Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 09.01.2010, 01:51:57
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Zilele create de Dumnezeu nu sunt aceleasi pe tot Pamantul. La unii incep mai devreme, la unii mai tarziu. La unii incep cu 24 de ore mai tarziu.
Prima zi creata de Dumnezeu (pe vremea cind nu erau inca oameni care sa stie mai bine decit Creatorul, si nici soare, luna si stele) a fost o zi speciala, de tipul eternitatii, dupa cum spune Vasile cel Mare, Sfint al lui Dumnezeu si doctor al Bisericii. Aceasta este singura diferenta fata de ziua a doua si toate care au urmat si or sa mai vina, si de aceeasi durata pina cind Pamintul isi va vedea sfirsitul. Ziua facuta de Dumnezeu a inceput de-odata pe tot Pamintul, pentru ca altfel ar fi insemnat ca parte a Pamintului sa se fi aflat o vreme in afara timpului sau ar fi fost ca si cum Dumnezeu in loc sa spuna “Sa se faca Lumina!” ar fi zis “Sa se faca Luminaaaaaaaaaa!” vreme de 24 de ore ca sa poata sa inceapa si “ziua de dupa ziua”, aceea a "alergatorilor" in jurul Pamintului care urmau sa apara citeva milenii mai tirziu.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Asa a fost dintotdeauna, doar ca nu au existat oameni pe tot Pamantul ca se se loveasca de problema asta, sau au existat oameni care nu isi faceau calendare si sa le compare cu ale vecinilor. Imediat ce omamenii s-au raspandit si si-au facut calendare, s-au lovit si de problema.
“Problema” de care vorbesti a aparut doar tirziu, in Evul Mediu, si are drept cauza folosirea timpului relativ, functie de pozitia geografica din motive de convenienta.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Nu are rost sa dezbatem asta. Am vrut doar sa-ti arat ca (indiferent de cauza) exista oameni defazati cu 24 de ore de altii, defazati si cu o zi de saptamana (cand la unii e duminica dimineata la altii e sambata dimineata) inca inainte de 1920 si de indreptarea calendarului. Asta inseamna ca sarbatorile Bisericii nu erau tinute nici atunci de toata lumea odata, si nu cred ca asta a dus la pierderea Harului in vreo parte a Bisericii.
Eu zic ca discutia are rost, e inutila doar daca vrei sa-ti intreti iluzia... Dupa cum ti-am demonstrat mai sus, Dumnezeu, in marea Sa Mila a facut posibil, indiferent de ratacirile unor oameni si rautatea altora ca toata suflarea sa poata participa la Sfintele Liturghii in aceeasi zi, deodata cu Cerul, in ordinea binecuvintata de Duhul Sfint prin Sfintii Parinti ai Bisericii. Cei care slujesc intr-alta ordine, aceea a astronomilor ateisti ai papei, dupa cum scrie in anatema Bisericii Ortodoxe, ordine "binecuvintata" de un papa eretic si patriarhi masoni la 1923 si 1924, nu sint defazati, ci intr-un timp al lor, care nu este si al Bisericii, si mi-e teama ca o fac si gratuit pentru ca in Biserica se tine un singur Craciun, si nu doua, si o singura Inviere, si nu doua, cum foarte probabil unii vor pretinde in 2012 urmind deciziile celui de-al 8-lea "Consiliu Ecumenic", cel al dragostei si al hulei de Dumnezeu.