![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce am inteles pina acum?
Ca harul este strans legat de pocainta,si ca el locuieste in sufletele celor ce se pocaiesc. Totodata,nu este posibil sa se vorbeasca despre har,deoarece,cineva care ar simti ca are harul ,ar avea totodata si smerenia,deci nu ar putea vorbi despre sine. Dar atunci Sfantul Siluan de ce a vorbit,si ne-a lasat acel frumos indrumar de dobandire a harului,din care ,la indemnul vostru am citit si eu acum cateva fragmente ? Am mai inteles ca rugaciunea si celelalte fapte nu sunt un scop ci doar mijloace in dobandirea aceluiasi har.Pai asta ma face cu atat mai mult sa vreau sa stiu ce e harul,daca el e insusi scopul rugaciunii. Totodata stiu ca harul poate fi obtinut doar prin Taine,deci nici macar rugaciunea singura nu ar ajunge,daca ar fi lipsita de Taine Apoi harul apare explicat in orice carte de dogmatica,deci nu cred ca e ceva tinut sub tacere . Poate intrebarea daca simtiti harul e prea personala,si ar duce la mandrie.Dar nu puteti spune nici macar ce credeti ca e harul,fara sa aiba legatura cu persoana voastra? |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Harul | costel | Spiritualitatea ortodoxa | 72 | 06.02.2013 14:11:04 |
n-am prea inteles... | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 20:52:45 |
Ce este Har,Harul? | savudanmihai | Intrebari utilizatori | 14 | 30.05.2010 20:21:08 |
Harul lui Dumnezeu | Florin-Ionut | Generalitati | 7 | 05.09.2008 20:24:15 |
Harul Dumnezeiesc | Sylvie | Generalitati | 6 | 21.08.2007 11:46:31 |
|