Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2010, 23:18:29
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
- Ce e bun?
- Soarele
- soarele e bun? si ce mai e buna...
- Luna.
- Luna e buna?

pai cum sa nu fie buna, n-auzi ce zice poetu':

Pai asta n-ar legatura cu ce discutam noi.
Pai nici ca informatia se tranmite prin limbaj nu are...
A...nu are?
Pai ce discutam?

Lasa-l Mario, hai sa facem altele mai utile, mai citim o rugaciune, mai citim din sfintii parinti.
Daca vrei ceva si mai usor iti recomand poeziile lui Cosbuc. Sunt absolut delicioase...
Eu ma retrag din threadu asta....

M-ai facut ateule, sa-ti traiasca genele!!!
este o concurenta? oare pt ce?
Vechi 13.01.2010, 00:26:34
bmadalin bmadalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
este o concurenta? oare pt ce?
De unde tragi tu concluzia asta cu concurenta?
M-ai facut... sa-mi ajunga activitatea de internaut.
Asa ca o sa ma retrag...

Ceea ce va sfatuiesc cu caldura, daca-mi e permis:
- pt probleme duhovnicesti intotdeauna vorbiti cu duhovnicul.
- pt probleme medicale cu medicul de famile. Daca e mai grav, si vi se pare ca-l depaseste, ganditi-va: pe mana cui v-ati lasa operati? Pai vorbiti cu ala, ca ala are cea mai mare autoritate pentru voi.
- daca sunteti tristi, vorbiti cu persoanele aflate langa voi. chiar daca uneori par ca nu va inteleg, daca ne luxam glezna si stam imobilizati ele vor avea grija de noi si nu prietenii virtuali.

Stati in sanul bisericii si nu mai aplecati urechile la toate teoriile conspirationiste, cu vaccinuri care baga mercur si cipuri si pasapoarte biometrice.
Daca zice biserica da, e da, daca zice nu, e nu. Pt ca nici ea nu se pronunta la orice fleac fara importanta si nici la plezneala ca "medicii germani" iar Insusi Iisus e capul ei.

Doamne Ajuta!
Vechi 13.01.2010, 00:28:46
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Un ateu nu crede in Dumnezeu,sau mai bine zis se indoieste de EL .Dar oare noi,cei care ne numim credinciosi nu ne indoim?
Un ateu cauta explicatii logice ale lumii.Dar oare noi,pina sa cunoastem pe Dumnezeu,dar si dupa aia,nu cautam tot o intelegere logica ?
Eu consider ca ateismul este doar o etapa a cautarilor unui om. Cand va vedea un sens mai mare,il va imbratisa pe acela.
Petre Tutea in tineretea lui era marxist
Vechi 13.01.2010, 00:56:37
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
De unde tragi tu concluzia asta cu concurenta?
M-ai facut... sa-mi ajunga activitatea de internaut.
Asa ca o sa ma retrag...

Ceea ce va sfatuiesc cu caldura, daca-mi e permis:
- pt probleme duhovnicesti intotdeauna vorbiti cu duhovnicul.
- pt probleme medicale cu medicul de famile. Daca e mai grav, si vi se pare ca-l depaseste, ganditi-va: pe mana cui v-ati lasa operati? Pai vorbiti cu ala, ca ala are cea mai mare autoritate pentru voi.
- daca sunteti tristi, vorbiti cu persoanele aflate langa voi. chiar daca uneori par ca nu va inteleg, daca ne luxam glezna si stam imobilizati ele vor avea grija de noi si nu prietenii virtuali.

Stati in sanul bisericii si nu mai aplecati urechile la toate teoriile conspirationiste, cu vaccinuri care baga mercur si cipuri si pasapoarte biometrice.
Daca zice biserica da, e da, daca zice nu, e nu. Pt ca nici ea nu se pronunta la orice fleac fara importanta si nici la plezneala ca "medicii germani" iar Insusi Iisus e capul ei.

Doamne Ajuta!
"M-ai facut ateule, sa-ti traiasca genele!!! " de aici am tras concluzia ca e concurenta.
De acord, iustin.
Acum, noapte buna!
mai vorbim. nu uitati: fiecare are ceva de invatat.
Vechi 13.01.2010, 01:22:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Te inseli. Iti spun asta din proprie experienta.
Vorbeste partea irationala din tine care n-a fost cuprinsa inca de rationalul si gloriosul ateism, in concluzie a ramas obscura, mistica si absurda?

