. Treziți-vă cum se cuvine și nu păcătuiți. Căci unii nu au cunoștință de Dumnezeu; o spun spre rușinea voastră.
35. Dar va zice cineva: Cum înviază morții? Și cu ce trup au să vină?
36. Nebun ce ești! Tu ce semeni nu dă viață, dacă nu va fi murit.
37. Și ceea ce semeni nu este trupul ce va să fie, ci grăunte gol, poate de grâu, sau de altceva din celelalte;
38. Iar Dumnezeu îi dă un trup, precum a voit, și fiecărei semințe un trup al său.
39. Nu toate trupurile sunt același trup, ci unul este trupul oamenilor și altul este trupul dobitoacelor și altul este trupul păsărilor și altul este trupul peștilor.
40. Sunt și trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este slava celor cerești și alta a celor pământești.
41. Alta este strălucirea soarelui și alta strălucirea lunii și alta strălucirea stelelor. Căci stea de stea se deosebește în strălucire.
42. Așa este și învierea morților: Se seamănă (trupul) întru stricăciune, înviază întru nestricăciune;
43. Se seamănă întru necinste, înviază întru slavă, se seamănă întru slăbiciune, înviază întru putere;
44. Se seamănă trup firesc, înviază trup duhovnicesc. Dacă este trup firesc, este și trup duhovnicesc.
45. Precum și este scris: "Făcutu-s-a omul cel dintâi, Adam, cu suflet viu; iar Adam cel de pe urmă cu duh dătător de viață";
46. Dar nu este întâi cel duhovnicesc, ci cel firesc, apoi cel duhovnicesc.
47. Omul cel dintâi este din pământ, pământesc; omul cel de-al doilea este din cer.
48. Cum este cel pământesc, așa sunt și cei pământești; și cum este cel ceresc, așa sunt și cei cerești.
49. Și după cum am purtat chipul celui pământesc, să purtăm și chipul celui ceresc.
50. Aceasta însă zic, fraților: Carnea și sângele nu pot să moștenească împărăția lui Dumnezeu, nici stricăciunea nu moștenește nestricăciunea.
51. Iată, taină vă spun vouă: Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba,
52. Deodată, într-o clipeală de ochi la trâmbița cea de apoi. Căci trâmbița va suna și morții vor învia nestricăcioși, iar noi ne vom schimba.
53. Căci trebuie ca acest trup stricăcios să se îmbrace în nestricăciune și acest (trup) muritor să se îmbrace în nemurire.
54. Iar când acest (trup) stricăcios se va îmbrăca în nestricăciune și acest (trup) muritor se va îmbrăca în nemurire, atunci va fi cuvântul care este scris: "Moartea a fost înghițită de biruință.
55. Unde îți este, moarte, biruința ta? Unde îți este, moarte, boldul tău?".
56. Și boldul morții este păcatul, iar puterea păcatului este legea.
57. Dar să dăm mulțumire lui Dumnezeu, Care ne-a dat biruința prin Domnul nostru Iisus Hristos!
58. Drept aceea, frații mei iubiți, fiți tari, neclintiți, sporind totdeauna în lucrul Domnului, știind că osteneala voastră nu este zadarnică în Domnul.

http://www.biserica.org/Biblia/NT/EP.../15_index.html

Aceasta este răspunsul la întrebare și puțini îl și înțeleg, așa că citește cu grijă, cele adevărate și NU cele modificate după pofta inimii a unor așa ziși creștini care falsifică tot ceea ce a lăsat Biserica!
Nu fiecare mădular rupt din Trupul lui Hristos, care este Biserica, mântuiește!
Poți face un experiment rupe o coastă de porc, miel sau orice animal și pune-o în pământ la păstrat, se va păstra sau va putrezi!? Nu mă refeream la o creangă de copac, ci la Mădularele Bisericii lui Hristos, care este Trupul lui Hristos!
Se pare că vorbesc și eu în pilde, poate așa veți vedea adevărul și nu veți cădea în neștiința și alte erezii!
"Credința fără fapte moartă este!"

