Citat:
În prealabil postat de topcat
Nu inteleg totusi care e problema ta in legatura cu interzicerea lor. Doar pentru ca la prima vedere pare imposibil renuntam? Nu sintem in stare sa prezentam oamenilor nocivitatea fizica si mai ales psihica a celor doua substante? Ne lipseste credibilitatea?
|
nu credibilitatea ci perseverenta. eu sunt fosta fumatoare, am citit ce poti pati de la fumat, cat de nociv este, imi spuneau mama, prietenii, etc sa ma las, bla, bla, bla.... la biserica ma duceam rar si oricum nu intram cu tigara in gura, deci nu aveai de unde sa stii daca fumez sau nu. daca in biserica se vorbea despre pacatul fumatului, ori cascam ori plecam. problema fumatului si al alcoolului nu trebuie sa cada doar in seama bisercii sau a statului ci si in seama noastra, a tuturor. daca nu ai voie sa mai fumezi pe strada, in restaurante, etc, daca vin la tine si-mi interzici sa fumez pt ca esti nefumator, sau ai copii, daca cei din jurul tau nu fumeaza, iar tigarile devin scumpe, iti spun ca multi se vor lasa. alcoolul mi se pare una din cele mai perfide "boli", ca si drogurile, pentru ca te dezumanizeaza, iti afecteaza creierul, te reduce la o leguma. incearca sa convingi un fumator sau alcoolic sa se lase. sa-mi spui in cat timp il convingi, sau dupa cat timp cedezi.
sa incercam sa facem si noi cateceva, nu sa asteptam sa ni se dea sau sa ni se faca. multi asteapta ca statul sa le dea, Dumnezeu sa le dea, parintii sa le dea, etc... dar ei????? doar sa primeasca. in momentul in care vei darui vei primi, si nu vei mai avea timp sa astepti sa ti se dea.