Citat:
Nu am vorbit de supravietuirea speciei; insa genele individului se regasesc (intr-o anumita masura) in genele celor cu care traieste impreuna.
Relevanta acestei afirmatii in contextul discutiei, fiind care?

Citat:
Intr-adevar, in acest caz subconstientul e mai puternic decit ratiunea.
In acest caz? Un ateu este mai credul decat un credincios,este practic un credincios care si-a ratat vocatia fiind prins in mrejele unei false credinte :)

Citat:
Repet: informatia se transmite prin gene si prin limbaj.
Ca sa afli ca un lucru e rau sau bun o poti face pe doua cai: genetic si prin invatare. Consider ca altruismul a aparut pe cale genetica (dovada sta altruismul celorlalte fiinte) si s-a raspindit pe cale genetica sau prin limbaj si ratiune.

"Consider"? Era mai bine sa spui "cred" dar cred ca ti-e rusine de credinciosii astia..
Nu exista altruism autentic ca instinct, el presune facultati superioare, de ordin spiritual.
Nu ai sa le gasesti la animale sau in instincte.

Acum depinde cum definesti altruismul, eu il vad ca o actiune constient prin care sacrifici de buna voia binele propriu in favoarea binelui unei alte persoane/grup.

Citat:
Te inteleg. Eu incercam numai sa iti spun ca si uciderea se poate clasifica, unele sint mai rele decit altele si deci, implicit, unele mai bune decit altele.
Logica ateista: daca e mai bine sa ucizi un om decat 300, atunci nu e rau sa ucizi un om.
Poftim..

Citat:
Nu, acum 300 de ani nu exista pedofilie, homosexualitate, avort, viol, crima. Toate astea sint inventii ateiste :)
Nu, legalizarea lor si trecerea lor in sfera normalitatii sunt inventii ateiste.

Citat:
Daca te consoleaza cu ceva, gindeste-te ca nici sa fii Dzeu nu e prea vesel: stii totul dinainte, esti peste tot etc.
Pe tine chestia asta te consoleaza?
Te vindeca de plictiseala? Blazare?

Citat:
Bineinteles ca nu. Nu poate exista bine fara rau. Tocmai de aia nu exista binele absolut
Cu alte cuvinte, n-ar exista sanatate daca n-ar fi si oameni bolanvi, n-ar exista oameni destepti daca n-ar fi si prosti (fara prosti ar fi toti prosti), n-ar exista credinciosi daca n-ar fi atei..

Last edited by AlinB; 13.01.2010 at 01:34:05.
Vechi 13.01.2010, 01:37:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poti cumva dovedi ca altceva exista fara sa faci presupunearea ca tu insuti existi?
Pentru un credincios nu e greu sa faca presupunerea asta, pentru un ateu e cam greu sa o faca fara sa-si clatine bazele sale de individ care nu ia de bun orice afirmatie ce nu poate fi demonstrata stiintific si rational, cum ar fi existenta lui Dumnezeu. Sau cea proprie.

Citat:
Nu am impartit majoritatea in atei si credinciosi, exista destule exemple de credinciosi pedofili.
Nu..ideea e ca toti suntem la baza credinciosi si pe alocuri rationali, difera doar lucrurile in care credem.

Si binenteles cum folosim doza de ratiune la care avem acces.
Vechi 13.01.2010, 02:09:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Ai pierde pariul. Stiu ca e greu de crezut, dar poate exista moralitate si altruism si in afara religiei.
Bine, sunt constient ca vorbesc degeaba, tot tu ai spus ca ateii cand se enerveaza omoara preoti si ard biserici.
E clar, ai dificultati majore in a urmari firul discutiei.

1. Nu am zis ca n-ar exista, ci daca ar fi morali (absoluti) si altruisti (perfect dezinteresati) ar da dovada de inconsecventa fata de propriul crez, pentru ca logica si ratiunea atee nu poate concepe astfel de notiuni.

2. Nu am zis cand se enerveaza, ci cand se organizeaza :)

Citat:
Ai inteles gresit lectia ce trebuie invatata de la Darwin. Evolutia nu spune si nici nu incearca sa spuna cum ar trebui sa traim in societate. Darwin ne invata despre cum a evoluat viata pe pamant si atat.
Si societatea se afla in prelungirea acestei evolutii, corect?
Deci nu poate evolua in alti parametri decat cei deja stabiliti.
Regulile sunt simple: cei mai puternici supravietuiesc/conduc, cei slabi sunt mancati.
Deci pentru ce si-ar insusi un evolutionist un cod moral mult diferit de ce il invata evolutia?
In numele a ce si a cui?

