Citat:
În prealabil postat de andrei_im
Cred ca trebuie urmat exemplul Patriarhului Pavle al Serbiei, de curand trecut la Domnul. Cand a fost intronat, toata lumea astepta un discurs, un program. Iar Preafericitul Pavle a spus atunci: "Eu nu am alt program decat Evanghelia lui Hristos!". asa si noi, sa nu avem alt program decat Evanghelia lui Hristos, adica DESAVARSIREA, INDUMNEZEIREA.
|
Asta ar suna cam asa: eu nu spun despre cearceaf ca nu e negru, gri, visiniu sau ca nu poate sa fie albastru sau orice alta culoare; eu doar spun ca este verde curat
Citat:
discutiile interminabile despre subiectivism si obiectivism, despre alb-negru sau tente de gri sunt mai mult rationalizari, lucruri judecate strict cu mintea, iar aceasta atitudine a facut deja enorm de mult rau in crestinism, nu e nevoie sa o mai incurajam.
|
Exemple?
Citat:
fiecare om este unic in felul lui, dar este unic IN HRISTOS! Hristos este TOTUL, la Hristos gasim tot ce ne trebuie pentru viata. iar chipul lui Hristos se poate gasi in multe locuri, uneori poate sa fie si ascuns.
|
Chiar si in rock?
Citat:
E foarte usor sa spunem ca un obicei este bun pentru ca ne aduce bucurie, liniste, dar este mai greu sa spunem ca ne apropie de Hristos. asta dovedeste ca omul mai intelege cateodata linistea sau bucuria si dupa capul lui...
|
Si daca avem dreptate? Dar daca unele melodii rock misca sufletul unora incat sa se... apropie de Iisus?
P.S. Gresesti in privinta problemei si generalizezi. Cum am spus si recapitulat, ne aflam pe un topic ortodox discutam despre muzica rock ca pacat. Sistemul solar.