Last edited by Clau44; 07.01.2010 at 08:26:19.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 10:29:46
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Clau44 Vezi mesajul
TRADUCEREA CORECTĂ ȘI EXACTĂ:
[.....]
Aceasta este răspunsul la întrebare și puțini îl și înțeleg, așa că citește cu grijă, cele adevărate și NU cele modificate după pofta inimii a unor așa ziși creștini care falsifică tot ceea ce a lăsat Biserica!
Am citit cu atenție versiunea ortodoxă, mulțumesc și pentru original. Nu găsesc decât confirmarea a ceea ce susțin adventiștii de ziua a șaptea cu privire la înviere. Te rog fi mai specific, unde vezi tu suflet nemuritor ori conștiență în moarte până la înviere? Unde vezi tu primirea răsplătirii imediat după moarte. Textele postate arată clar că cei drepți învie la venirea Domnului Hristos și fac parte din prima înviere, după care urmează să împărățească împreună cu Hristos, iar în final va fi rezolvată și problema păcatului și a morții [odată cu a doua înviere a celor nedrepți și pedepsirea lor în foc].

Last edited by tricesimusquintus; 07.01.2010 at 10:33:13.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 11:24:56
linistit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ok, am inteles, esti atat de linistit incat nu poti lega doua vorbe, de asta dai copy/paste masiv din Biblie, fiecare sa inteleaga ce-i place si sa nu se supere nimeni, bravo si frumos din partea ta.
Prin acele citate ti-am raspuns la intrebare adica,nu D-zeu face confuzie ci cel rau.Ti-am mai spus ca exista doua lumi diferite,una care se trage din Cain fiul celui rau si Adam fiul lui D-zeu deci,nu toti sint fiii lui D-zeu ci doar cei nascuti din Adevar,iar IISUS este Adevarul si numai cunoscind bine Adevarul devenim liberi de minciuna religioasa a celor rai.Esti chemat sa-ti afli identitatea,sa vezi daca esti fiu de D-zeu sau fiu de om al celui rau.Biblia este deschisa pentru cei credinciosi si inchisa pt fiii celui rau.Daca ai o intrebare din biblie vei capata un raspuns tot de acolo,daca nu,vei filozofa fara sa-ti aduci vreun folos sufletului tau.Tu vrei sa te dai invatator ci nu sa asculti de Invatatorul.Am o intrebare pt tine:cine sint cei doi pomi din Eden,pomul vietii si cel al cunostintei binelui si raului?Raspunde cit mai masiv cu texte biblice daca stii daca nu,nu,scuteste-ma de ginduri ale mintii tale care nu au nici o valuare si pe care cuvintul Domnului le spune ca sint pareri de cenusa,nicidecum ceva care sa contina citusi de putin viata.Daca tot vrei sa-ti folosesti mintea folosete-o in legatura cu intelegerea apocalipsei despre care foarte multi se vad neputinciosi in a o talmaci si mai degraba refuza studiul ei invocind motivele nepriceperii lor.. Eu am auzit, dar n-am înțeles; și am zis: „Domnul meu, care va fi sfârșitul acestor lucruri?”

9. El a răspuns: „Du-te Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse și pecetluite până la vremea sfârșitului.

10. Mulți vor fi curățiți, albiți și lămuriți; cei răi vor face răul, și nici unul din cei răi nu va înțelege, dar cei pricepuți vor înțelege.

11. De la vremea când va înceta jertfa necurmată, și de când se va așeza urâciunea pustiitorului, vor mai fi o mie două sute nouăzeci de zile.

12. Ferice de cine va aștepta, și va ajunge până la o mie trei sute treizeci și cinci de zile!

13. Iar tu, du-te, până va veni sfârșitul; tu te vei odihni, și te vei scula iarăși… odată în partea ta de moștenire, la sfârșitul zilelor.”
. După ce a vorbit în vechime părinților noștri prin prooroci, în multe rânduri și în multe chipuri, Dumnezeu,

2. la sfârșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care L-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor, și prin care a făcut și veacurile.

. El a șezut jos pe muntele Măslinilor. Și ucenicii Lui au venit la El la o parte, și I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Și care va fi semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului acestuia?”

4. Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva.

5. Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu, și vor zice: ,Eu sunt Hristosul!’ Și vor înșela pe mulți.

6. Veți auzi de războaie și vești de războaie: vedeți să nu vă spăimântați, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci.

Cât privește venirea Domnului nostru Isus Hristos și strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraților,

2. să nu vă lăsați clătinați așa de repede în mintea voastră, și să nu vă tulburați de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca și cum ziua Domnului ar fi și venit chiar.

3. Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credință, și de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului), fiul pierzării,

4. potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește „Dumnezeu”, sau de ce este vrednic de închinare. Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.

