Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2010, 17:53:37
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Cred ca trebuie urmat exemplul Patriarhului Pavle al Serbiei, de curand trecut la Domnul. Cand a fost intronat, toata lumea astepta un discurs, un program. Iar Preafericitul Pavle a spus atunci: "Eu nu am alt program decat Evanghelia lui Hristos!". asa si noi, sa nu avem alt program decat Evanghelia lui Hristos, adica DESAVARSIREA, INDUMNEZEIREA.
Asta ar suna cam asa: eu nu spun despre cearceaf ca nu e negru, gri, visiniu sau ca nu poate sa fie albastru sau orice alta culoare; eu doar spun ca este verde curat
Citat:
discutiile interminabile despre subiectivism si obiectivism, despre alb-negru sau tente de gri sunt mai mult rationalizari, lucruri judecate strict cu mintea, iar aceasta atitudine a facut deja enorm de mult rau in crestinism, nu e nevoie sa o mai incurajam.
Exemple?
Citat:
fiecare om este unic in felul lui, dar este unic IN HRISTOS! Hristos este TOTUL, la Hristos gasim tot ce ne trebuie pentru viata. iar chipul lui Hristos se poate gasi in multe locuri, uneori poate sa fie si ascuns.
Chiar si in rock?
Citat:
E foarte usor sa spunem ca un obicei este bun pentru ca ne aduce bucurie, liniste, dar este mai greu sa spunem ca ne apropie de Hristos. asta dovedeste ca omul mai intelege cateodata linistea sau bucuria si dupa capul lui...
Si daca avem dreptate? Dar daca unele melodii rock misca sufletul unora incat sa se... apropie de Iisus?

P.S. Gresesti in privinta problemei si generalizezi. Cum am spus si recapitulat, ne aflam pe un topic ortodox discutam despre muzica rock ca pacat. Sistemul solar.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Vechi 13.01.2010, 18:01:45
IvanFK's Avatar
IvanFK IvanFK is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2010
Implicit

Cum adica "este pacat" sa asculti rock?
Ce e pacatul asta si cine il defineste asa riguros?
Vechi 13.01.2010, 18:04:15
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IvanFK Vezi mesajul
Cum adica "este pacat" sa asculti rock?
Ce e pacatul asta si cine il defineste asa riguros?
andrei_im

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Vechi 13.01.2010, 18:04:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Dar daca unele melodii rock misca sufletul unora incat sa se... apropie de Iisus?
Da, un rocker s-ar putea apropia de Hristos ascultand muzica rock, poate numai daca i-ar cadea ceva in cap in timpul asta ...in rest rockerii au un stil de viata aproape total diferit de al unui individ echilibrat si care iubeste armonia!

In opinia mea rockul e un gen de dezlantuire, furie, agresivitate, dizarmonie...asta mi se pare mie ca exprima acest stil de muzica, si se reflecta destul de bine chiar si in aspectul exterior al celor care il prefera!
Vechi 13.01.2010, 18:08:06
IvanFK's Avatar
IvanFK IvanFK is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Da, un rocker s-ar putea apropia de Hristos ascultand muzica rock, poate numai daca i-ar cadea ceva in cap in timpul asta ...in rest rockerii au un stil de viata aproape total diferit de al unui individ echilibrat si care iubeste armonia!

In opinia mea rockul e un gen de dezlantuire, furie, agresivitate, dizarmonie...asta mi se pare mie ca exprima acest stil de muzica, si se reflecta destul de bine chiar si in aspectul exterior al celor care il prefera!
Ce bine-i cunosti tu pe rockeri...

E mai usor sa dezintegrezi un atom decit o prejudecata
- A. Einstein
Vechi 13.01.2010, 18:09:30
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

iar ne certam?
Vechi 13.01.2010, 18:14:22
IvanFK's Avatar
IvanFK IvanFK is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
iar ne certam?
Eu nu.
Cel putin in ce ma priveste, o discutie in contradictoriu nu este in mod necesar o cearta. Cita vreme se poarta intr-un limbaj civilizat si fara atacuri la persoana, mi se pare OK.

Dar daca alte puncte de vedere nu sint binevenite pentru ca va strica "armonia", e destul sa spuneti si ma retrag. Nu ma aflu aici sa caut cearta.
Vechi 13.01.2010, 18:16:45
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

se invata foarte mult discutand in contradictoriu, nu despre asta e vorba. dar sa facem totul cu dragoste. citeste thread-ul de la inceput si ne auzim aici.. :) Doamne ajuta!
Vechi 13.01.2010, 18:16:33
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Implicit

Ok, poate ca eu gresesc. Rock-ul e ceva foarte daunator pentru un ortodox.

Vechi 15.02.2010, 09:12:39
Mariusica
Guest

Implicit

Nu stiu daca versurile muzicii rock au mesaje subliminale. Am vazut si eu documentarul facut de grecul acela ce a fost cantaret de rock. Daca incerc sa nu fiu subiectiv imi dau seama ca nu prea ma pot baza pe argumentele aratate acolo.
Cred ca mai mult decat atat conteaza starea pe care ti-o da o muzica.
Dar exista si mesaje explicite.
Cu multi ani in urma, pe vremea cand ascultam mult rock, imi placea in mod deosebit, pe langa altele, o melodie a lui Ozzy Osbourne: Mr Crowley.
E o piesa relativ lenta fata de ce canta el, cu o melodicitate chiar placuta.
Dar am avut o surpriza foarte neplacuta cand am aflat cine este personajul principal al acestei piese.
Am aflat ca acest "Mr Crowley" este nimeni altul decat Aleister Crowley, fondatorul bisericii satanice.
Poate ca si aceasta este un raspuns la intrebarea: este rockul o muzica satanista?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este sclavia un pacat ? Viceroy Morala Crestina 42 23.02.2015 12:35:30
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
este pacat sa fac otoplastie? sweety Generalitati 34 29.03.2009 00:38:55