Subiect: Codul lui Oreste
View Single Post
Vechi 12.01.2010, 08:48:09
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
windorin
1. Cati nu s-au departat de Biserica Ortodoxa pentru ca au auzit sau au vazut tot felul de preoti care din ignoranta sau slabiciune, au injosit sau distrus orice tentativa de apropiere catre Biserica Lui Dumnezeu.

2. Duhul bolnav al lui Oreste, nu ma face pe mine sa nu "scanez" si sa selectez numai daca simt ca am ce selecta. E adevarat: de cele mai multe ori se prezentau niste idiotenii, dar au existat si exceptii! Omul are acces in cursul vietii la orice fel de informatie, dar daca vegheaza, nu cred ca are de ce sa se teama.

3. Acum, tema principala era despre miracolele si aparitiile Sfintei Fecioare. Iar aici nu puteam sa nu privesc, fie si din curiozitatea aceea: "Ia sa vedem cu ce ne mai mint de data asta?"

4. Daca un miracol poate fi observat de o masa atat de mare de oameni, in marea lor majoritate nu doar sceptici, ci inversunati impotriva acestor fenomene, daca in urma acelor aparitii, lumea in inteles ceva, s-au intors la credinta, s-au ridicat biserici, s-a preamarit Dumnezeu care se milostiveste sa ingaduie astfel de miracole, doar pentru salvarea omului (DE ORICE CREDINTA, pentru ca uneori aparitiile au fost in mijlocul unor oameni de religii diferite, care s-au indreptat dupa aceea spre crestinism!), inseamna ca doar diavolul poate crea filozofii intortochiate, pentru a nu accepta nici cand ti se arata.
1. Cei care s'au indepartat de Biserica din pricina patimilor unor preoti, aceia nu au priceput nimic din Biserica, nici din invatatura si harul Mantuitorului Hristos. Cand stai intr'un loc pentru om, cu siguranta sunt sanse uriase de a pleca, insa atunci cand stai intr'un loc pentru Dumnezeu, atunci nimic niciodata nu are sanse sa te alunge.

2. A crede ca esti in stare sa "selectezi" sau sa "scanezi" este o incredere in sine destul de mare. Aceasta este periculoasa celui inca nedespatimit. Mie imi este teama sa stau prea mult in preajma invatatorilor falsi sau a oamenilor bolnavi sufleteste, desi am citit destul de mult despre dreapta credinta. Mai ales cand acestia pentru nimic in lume nu ti'ar acorda atentie sau ar putea accepta ca sunt in inselare. Daca omul este si el in cautari, atunci cu acela poti vorbi orice, cautand sa'l ajuti.

3. Curiozitatea nu are in ea nimic duhovnicesc.

4. Spectaculosul este lucrarea diavolului. Dumnezeu nu face minuni pe stadioane, nici in arene sau pe blocuri. Domnul lucreaza atat de sensibil si tainic. El nu are nevoie de aplauze, nici de camere de filmat, nici de ziare cu poze si alte asemenea inselari de la cel viclean.

Diavolul va cauta sa insele pe cat mai multi, iar metoda lui este spectaculosul si incredibilul (va face "minuni").

Reply With Quote