Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 15.01.2010, 14:24:15
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
In general, liturghia ortodoxa se considera o reflexie a celei din Cer si daca Biserica este Una si Trupul lui Cristos in Cer si pe Pamint, atunci cu siguranta exista un singur Craciun, o singura Boboteaza, o singura Bunavestire, o singura Schimbare la Fata, o singura Adormire a Maicii Domnului, o singura Inaltare a Sfintei Cruci, si toate la vremea binecuvintata, iar nu la cea “indreptata” de astronomii ateisti ai papei, dupa cum scrie in anatema Bisericii Celei Adevarate. Viata Bisericii nu a asezat-o omul, ci Duhul Sfint.
Sa stii ca Nasterea Domnului se sarbatoreste si la noi si la voi tot pe 25 Decembrie. Acum daca te intrebi care 25 decembrie e mai bun, din punct de vedere al rotatiei Pamantului (sau a Soarelui, cum preferi), 25 decembrie pe nou e mai aproape de 25 decembrie de acum 2000 de ani, al vostru e cel care a ramas in urma. Eu nu reusesc sa vad in schimbarea calendarului alta problema decat ca a fost facuta din motive ecumeniste, atat. Nu mi se pare in nici un caz o inovatie de credinta, si nici macar din punct de vedere astronomic nu e, e doar o corectare a ceva ce s-a calculat gresit cu 2000 si ceva de ani in urma.

Legat de "astronomii ateisti" am o vaga banuiala ca de fapt nu erau atei, ci erau catolici. Eretici, ce-i drept, dar nu atei. Ai gasit scris undeva cine erau cei care au calculat calendarul gregorian si ce religie aveau?

Bogdan.