View Single Post
Vechi 10.01.2010, 01:23:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cmihai Vezi mesajul
expresiile "insuficient testat", "aruncat pe piata in graba", "producerea unui vaccin dureaza in medie 10-12 cu tot cu testele pe animale, pe un oameni (iar aici sunt vreo 3-4 etape)" ne spun ceva???
Iar acest vaccin au declarat chiar ei ca testele pe copii nu au fost facute si de asemenea eu ma indoiesc ca in cateva luni au facut testele pe subiecti umani asa cum scrie la carte ... mai pe romaneste "au cam ars etapele" la fel cum au facut cam toti producatorii de vaccinuri antigripale... si dupa aia se mira ca apar efecte secundare care nu erau trecute in prospect, nu suna bine nu??

Ar fi multe de zis despre vaccinul asta si despre "gripa asta porcina" dar ma tem ca voi plictisi oamenii aici pe forum.

In fine fiecare face ce vrea ... eu am mai zis nu ma las inoculat cu ceva ce nu a fost suficient testat si facut in graba ...

Doamne Ajuta!
Nu este vorb de cine stie ce medicament nou.
Reteta pentru vaccin e una clasica dupa care s-au facut si alte vaccinuri si nu ridica probleme speciale.
Virusul nu este nici el din cale afara de special sau prea agresiv.

Asa zisele teste sunt facute ca sa se respecte niste proceduri sau poate cine stie, domeniul virusurilor si a vaccinarilor este unul mult mai hazardat decat se lasa se inteleaga si o doza serioasa de empirism este implicata in chestia asta.

In orice caz, prudenta medicala spune ca nu e bine sa aplici un tratament a carui potentiale riscuri depaseste potentialele beneficii.

Insa care si cat de mari sunt riscurile de o parte si de alta - asta este problema.
O informare obiectiva si mai ales sigura este f. dificil de gasit.

In mod normal trebuia sa existe o relatie de incredere intre "sus" si "jos" insa multe lucruri au contribuit la erodarea acestei increderi iar omul de jos este sceptic fata de ceea ce cel de sus incearca sa-l convinga si pe buna dreptate.

Pe de alta parte nici informatiile obtinute pe linie orizontala "jos" nu sunt tocmai de cea mai buna credinta sau de incredere, asa ca omul e in deruta.

Scenarii posibile? O multime..
Care e cel adevarat? Cine stie?
Solutie universala si definitiva? Nu prea exista.
Reply With Quote