Subiect: Botezul in BOR
View Single Post
Vechi 16.01.2010, 00:48:15
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Sa stii ca Nasterea Domnului se sarbatoreste si la noi si la voi tot pe 25 Decembrie. Acum daca te intrebi care 25 decembrie e mai bun, din punct de vedere al rotatiei Pamantului (sau a Soarelui, cum preferi), 25 decembrie pe nou e mai aproape de 25 decembrie de acum 2000 de ani, al vostru e cel care a ramas in urma. Eu nu reusesc sa vad in schimbarea calendarului alta problema decat ca a fost facuta din motive ecumeniste, atat. Nu mi se pare in nici un caz o inovatie de credinta, si nici macar din punct de vedere astronomic nu e, e doar o corectare a ceva ce s-a calculat gresit cu 2000 si ceva de ani in urma.

Legat de "astronomii ateisti" am o vaga banuiala ca de fapt nu erau atei, ci erau catolici. Eretici, ce-i drept, dar nu atei. Ai gasit scris undeva cine erau cei care au calculat calendarul gregorian si ce religie aveau?
Ma rog, tu probabil stii mai bine decit Patriarhii si episcopii Bisericii Ortodoxe care au trait in vremurile acelea! Daca ei au pus astronomi ateisti in anatema, prefer sa-i cred pe ei, si nu pe tine. Cind faci lucruri impotriva lui Dumnezeu, indiferent ca-ti spui catolic sau ortodox, nu poti fi decit fara de Dumnezeu, adica ateu.

Si, bineintes, stii mai bine si decit tot Sfintul Sinod al BOR care a spus clar in decizia sinodala de la 1903 ca nu poti sa schimbi calendarul fara sa afectezi traditia. Modificind Traditia exact ceea ce tu nu crezi, defapt, se si intimpla: inovezi ortodoxia.