View Single Post
Vechi 15.01.2010, 10:28:00
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sint nenumarate, chiar tu ai spus ca trebuie sa te bucuri de tot ce exista
Pentru mine (si) stiinta e o joaca. Ceva mai complicata, o joaca pentru maturi, dar o joaca. Totul e sa ii stii regulile si sa ai rabdare sa asezi piesele de puzzle cap la cap. Stiu ca marea majoritate nu poate intelege asa ceva, nu e o problema.
Nu inseamna ca daca stii de ce e cerul albastru, de ce se formeaza un curcubeu, aceste fenomene sint mai putin frumoase; din contra, te minunezi cum o simpla lege matematica poate naste atit de multe si diverse.
Nu imi place sa stric visele copiilor (ma straduiesc in cazul alor mei, cel mare avind 9 ani, si fac tot posibilul sa mai creada in mosu), si nu imi face placere sa va stric visele. O fac numai pentru ca consider ca lumea reala e mult mai frumoasa si mai interesanta.
De exemplu, in cazul apei modelate, desi si mie mi-ar place sa fie asa, eventual sa existe ceva ca in Avatar, unde toate fiintele comunica, nu pot sa nu iti spun nu s-au facut studii care sa confirme ca apa are memorie sau ca reactioneaza intr-un mod special la cuvinte. Asta nu o face mai nefolositoare omului.
Sa-ti traiasca copilasii! :)
in legatura cu apa ,citisem un articol de genul, cu niste studii facute de un cercetator chinez Masaro Emoto, uite ceva de genul: http://www.inventatori.ro/view_article.php?id=36# . Ce zici?

Chiar Mantuirorul ne-a invatat sa ne bucuram de viata si sa fim uniti.
N-am apucat sa vad tot filmul Avatar, doar jumatate. Sper sa-l vad in weekend.