View Single Post
Vechi 13.01.2010, 03:47:16
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
E clar, ai dificultati majore in a urmari firul discutiei.
Ma indoiesc. Am observat ca ai tendinta sa jignesti oarecum atunci cand nu intelegi despre ce este vorba.

Citat:

1. Nu am zis ca n-ar exista, ci daca ar fi morali (absoluti) si altruisti (perfect dezinteresati) ar da dovada de inconsecventa fata de propriul crez, pentru ca logica si ratiunea atee nu poate concepe astfel de notiuni.
Vorbe goale.
M-am chinuit sa-ti explic ca nu exista logica si ratiune atee, asa cum nu exista dogma, reguli sau mentalitati atee.
Un ateu este un om care nu crede in existenta lui Dumnezeu. Asta nu spune nimic despre logica, ratiunea, mentalitatea sau ideologia persoanei respective. Mai simplu de atat nu pot sa-ti explic, imi pare rau.

Citat:

2. Nu am zis cand se enerveaza, ci cand se organizeaza :)
Vorbe goale.
Cand s-au organizat ultima data ateii ca sa darame biserici si sa omoare preoti?

Citat:

Si societatea se afla in prelungirea acestei evolutii, corect?
Deci nu poate evolua in alti parametri decat cei deja stabiliti.
Concluzia nu rezulta din ipoteza. Oricum, ipoteza suna destul de dubios.
Vorbe goale.

Citat:

Deci pentru ce si-ar insusi un evolutionist un cod moral mult diferit de ce il invata evolutia?
In numele a ce si a cui?
Vorbe goale.
Nu inteleg ce vrei sa spui prin "evolutionist". Te referi la oamenii de stiinta care studiaza evolutia? Sau traiesti cu impresia ca "evolutionistul" ar fi adeptul vreunei ideologii anume. Te dezamagesc, evolutia nu inseamna vreo ideologie si nu are nimic de spus despre coduri morale. Evolutia explica modul in care viata a ajuns la diversitatea de forme pe care o vedem astazi si atat.
Folosesti cuvinte si demonstrezi lucruri pe baza acelor cuvinte, fara sa intelegi sensul lor.

Citat:
Acolo unde Dumnezeu lipseste, golul trebuie umplut cu ceva..
Asta iti imaginezi tu poate. Pentru ca "ceva" sa lipseasca si golul sa trebuiasca a fi umplut, acel "ceva" trebuie sa existe mai intai.

Citat:

Sunt valor crestine.
America la inceputurile ei atunci cand s-au pus bazele democratiei si s-a denuntat sclavagismul era crestina.
Tu ai citit macar Biblia? Tu esti constient ca in Biblie se stabileste clar la ce preturi trebuie vanduti sclavii? Sudistii chiar justificau sclavia cu ajutorul Bibliei.
Bazele democratiei in SUA s-au pus de catre oameni care au inclus in mod clar separarea bisericii de stat.
Incearca sa te pui la punct cu subiectele de discutie inainte sa postezi. Macar wikipedia.

Citat:
Sigur ca este o ideologie, atfel n-ar incerca sa se impuna ca si crez la nivel social (vezi discutiile anterioare).
Are mentalitati, dogme, reguli doar ca nu sunt la fel peste tot si la toti.
Nu confunda imaginatia ta cu realitatea.

Te rog sa fii mai atent pe viitor, folosesti cuvinte al caror sens nu il intelegi, inventezi idei pe care le pui in carca altora si apoi le combati cu succes, nu ai cunostinte despre fapte istorice relativ recente si am impresia ca nici Biblia nu ai citit-o.