View Single Post
Vechi 18.01.2010, 20:39:10
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

psalmul 150,scuze.
Citat:
Așa și voi ce? Îngenunchiați înaintea chivotului ce conține opera lui Dumnezeu scrisă cu mâna Lui sau înaintea unei făcături omenești scornită de închipuirea nu știu cui?
Icoana cuprinde Chipul Lui,o reprezentare.Deci,si mai importanta.Un copil se va emotiona mai mult vazand o icoana decat vazand Tablele Legii.

Citat:
închinându-vă Lui în duh și în adevăr (Ioan 4,24), nu în sticlă, lemne și var!
Ce te face sa crezi ca,pt ca tu nu ai icoane,ai o rugaciune mai in adevar decat unul care e ortodox?De ce crezi ca exista atatia oameni sfinti in ortodoxie?De ce crezi ca Iisus a mutat muntele,pt credinta ortodocsilor,ortodocsi care au facut procesiuni cu icoane si sfinte moaste?Daca era idolatrie,nu i-ar fi ajutat.Ne rugam Lui,deci in duh si adevar,nu icoanei.

Citat:
Nici Sfintii Apostoli ai Domnului Iisus Hristos nu au folosit icoane, candele, tamaie, lumanari, etc. Va considerati mai intelepti sau mai plini de Duh Sfant decat Sfintii Apostoli?
????In VT erau folosite toate acestea in templu,crezi ca au schimbat structura templului cand a venit Iisus???Templul era acelasi.Nu mai era rost sa spuna asta apostolii,din moment ce erau evrei,inainte de a fi crestini.Deci templul era la fel.

Citat:
La ce te referi cand spui ca dam exemple din VT? Sfintii Apostoli vorbeau tot din Vechiul Testament. Nici cu asta nu esti de acord?
la faptul ca dati exemple,dar cand dam si noi,spuneti ca nu va luati dupa legea veche.

Voi ar trebui sa vedeti ce era pe vremea lor,cititi "Insetand dupa Dumnezeu",e pe www.scribd.com ,veti vedea multe dovezi din Biserica Primara aduse de un fost adventist.

Citat:
Elemente arhitecturale vei întâlni și la bisericile adventiste, însă nu vei întâlni credincioși târându-se și pupând pardoseala bisericii (cum am văzut făcând o biată femeie la mănăstirea Agapia).
Si cati din VT nu au cazut cu fata la pamant?asta e o dovada de umilinta,nu de idolatrie.In sensul ca nu suntem demni sa sarutam pamantul creat de El.Asa se intampla,mai ales,la Ierusalim,unde a calcat Iisus.

Citat:
oare, daca cineva nu este ortodox, inseamna ca pot sa-l nedreptatesc, pot sa-l ranesc, pot sa-l jignesc?
Cand spun "voi",ma refer,bineinteles,la cei care va conduc.Tocmai de aia va spun,ca sa va deschid ochii.Scuze daca ai crezut ca ma refer la tine,in special.Nu voi ati tradus,dar pastorii au studiat manuscrisele,presupun,si nu recunosc ca traducerea e gresita.La asta ma refer.

Citat:
poti sa-mi precizezi mai concret la ce te referi ? (vorbesti de o traducere , vorbesti de un manuscris cu textul grecesc...)
Codex Sinaiticus.

Citat:
m-am uitat pe mesajul pe care ti l-am postat si am costat ca repetand de mai multe ori expresia "ai idee.." am facut sa sune cam rautacios. imi cer scuze. nu am avut aceasta intentie.
nu mi s-a parut,nu e nevoie sa-ti ceri scuze