View Single Post
Vechi 17.01.2010, 20:56:25
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iust79 Vezi mesajul
nu prea am inteles ce vrei sa spui aici. daca esti bun, rogu-te, fii mai explicit.

( cu ce difera alegerea de a primi sau nu Evanghelia si astfel mantuirea, de alegerea de a lua sau nu sfanta impartasanie ? ori te contrazici, ori nu am inteles eu bine ce vrei sa spui...)
:) Pai pt inceput tre sa vedem daca vorbim in aceiasi termeni. Evanghelia o primesc si ortodoxi si restul aproximativ la fel (Aici ia-le ca pe pareri personale nu oficial ortodoxe).Caci am constatat ca toti putem intelege la fel ,aproximativ,citatele din Evanghelie.Aici nu vad nici o contradictie.Totusi,eu nu ma refeream numai la intelegerea Evangheliei.Mantuirea nu se reduce la intelegerea Evangheliei,care ar putea fi si subiectiva . Ea are ca rezultat final despatimirea si facerea faptelor bune ,si revarsarea iubirii in suflet.Ca argument:"Nu cei ce imi zic Doamne Doamne...,ci cei ce fac voia Tatalui Meu"
Ori pentru a realiza aceasta schimbare interioara e nevoie de har.Har care se intoarce apoi,ca un cerc frumos,chiar si asupra intelegerii Evangheliei(Asta ca dovada ca consider foarte importanta Evanghelia si intelegerea ei)
Pentru a dobandi acest har zic eu,nu e suficienta doar citirea Evangheliei,ci e necesar un act 'fizic' oarecum,de maxima importantia,si anume impartasirea cu Trupul Domnului.Este ca o acceptare 'vazuta' a Fiului lui Dumnezeu.
Acest act nu e departat de Evanghelie,se afla in ea,era facut de primii crestini
Prin acest act se lasa in mana lui Dumnezeu,nu numai primirea Evangheliei,dar si metoda prin care sa primim Evanghelia,astfel ca nimic sa nu mai vina de la noi,ci totul sa vina de la El.
De abia de aici incolo,incepe si rolul nostru,conlucrarea cu acest har,sosit oarecum extern in noi.De aici vine apoi si traditia Ortodoxa,cu preotii care doar administreaza acest har,care este de fapt al lui Hristos.
Stiu ca si la adventisti exista impartasirea cu Trupul Domnului.Dar nu stiu daca are acest rol central,de transmitere a harului.
Reply With Quote