5. Nu vă aduceți aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, când eram încă la voi?

6. Și acum știți bine ce-l oprește ca să nu se descopere decât la vremea lui.

7. Căci taina fărădelegii a și început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o oprește acum, să fie luat din drumul ei.

8. Și atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, și-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale.

9. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne și puteri mincinoase,

10. și cu toate amăgirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzării, pentru că n-au primit dragostea adevărului ca să fie mântuiți.

11. Din această pricină, Dumnezeu le trimite o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:

12. pentru ca toți cei ce n-au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osândiți.

Cât despre vremuri și soroace, n-aveți trebuință să vi se scrie, fraților.

2. Pentru că voi înșivă știți foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoț noaptea.

3. Când vor zice: „Pace și liniște!” atunci o prăpădenie neașteptată va veni peste ei, ca durerile nașterii peste femeia însărcinată; și nu va fi chip de scăpare.

4. Dar voi, fraților, nu sunteți în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoț.

5. Voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopții, nici ai întunericului.

6. De aceea să nu dormim ca ceilalți, ci să veghem și să fim treji.

7. Căci cei ce dorm, dorm noaptea; și cei ce se îmbată, se îmbată noaptea.

8. Dar noi, care suntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoșa credinței și a dragostei, și să avem drept coif nădejdea mântuirii.

9. Fiindcă Dumnezeu nu ne-a rânduit la mânie, ci ca să căpătăm mântuirea, prin Domnul nostru Isus Hristos,

10. care a murit pentru noi, pentru ca, fie că veghem, fie că dormim, să trăim împreună cu El.

11. De aceea, mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alții, cum și faceți în adevăr.

De la smochin învățați pilda lui: Când îi frăgezește și înfrunzește mlădița, știți că vara este aproape.

33. Tot așa, și voi, când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul omului este aproape, este chiar la uși.

34. Adevărat vă spun că, nu va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri.

35. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

Ferice de cine citește, și de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii, și păzesc lucrurile scrise în ea! Căci vremea este aproape!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 18:15:43
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Hristos spune:
Ioan 6.47 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică"
Ioan 11.26 "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "

Pe cine oare să credem, pe Hristos sau pe adventiști ??
Răspunsul e limpede!
Ovidiule, avocatul cui esti? La felul cum pui tu problema, dai de inteles ca diavolul si Domnul Iisus Hristos erau de aceeasi parere si se intelegeau de minune.

"Hotarat ca nu veti muri" - spune diavolul.
" "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac" - arati tu ca spune Domnul Iisus Hristos.

Numai ca eviti in mod diabolic sa arati ca Domnul Iisus Hristos vorbeste despre viata vesnica ce o vom avea dupa inviere (tare nu-ti place aceast cuvant - desi il mai amintesti o data pe an).

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sa aiba viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua de apoi". Incearca sa repeti versete ca acesta.Poate o sa-ti faca bine.

"Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, și crede în Cel ce M-a trimis, are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață."(Ioan 5:24)
Ce inseamna pentru tine sa treci "din moarte la viata" (nu spune ca treci "din viata la viata"). Pntru mine inseamna sa mor, apoi sa fiu inviat pentru viata vesnica, prin harul Domnului Iisus Hristos.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 21:12:54
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Ovidiule, avocatul cui esti? La felul cum pui tu problema, dai de inteles ca diavolul si Domnul Iisus Hristos erau de aceeasi parere si se intelegeau de minune.

"Hotarat ca nu veti muri" - spune diavolul.
" "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac" - arati tu ca spune Domnul Iisus Hristos.

Numai ca eviti in mod diabolic sa arati ca Domnul Iisus Hristos vorbeste despre viata vesnica ce o vom avea dupa inviere (tare nu-ti place aceast cuvant - desi il mai amintesti o data pe an).

"Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sa aiba viata vesnica, si Eu îl voi învia în ziua de apoi". Incearca sa repeti versete ca acesta.Poate o sa-ti faca bine.

"Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, și crede în Cel ce M-a trimis, are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață."(Ioan 5:24)
Ce inseamna pentru tine sa treci "din moarte la viata" (nu spune ca treci "din viata la viata"). Pntru mine inseamna sa mor, apoi sa fiu inviat pentru viata vesnica, prin harul Domnului Iisus Hristos.
Adam a fost creat muritor?Cum a murit Adam si care era porunca cu privire la pomul interzis?
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 22:58:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de linistit Vezi mesajul
Prin acele citate ti-am raspuns la intrebare adica,nu D-zeu face confuzie ci cel rau.Ti-am mai spus ca exista doua lumi diferite,una care se trage din Cain fiul celui rau si Adam fiul lui D-zeu deci,nu toti sint fiii lui D-zeu ci doar cei nascuti din Adevar,iar IISUS este Adevarul si numai cunoscind bine Adevarul devenim liberi de minciuna religioasa a celor rai.Esti chemat sa-ti afli identitatea,sa vezi daca esti fiu de D-zeu sau fiu de om al celui rau.
In primul rand, ma bucur ca esti totusi in stare sa legi doua vorbe, nu doar sa dai c/p din Biblie.
In al doilea rand, sunt in principiu de acord cu ceea ce afirmi mai putin paralela cu Cain/Abel care trimite spre un soi de determinism dar putem trece cu vedrea.

Citat:
Biblia este deschisa pentru cei credinciosi si inchisa pt fiii celui rau.
Banuiesc ca e o afirmatie metaforica, dar care este rolul ei practic pana la urma?
Cand l-a ispitit pe Iisus, n-a citat diavolul din VT?

Citat:
Daca ai o intrebare din biblie vei capata un raspuns tot de acolo,daca nu,vei filozofa fara sa-ti aduci vreun folos sufletului tau.
Depinde. Unii se considera destul de destepti sau/si spiritual incat sa-si sprijine orice idee cu citate din Biblie.
Dar nu vor recunoaste acest lucru (smecheria ar fi prea evidenta) ci vor zice ca afirmatiile/teoriile nu le apartin, ci Scriptura afirma.

Dar asta nu schimba cu nimic situatia..

Citat:
Tu vrei sa te dai invatator ci nu sa asculti de Invatatorul.
Pot sa fac aceeasi afirmatie in dreptul tau. Si?
Cum vom sti care din noi are dreptate?

Citat:
Am o intrebare pt tine:cine sint cei doi pomi din Eden,pomul vietii si cel al cunostintei binelui si raului?Raspunde cit mai masiv cu texte biblice daca stii daca nu,nu,scuteste-ma de ginduri ale mintii tale care nu au nici o valuare si pe care cuvintul Domnului le spune ca sint pareri de cenusa,nicidecum ceva care sa contina citusi de putin viata.
Scopul acestei speculatii find care?

[quote]Daca tot vrei sa-ti folosesti mintea folosete-o in legatura cu intelegerea apocalipsei despre care foarte multi se vad neputinciosi in a o talmaci si mai degraba refuza studiul ei invocind motivele nepriceperii lor..

Pai cred ca e mai bine sa recunosti cinstit ceea ce nu poti decat sa afimi ca poti sa faci ceva si sa te umpli deridicol incercand sa demonstrezi ca poti face acel lucru.

Citat:
Eu am auzit, dar n-am înțeles; și am zis: „Domnul meu, care va fi sfârșitul acestor lucruri?”
... si Dumnezeu a deschis gura si ti-a vorbit personal, de asta esti atat de cunoscator, intelept si mai ales ...infailibil.

Ok, am prins ideea dar nu ti-ai gasit locul potrivit unde sa te flatezi singur.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 23:07:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hoinarul Vezi mesajul
Dupa modul tau de gandire (omenesc si limitat) se poate spune ca Insusi Dumnezeu este absurd in ceea ce face. Tu provoci o discutie filosofica, seaca. Nu crezi ca Dumnezeu poate readuce la viata (si schimba in acelasi timp) pe un pacatos iertat si curatit prin sangele scump a lui Hristos.
N-am afirmat acest lucru, imi pui in gura propriile tale idei.

Citat:
Crestinul este un om inteligent, cercetator. Dar, de la un anumit punct, intelege prin credinta.
Atat timp cat lucrurile in care crezi nu sfideaza logica comuna si bunul simt si mai rau, nu contrazice insasi Sriptura, asa cum doctrina adventista a "invierii" o face.

