View Single Post
Vechi 17.01.2010, 19:22:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stereox Vezi mesajul
Ti-am mai spus, nu confunda imaginatia ta cu realitatea.
Pai acelasi lucru ti-as spune si tie, tu care esti atat de convins de "certitudinile" care ti le ofera in plan spiritual niste ipoteze in plan material.

Citat:
Ai dreptate. Toti oamenii educati in stiinta au conspirat in ultima suta de ani ca sa te minta pe tine. Nimic nu-ti scapa, trebuia sa te faci detectiv.

O poza face cat o mie de cuvinte: http://media.photobucket.com/image/i...conspiracy.jpg
Gandesti in tiparele educatiei ateisto-materialist-"stiintifice".

Nu e vorba de nici o conspiratie, ideea este alta, ca ceea ce pentru tine este certitudine cunosti doar la un nivel superficial, restul este umplut cu credinta oarba.

Dar desigur, nu poti asimila ideea si preferi sa-i deturnezi sensul acolo unde ai pregatita "apararea".

Citat:
Cred ca singurul raspuns pe masura intrebarii este: trei virgula paishpe.
Ceea ce, zic eu, arata ca Dumnezeu exista :)
Imi place cand cadem de acord.

Citat:
mmm... nu.
Nu stiu in ce film ai vazut tu chestia asta.
Se cheama "Evolutionism".
Intamplarea produce inteligenta. Asta da religie.

Citat:
Ti-am zis, aia cu evolutia care-i doar o ipoteza e numai in imaginatia ta.
Este o ipoteza si inca una controversata.
Daca n-ar fi, creationismul n-ar exista.
Dar binenteles, tu preferi sa vezi doar partea care te satisface pe tine.

Citat:
La capitolul cosmologie mai e de lucrat intr-adevar. Dar se lucreaza la asta, e mai bine decat sa inventezi explicatii supranaturale.
Teoriile de care vorbim ajung inevitabil toate la cauze supranaturale.
In momentul in care se incearca sa se ajunga la originile Universului si se atinge varsta 10-43 (limita Planck), cunoasterea "naturala" se opreste, pentru ca si legile fizicii nu mai sunt cele cunoscute si e imposibil de patruns "dincolo" cu ceea ce stim din lumea "naturala".

Ce este dincolo?

Fiecare alege sa creada ori:
1. intr-un Creator cu inteligenta (Einstein era undeva pe aici)

2. in Materie, cu o existenta vesnica si de sine statatoare, fara inteligenta dar capabila prin jocul intamplarii sa produca inteligenta.

Daca e sa judecam drept, care din crezuri e mai naive, ateismul nu are castig de cauza.

Citat:
P.S.: Promit ca e ultimul raspuns pe care ti-l dau in conditiile astea. Pune-te la punct cu subiectele de discutie si apoi continuam daca doresti.
Asta numesti tu raspuns?

Mie mi se pare mai degraba o reactie de frustrare la faptul ca nu poti raspunde in mod competent si obiectiv la probleme ridicate nici macar de pe terenul unde pretinzi ca stai bine infipt cu ambele picioare.

Si sa-mi spui mie sa ma pun la punct, tocmai cand iti atrag atentia ca vorbesti despre lucruri care le cunosti intr-un mod extrem de superficial mi se pare culmea ipocriziei.

In orice caz, nu esti primul ateu pe aici care are reactia asta cand e luat la bani marunti si asa cum am mai spus, chiar daca tu nu ai sa raspunzi, eu am sa continui sa scriu ce am de obiectat la ceea ce afirmi.

Daca nu tu, macar poate altii au sa aiba de invatat ceva despre adevarata fata a ateismului - o colectie de crezuri aparent rationale, superficiale in profunzime, unele frizand absurdul.

Last edited by AlinB; 17.01.2010 at 19:31:17.