Salutare tuturor si bine v-am gasit in noul an.
M-am intors. Nu am mai intrat deoarece m-am luat cu una cu alta si nu am mai apucat sa fiu plictisit pentru o vreme. Insa acum cateva zile am decis sa verific acest forum sa vad ce s-a mai ales de threadul acesta. Cred ca va puteti imagina uimirea mea cand am vazut proportiile atinse intre timp de acest thread. Cat am fost plecat s-au adunat peste 500 de posts asa ca imi cer scuze, dar nu cred ca le voi putea citi pe toate. Insa am sa le parcurg pe sarite si am sa incerc sa imi expun parerea asupra unor puncte de vedere interesante si/sau sa raspund la unele intrebari adresate mie sau ridicate in general.
Pentru inceput as dori sa raspund postului facut de "antiqu" la scurt timp dupa ultimul meu post, pe pagina 13.
Citat:
În prealabil postat de antiqu
Domnule Ateu Plictisit ai reusit sa starnesti o adevarata furtuna pe forum. Am citit aproape toate mesajele trimise la subiectul propus si am ametit :-D. Domnul Ateu a reusit sa dea peste cap o gramada de forumisti versati incercand sa sape la radacina crdintei lor si a cunostintelor religioase pe care le detin.
In ce a priveste cred ca s-a pierdut din vedere chiar esentialul, si anume:
- domnul ateu a simtit (si eu sunt sigur ca a simtit) vreodata acea frica de necunoscut care te prinde in gheralele sale deodata fara motiv, in care te simti ca un copil neajutorat si doar rugaciunea te poate calma?
- Daca este nevoie sa doneze sangele sau pentru un transplant unui bolnav care altfel va muri ar face asta sau nu?
- Poate ca domnul ateu ar rebui sa incerce maar 1-2 zile de post in care sa nu manance nimc si sa bea doar apa, sa nu injure si sa-i ierte pe toti care-i gresesc macar in ziua aceea, si dupa aceea mai vorbim
Eu pana nu am tinut post nu am cunoscut adevarata credinta care nu poate fi explicata fizic, chimc sau medical.
O seara placuta tuturor
|
In primul rand as dori sa mentionez ca nu eu am initiat acest thread, ci utilizatorul AteulCelRau. Dupa cum poti observa numele de utilizator difera incepand cu litera a 9-a inclusiv insa inteleg sursa acestei erori, deoarece sunt destul de similare incat sa fie confundate de un cititor care poate ca in graba nu a observat diferente cum ar fi numele sau stilul de scris.
In fine, totusi am sa iti raspund la intrebari:
Da, am simtit acea frica de necunoscut, de finalitate a mortii, de neajutorare in fata dimensiunilor si minunilor universului. Insa eu sunt de parere ca decat sa tremuri de frica si sa plangi dupa ajutor e mai productiv sa stai in picioare in fata fricii, sa o lasi sa treaca peste tine si apoi sa te uiti in urma ei si sa descoperi ca ai ramas doar tu. (Pentru cine e interesat aceasta este o parafrazare a litaniei fricii din cartea Dune de Frank Herbert.) Asa ca am decis sa explorez acel necunoscut, sa incerc sa inteleg motivul pentru care simt acea frica si sa incerc sa imi imaginez grandiozitatea si minunile universului din care fac parte. Astfel am descoperit explicatia fricii de necunoscut si am invinso, in acelasi timp marindu-mi orizonturile imaginatiei la dimensiuni cosmice.
Din pacate cred ca sangele meu nu ar fi acceptat pentru o astfel de donatie. Tu donezi sange? Recunosc, eu nu am donat niciodata sange. Aici poate ca m-ai prins. Nu am fost nevoit niciodata sa donez sange sau orice altceva in ajutorul unei persoane cunoscute, iar in general imi este frica de ace. Rezist la injectii precum vaccinuri dar nu cred ca as rezista cateva minute cu un ac in mine, mai ales in vena. Ultima data cand am "donat" sange pentru analize le-am speriat pe asistente cu reactia mea involuntara (repet: INVOLUNTARA) si irationala atat de tare incat erau reticente in a continua procedura. Personal nu am nimic impotria donarii sangelui meu pentru a salva o viata umana, in afara faptului ca exista pericolul sa imi puna propria viata in pericol.
Eu inteleg rostul postului in mecanismele religiei. Postul pe care il mentionezi tu este unul extrem de periculos pentru sanatate, atat fizica cat si psihica. Pe langa efectele clare asupra corpului, induce o stare de vulnerabilitate psihica ce este apoi exploatata prin rugaciune/meditatie/etc. pentru a altera psihicul persoanei respective pe o anumita cale. Acesta este practicat si in tortura cand o persoana este tinuta fara somn si mancare in timp ce ii este tipat constant in fata aceleasi fraze din nou si din nou. Un exemplu ar putea fi gasit in episodul "Chain of Command" din Star Trek: The Next Generation (ep 610 si 611).
Astfel ti-am explicat in mare si credinta aceea survenita in urma unui astfel de post. Din pacate nu am acum timp sa caut referinte detaliate pentru explicatii complete fizice, chimice sau medicale, pe care oricum presupun ca nu le-ai citi.