![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
În ce grai ți-e mai familiară româna?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
( cu ce difera alegerea de a primi sau nu Evanghelia si astfel mantuirea, de alegerea de a lua sau nu sfanta impartasanie ? ori te contrazici, ori nu am inteles eu bine ce vrei sa spui...) |
|
|||
|
|||
![]()
e corect sa inteleg ca ai spus ca darul mantuirii, in ortodoxie, se accepta prin participarea la sfanta impartasanie?
|
|
|||
|
|||
![]()
iustin10 si iust79 , care ce confesiuni aveti?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
stiu ca la catolici se crede ca paine si vinul in momentul rostirii binecuvantarii (acesta este trupul meu) se transforma in trupul si sangele lui Hristos (bineinteles aspectul exterior ramane de paine si vin) si astfel Hristos este rejertfit de fiecare data cand se savarseste stanta impartasanie (cel putin asa am inteles eu ca spune ei). in ortodoxie vrei sa spui ca omul este pus in partasie cu trupul si sangele lui Hristos care s-a jertfit acum aproape 2000 de ani pt noi si asa primeste harul, sau ca in momentul impartasaniei este pus in partasie cu trupul si sangele lui Hristos care se jertfeste din nou in acel moment? |
|
|||
|
|||
![]()
am spus cand am postat prima data (cateva pagini mai sus)...
sunt crestin baptist |
|
|||
|
|||
![]()
imi cer scuze, sunt cam obosit si cei mici mi-au cam avariat tastatura
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ori pentru a realiza aceasta schimbare interioara e nevoie de har.Har care se intoarce apoi,ca un cerc frumos,chiar si asupra intelegerii Evangheliei(Asta ca dovada ca consider foarte importanta Evanghelia si intelegerea ei) Pentru a dobandi acest har zic eu,nu e suficienta doar citirea Evangheliei,ci e necesar un act 'fizic' oarecum,de maxima importantia,si anume impartasirea cu Trupul Domnului.Este ca o acceptare 'vazuta' a Fiului lui Dumnezeu. Acest act nu e departat de Evanghelie,se afla in ea,era facut de primii crestini Prin acest act se lasa in mana lui Dumnezeu,nu numai primirea Evangheliei,dar si metoda prin care sa primim Evanghelia,astfel ca nimic sa nu mai vina de la noi,ci totul sa vina de la El. De abia de aici incolo,incepe si rolul nostru,conlucrarea cu acest har,sosit oarecum extern in noi.De aici vine apoi si traditia Ortodoxa,cu preotii care doar administreaza acest har,care este de fapt al lui Hristos. Stiu ca si la adventisti exista impartasirea cu Trupul Domnului.Dar nu stiu daca are acest rol central,de transmitere a harului. |
|
|||
|
|||
![]()
Adventiștii de Ziua a Șaptea cred că pâinea și vinul sunt semnele exterioare și vizibile ale harului interior și invizibil. Harul divin nu subzistă în elementele materiale ale sacramentului, ci în făgăduința care este legată de act și care devine activă prin primirea mijlocită de credința celui ce participă la comuniune.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credem ca harul pe care il primim e chiar lucrarea directa a Lui in noi,odata ce noi il mancam direct pe EL. Mai departe ne asemanam,caci normal ca trebuie sa si crezi in acest har "prin primirea mijlocită de credința " .Dar lipseste aceasta veriga la voi,legatura directa cu Hristos prin trup.Legatura se face doar inchipuindu-va acel har,deducand ca exista din citirea Evangheliei. Ori noi credem ca,dupa ce a fost rastignit,Iisus a ramas printre crestini in mod direct,prin aceasta taina,careia Apostolii chiar ii acordau atata importanta.Si tot aceasta taina,este si poarta de intrare a Duhului ,a Mangaietorului fagaduit. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|