Citat:
În prealabil postat de iustin10
Nu prea stiiu daca exista moarte ,moarte,adica sa nu mai stii de nimic.Asta e de fapt marea intrebare,daca exista ceva dupa moarte,rai sau iad,sau este doar un somn absolut,fara sa mai stim de nimic
|
"
Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl. 9,5)
Citat:
Ori daca ne bucuram de Invierea lui Hristos,ne bucuram si de omorarea mortii.
|
"Omorârea" morții va avea loc doar la ziua de apoi:
"
Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc." (Apoc.20,14)
până atunci însă, se moare de moarte, moartea fiind singura certitudine (bineînțeles în afară de taxe și impozite).
Citat:
Eu cred ca conceptia veche,despre moarte ca somn inconstient,a fost depasita,atunci cand Domnul nu a putut fi tinut de ea,si a Inviat.
|
Chiar și după măreața Înviere a Domnului, moartea este în continuare comparată cu somnul:
"Apoi a îngenuncheat, și a strigat cu glas tare: ,,Doamne, nu le ținea în seamă păcatul acesta!`` Și după aceste vorbe, a adormit." (Fapte 7,60 versiunea Cornilescu)*
"Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El. " (1 Tes.4,14)
Citat:
Ortodoxi cred ca sufletul este undeva,in rai sau iad,dar nu cred ca nu este nicaeri.
|
Adventiștii cred că nu are sens întrebarea "unde se duce sufletul?", deoarece
sufletul viu este totuna cu ființa vie și este o rezultantă a unirii țărânii cu suflarea de viață de la Dumnezeu (Geneza 2,7). La moarte, se petrece procesul invers față de Creație: Dumnezeu își retrage suflarea de viață, trupul merge în țărână, iar despre sufletul viu nu mai putem spune că e... viu și nici nu putem întreba "unde este?".
a murit." (Fapte 7,60 versiunea sinodală)
termenul în originalul grecesc este
ekoimethe (a adormit) și nu apothanon (a murit).