Citat:
Spre exemplu:
- eu nu pot sa-ti explic revenirea Mantuitorului; dar cred in aceasta (Insusi Domnul Iisus Hristos a promis acest lucru);
- nu pot sa-ti explic cum va fi invierea celor mantuiti; dar cred in aceasta (Mantuitorul a promis);
- nu pot sa-ti explic cum vom mosteni Imparatia lui Dumnezeu; dar cred in aceasta (Mantuitorul ne-a vorbit despre aceasta), etc.
Aceste lucruri nu se incadreaza in ceea ce am spus mai sus, in plus sunt strict afirmatii Scripturistice fata de doctrina adventista a "invierii" care il pune pe Dumnezeu in postura de creator al raului, ceea ce este ridicol.

Citat:
Acum, te rog sa arati ce este absurd in dogmele (punctele de credinta) adventiste. Ti se va explica ceea ce se poate explica,conform cu Sfanta Scriptura. Si, tot conform cu Sfanta Scriptura, va trebui sa crezi (sau nu) ceea ce nu poate explica mintea omeneasca.
Am facut-o deja, vezi discutia cu "trice" despre "invierea adventista".

Citat:
"Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre și căile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
Și cât de departe sunt cerurile de la pământ, așa de departe sunt căile Mele de căile voastre și cugetele Mele de cugetele voastre
."(Isaia 55:8,9)
Corect, din punctul meu de vedere aceste citate s-ar putea potrivi foarte bine la azs, rolul lor in contextul acestei discutii ar fi care?
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 23:14:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Special am scris somn cu italice să nu te agăți în el, dar degeaba... Nu poți duce comparația cu somnul în toate aspectele, până la grotesc. Ești obosit în fiecare seară și te culci: nu poți să te sinucizi zilnic ca să dormi în țărâna pământului.
Cu alte cuvinte, comparatia se opreste acolo unde doreste bunul plac al adventistului sa se opreasca.

Citat:
Adam a primit nemurirea condiționat. Căzând în păcat, a devenit muritor (Facerea 1,3). Singurul care are nemurirea în Sine este Dumnezeu (1 Tim.6,16).
In plus suferi de o acuta lipsa de cultura filosofica/crestina.
La filosofii greci sufletul era nemuritor prin natura sa, dpdv crestin singurul nemuritor prin insasi natur sa este Dumnezeu, sufletul omenesc este creat nemuritor, dar nemurirea sa este un aspect la discretia lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 23:18:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Acum generalizezi, referindu-te la întreg crezul advent (nici nu mă aștept să-l accepți în totalitate), sau te referi strict la înviere?
Este o conduita generala, uneori este varful de atac, alteori este "colacul de salvare" ca in cazul dumitale atunci cand te-am rugat sa-mi explici cum poate tolera adventismul o dogma care il transforma pe Dumnezeu in autor al raului.

Citat:
Dacă e vorba de înviere, te rog să detaliezi unde consideri că e greșeala, în afară de problema reunirea sufletului cu corpul. Pentru această "reunire a sufletului cu trupul" nu ai referințe biblice, decât interpretările patristice și astfel ajungi exact în situația reclamată de tine mai sus.

Cred ca am detaliat-o deja si deocamdata nu am primit nici o explicatie, in schimb vad ca schimbi (inca o data) strategia.

Dar daca tot te crezi atat de documentat, as vrea sa-mi spui care sunt primele referite crestine (istoric vorbind) prin care se sutine chestiune adventista a sufletului muritor.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 09:08:13
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Cu alte cuvinte, comparatia se opreste acolo unde doreste bunul plac al adventistului sa se opreasca.
Se oprește acolo unde contextul general al Scripturii permite. Bunul plac al ortodoxului o împinge dincolo de aceste granițe, înspre absurd, devenind dogmă. Credo quia absurdum.

Citat:
In plus suferi de o acuta lipsa de cultura filosofica/crestina.
La filosofii greci sufletul era nemuritor prin natura sa, dpdv crestin singurul nemuritor prin insasi natur sa este Dumnezeu, sufletul omenesc este creat nemuritor, dar nemurirea sa este un aspect la discretia lui Dumnezeu.
Iar acest aspect, Dumnezeu nu l-a retras nici discreționar, nici nu l- făcut în mod discret:

"Și a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele și răul. Și acum nu cumva să-și întindă mâna și să ia roade din pomul vieții, să mănânce și să trăiască în veci!..."" (Facerea 3,22)

Astfel, Dumnezeu rămâne Singurul nemuritor (Scriptura nu minte), celelalte ființe sunt create și primesc nemurirea condiționat, iar condiția este ascultarea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50