View Single Post
Vechi 15.01.2010, 00:50:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu prea stiiu daca exista moarte ,moarte,adica sa nu mai stii de nimic.Asta e de fapt marea intrebare,daca exista ceva dupa moarte,rai sau iad,sau este doar un somn absolut,fara sa mai stim de nimic
"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat." (Ecl. 9,5)

Citat:
Ori daca ne bucuram de Invierea lui Hristos,ne bucuram si de omorarea mortii.
"Omorârea" morții va avea loc doar la ziua de apoi:

"Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc." (Apoc.20,14)

până atunci însă, se moare de moarte, moartea fiind singura certitudine (bineînțeles în afară de taxe și impozite).

Citat:
Eu cred ca conceptia veche,despre moarte ca somn inconstient,a fost depasita,atunci cand Domnul nu a putut fi tinut de ea,si a Inviat.
Chiar și după măreața Înviere a Domnului, moartea este în continuare comparată cu somnul:

"Apoi a îngenuncheat, și a strigat cu glas tare: ,,Doamne, nu le ținea în seamă păcatul acesta!`` Și după aceste vorbe, a adormit." (Fapte 7,60 versiunea Cornilescu)*

"Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El. " (1 Tes.4,14)

Citat:
Ortodoxi cred ca sufletul este undeva,in rai sau iad,dar nu cred ca nu este nicaeri.
Adventiștii cred că nu are sens întrebarea "unde se duce sufletul?", deoarece sufletul viu este totuna cu ființa vie și este o rezultantă a unirii țărânii cu suflarea de viață de la Dumnezeu (Geneza 2,7). La moarte, se petrece procesul invers față de Creație: Dumnezeu își retrage suflarea de viață, trupul merge în țărână, iar despre sufletul viu nu mai putem spune că e... viu și nici nu putem întreba "unde este?".

Exemplul nr.7:

"Și, îngenunchind, a strigat cu glas mare: Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta! Și zicând acestea, a murit." (Fapte 7,60 versiunea sinodală)

termenul în originalul grecesc este ekoimethe (a adormit) și nu apothanon (a murit).
Reply With Quote