View Single Post
Vechi 16.01.2010, 09:11:19
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu ne inciti, dar o faci...
Draga Fani, e cazul sa recunosti ca ai fost cat se poate de categorica si insistenta cu privire la impartasania deasa, la sfintii, care sunt supusi greselii si la casatoria dintre ortodox si eterodox, ca sa nu mai pomenesc si de ecumenism; asta, ca sa dau cateva exemple.
Indiferent cate argumente s-au adus, sau oricat s-a mentionat optiunea fiecaruia in functie de duhovnic, ai continuat incercarea ta de a ne convinge altfel. Ai recunoscut pe loc ca ai gresit in unele cazuri, ca apoi sa continui pe aceeasi idee ca mai-nainte.
Poate ca iei aceste dialoguri drept niste dueluri verbale, din care trebuie sa iesi invingatoare; poate toti facem acest lucru. Chiar daca purtam un dialog, sa nu uitam ca aceste cuvinte pot avea influenta asupra unora si altora, cu sau fara voia noastra. De aceea trebuie sa acceptam si alta opinie, ca fiind a celuilalt, dar nu suntem obligati sa ne schimbam in functie de ea.
Recunosc ca ai spus ceva intelept aici.
Da, poate prea mult vreau sa ii conving pe altii. De accea poate ca Zaharia a presupus ca as fi membra a cine stie ce organizatie care face special sa intre pe un forum ortodox.. .Ei bine nu, Zaharia, nu ai nimerit-o de loc.

Este o ispita sa vrei mereu sa ii convingi pe altii. Ar trebui sa expunem ce credem ca este adevarul si apoi sa ii lasam pe ceilalti sa mearga mai departe.
Poate fac asta din mandrie, sau poate o fac din entuziasm (penru ca sunt convinsa de niste lucruri si am spirit militant). Nu stiu. In orice caz, este si pericolul unui forum de discutie, poate.
Trebuie sa recunosti ca altii aici sunt si mai transanti si accepta si mai greu alta opinie decat a lor, si asta creaza aici o atmosfera polemica molipsitoare. Ca ei spun ca asta este adevarata opinie ortodoxa, nu schimba nimioc din fondul problemei: si eu cred ca opinia mea este ortodoxa.
;-)
Mi-am propus de mai multe ori sa nu mai polemizez, dar nu am prea reusit. Poate in viitor! Oricum, voi avea din ce in ce mai putin timp.