View Single Post
Vechi 16.01.2010, 19:21:36
Imogene's Avatar
Imogene Imogene is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ce am inteles pina acum?
Dar atunci Sfantul Siluan de ce a vorbit,si ne-a lasat acel frumos indrumar de dobandire a harului,din care ,la indemnul vostru am citit si eu acum cateva fragmente ?
Siluan Athonitul a lasat scrierile sale singurului sau ucenic Arhimandritul Sofronie care le-a publicat dupa moartea sa. A si scris o carte despre el: "Viata si invatatura staretului Siluan Athonitul."

"Cartea arhimandritului Sofronie reuseste sa scoata la iveala in mod luminos, la adevaratele ei dimensiuni teologice, profunzimea unica a experientei spirituale a Cuviosului Siluan, pe care modestia exemplara si smerenia desavarsita a schimonahului rus, viata sa exterioara de o perfecta "banalitate" monahala au ascuns-o chiar si pentru parintii si fratii propriei sale chinovii athonite. Pentru ca in arhivele de la Russikon despre Cuviosul Siluan exista doar urmatoarea insemnare:"

Parintele Siluan, schimonah. Numele civil: Semion Ivanovici Antonov, taran din gubernia Tambov, districtul Lebedinsk, satul Sovsk. Nacut in 1866. Sosit la Sfantul Munte in 1892. A indeplinit urmatoarele ascultari: la moara, la Kalamareia, La Vechiul Russikon si la economat. Decedat la 11/24 septembrie 1938." diac. Ioan I. Ica jr