Citat:
Ateul este o persoana care nu crede in existenta lui Dumnezeu.
Citat:
Nicaieri in definitia de mai sus nu vad vreo referire la condamnarea vreunei actiuni, sau cum anume ar trebui sa fie "mentalitatea atee".
In definitie nu, dar sunt lucruri care decurg in mod necesar din ea.
Acolo unde Dumnezeu lipseste, golul trebuie umplut cu ceva..

Citat:
Nu am confundat nimic. Comportamentul si sursa acelui comportament sunt lucruri diferite.

Ceea ce am spus este ca o sursa a comportamentului altruist poate fi si colaborarea rezultata din necesitate si constrangeri.
Mai exact, necesitatea unui grup de a supravietui impreuna, in timp ce separati, membrii ar fi fost condamnati la extinctie.

Eu am vorbit despre sursa altruismului, nu e obligatoriu sa fie izvorat din religie.
Asta nu e altruism, este nevoie si din ea evolueaza anumite constrangeri.
Vezi mai sus definitia altruismului in postarea pentru topcap.

Citat:
Cred ca glumesti, toate drepturile si libertatile de care ne bucuram astazi sunt valori umaniste.
Sunt valor crestine.
America la inceputurile ei atunci cand s-au pus bazele democratiei si s-a denuntat sclavagismul era crestina.

Citat:
Apogeul Bisericii in Europa a fost perioada de dupa prabusirea imperiului roman de apus si pana acum 300 de ani. O perioada superba pentru istoria umanitatii... libertate, drepturi egale, dreptul la libera exprimare a opiniei, avant al cunoasterii. Sau nu?
Apogeul in ce sens? Ai vazut afirmarea valorilor crestine in societate?
Sau te referi la faptul ca a fost declarata religie oficiala?
Sunt niste lucruri diferite.

Citat:
Nu inteleg ce vrei sa spui prin societate atee, ateismul nu este o ideologie.
Sigur ca este o ideologie, atfel n-ar incerca sa se impuna ca si crez la nivel social (vezi discutiile anterioare).

Citat:
Ateismul nu are asociate mentalitati, dogme, reguli.
Are mentalitati, dogme, reguli doar ca nu sunt la fel peste tot si la toti.

Citat:
As putea intelege argumentul daca ai vorbi despre societate rationala, pentru ca ratiunea are niste reguli si niste criterii.
La modul teoretic da.
La modul in care un ateu de exemplu gaseste de cuviinta sa aplice ratiunea, nu.

In momentele in care pare sa-i justifice crezul o va folosi, in cele in care il dezavantajeaza o va lasa deoparte.

ex.
Ateul:

Cazul 1:
Existenta lui Dumnezeu nu poate fi demonstrata "rational", "stiintific". Deci nu trebuie sa cred in El. Faptul ca exista oameni cu ratiune poate fi foarte bine rodul intamplarii sau au ca si cauza primordiala un proces nu neaparat constient de sine s i rational.

Cazul 2:
Existenta mea nu poate fi demonstrata stintific.
Dar faptul ca rationez este (de data asta) o dovada in acest sens si in nici un caz produs al intamplarii, a unei sume de evenimente care ar putea avea o cu totul si cu totul alta explicatie decat o existenta constienta si rationala.

Citat:
P.S.: Pot sa-ti pun o intrebare? Nu prea imi dau seama ce intelegi tu prin "ateism", ai putea sa imi dai o definitie, sa-mi spui ce crezi tu ca este un ateu?
Pai care ar fi trasaturile gandirii atee?
Ia sa vedem ce ne invata ateii care s-au perindat pe aici:

1. Dumnezeu nu exista pentru ca nu se supune mijloacelor mele de investigatie si nu intra in tiparele mele de gandire.

2. Cei care cred in Dumnezeu prin dovezile indirecte care le au despre existenta Lui, sunt naivi, absurzi si irationali.

Cei logici, rationali cred nelimitat in teoriile stiintifice care sunt in voga si se limiteaza la ceea ce ratiunea umana le poate spune despre lumea inconjuratoare la un moment dat.

Aceasta auto-limitare este o dovada de gandire nobila, superioara, opusa celei religioase.

3. Credinciosii sunt rai pentru ca au norme morale absolute care de fapt stau in calea binelui social.

Pentru ca toata lumea sa fie fericita si sa dispara ura si frustarea, valorile absolute trebuie distruse, religia desfiintata, totul trebuie relativizat si permis pentru a satisface cele mai aberante dorinte si impulsuri, cel putin atat timp cat societatea nu da semne evidente de disolutie din cauza acestei politici.

