View Single Post
Vechi 13.01.2010, 13:22:57
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu asta am vrut sa zic.

Cum aflam care ne sunt pacatele? CVercetandu-ne inima, fiecare fapta si gand, mereu, sa vedem daca am incalcat mai ales porunca dragostei si in general poruncile lui Dumnezeu.
Nu, la spovedanie ne ingrijim de toate pacatele, nu numai de cele mari.
Sunt pacate care ne opresc de la impartasanie, si pe acelea trebuie neaparat sa le spovednim, dar altele fac parte din starea noastra de pacatosenie, din acea plasa de care vorbeai mai sus, si de ele nu ne curatam asa de repede, avem nevoie de mult efort si de impartasanie ca sa ne vindecam, incetul cu incetul.
Nu e vorba aici de loc dea ne simti curati, ci dimpotriva, de a ne impartasi fiind constienti de 'plasa' in care ne gasim.
Altfel, nu ne-am mai putea impartasi niciodata, iar sfintii, cei ce isi dau seama cel mai mult de pacatosenia lor (vesi ce spuneai mai sus), cu atat mai mult.

Fiecare da sfaturi dupa constiinta lui. Nu cred ca cineva isi va schimba viata numai luand sfaturi de pe internet. Cel mult, aceste idei ilm pot face sa reflecteze si sa caute mai departe.
Fani ,de pacate nu ne vindecam prin sf.Impartasanie ,ci doar ne intarim sufleteste sa rezistam ispitelor si ne vindecam trupeste daca suntem vrednici.
Pacatele le aflam cercetandu-ne inima ,dar daca inima e plina de patimi cum ne mai putem cunoaste?
Ce e stramb ni se pare a fi drept ,cum spunea par.Arsenie Boca.
Prin participare deasa la slujbele bisericii ,prin citirea sf.Scripturi si rugaciune multa ajungem sa ne vedem mai bine pacatele.
Mai degraba mergand des la spovedanie renuntam la anumite pacate ,macar din rusine fata de parintele duhovnic.
Si e adevarat ,Anca a spus bine ,e bine sa na mai uitam din cand in cand si prin indreptarul de spovedanie ,chiar daca am facut-o si alta data.
Doamne ajuta !

Last edited by anita; 13.01.2010 at 13:27:10.
Reply With Quote