4. etc.
(poate ajuti la intregirea tabloului)
Vechi 13.01.2010, 02:20:39
AteulCelRau
Guest

Implicit

Wow vad ca threadul asta explodat zilele astea, am sa reving curand numai sa termin cu examenele care le am saptamana asta. Pana atunci ziceti-mi ce credeti de video-ul asta.

http://www.youtube.com/user/NonStamp.../2/NWKDOikIgIs
Vechi 13.01.2010, 03:47:16
stereox's Avatar
stereox stereox is offline
Member

Data înregistrării: 04.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
E clar, ai dificultati majore in a urmari firul discutiei.
Ma indoiesc. Am observat ca ai tendinta sa jignesti oarecum atunci cand nu intelegi despre ce este vorba.

Citat:

1. Nu am zis ca n-ar exista, ci daca ar fi morali (absoluti) si altruisti (perfect dezinteresati) ar da dovada de inconsecventa fata de propriul crez, pentru ca logica si ratiunea atee nu poate concepe astfel de notiuni.
Vorbe goale.
M-am chinuit sa-ti explic ca nu exista logica si ratiune atee, asa cum nu exista dogma, reguli sau mentalitati atee.
Un ateu este un om care nu crede in existenta lui Dumnezeu. Asta nu spune nimic despre logica, ratiunea, mentalitatea sau ideologia persoanei respective. Mai simplu de atat nu pot sa-ti explic, imi pare rau.

Citat:

2. Nu am zis cand se enerveaza, ci cand se organizeaza :)
Vorbe goale.
Cand s-au organizat ultima data ateii ca sa darame biserici si sa omoare preoti?

Citat:

Si societatea se afla in prelungirea acestei evolutii, corect?
Deci nu poate evolua in alti parametri decat cei deja stabiliti.
Concluzia nu rezulta din ipoteza. Oricum, ipoteza suna destul de dubios.
Vorbe goale.

Citat:

Deci pentru ce si-ar insusi un evolutionist un cod moral mult diferit de ce il invata evolutia?
In numele a ce si a cui?
Vorbe goale.
Nu inteleg ce vrei sa spui prin "evolutionist". Te referi la oamenii de stiinta care studiaza evolutia? Sau traiesti cu impresia ca "evolutionistul" ar fi adeptul vreunei ideologii anume. Te dezamagesc, evolutia nu inseamna vreo ideologie si nu are nimic de spus despre coduri morale. Evolutia explica modul in care viata a ajuns la diversitatea de forme pe care o vedem astazi si atat.
Folosesti cuvinte si demonstrezi lucruri pe baza acelor cuvinte, fara sa intelegi sensul lor.

Citat:
Acolo unde Dumnezeu lipseste, golul trebuie umplut cu ceva..
Asta iti imaginezi tu poate. Pentru ca "ceva" sa lipseasca si golul sa trebuiasca a fi umplut, acel "ceva" trebuie sa existe mai intai.

Citat:

Sunt valor crestine.
America la inceputurile ei atunci cand s-au pus bazele democratiei si s-a denuntat sclavagismul era crestina.
Tu ai citit macar Biblia? Tu esti constient ca in Biblie se stabileste clar la ce preturi trebuie vanduti sclavii? Sudistii chiar justificau sclavia cu ajutorul Bibliei.
Bazele democratiei in SUA s-au pus de catre oameni care au inclus in mod clar separarea bisericii de stat.
Incearca sa te pui la punct cu subiectele de discutie inainte sa postezi. Macar wikipedia.

Citat:
Sigur ca este o ideologie, atfel n-ar incerca sa se impuna ca si crez la nivel social (vezi discutiile anterioare).
Are mentalitati, dogme, reguli doar ca nu sunt la fel peste tot si la toti.
Nu confunda imaginatia ta cu realitatea.

Te rog sa fii mai atent pe viitor, folosesti cuvinte al caror sens nu il intelegi, inventezi idei pe care le pui in carca altora si apoi le combati cu succes, nu ai cunostinte despre fapte istorice relativ recente si am impresia ca nici Biblia nu ai citit-o.
Vechi 13.01.2010, 08:52:58
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
:)))) Mai bine v-ati uita impreuna (adica si Topcat) la filmul Veronica, asa cum fac eu, ca sa va descretiti fruntile cu totii!
http://video.google.ro/videoplay?doc...eronica&hl=ro#
L-am vazut de multe ori, sa stii :)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58