View Single Post
Vechi 18.01.2010, 21:23:50
dariusonica dariusonica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
mai omule, la 23 de ani ti-ai creat un soi de credinta cu o aroma atat de puternic new-age-ista!
am stat si am spicuit ce ai scris. ma amuza, mi se parea infantil, dar in acelasi timp tragic. sa stau sa te combat in toate punctele tale e pierdere de vreme, ca oricum tu iti vei mentine ideile, ca vb aia ai 23 de ani si ai dobandit o experienta in toti anii astia.

pot sa iti zic doar un lucru, legat de interpretarea scripturii, cuvant pe care tu l-ai aratat cat se poate de adevarat:"in ele sunt lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc ca si pe celelalte scripturi, spre a lo pierzare"

.....no coment......
dar chiar nu ma feresc de o discutie pe tema asta ... chiar te rog sa imi demonstrezi ca ma insel... omul cat traieste invata si raspunsurile totdeauna devin mai consistente si mai interesante pe masura ce cauti mai mult. Nu spun ca imi mentin ideile ca un calculator care la 2+2 nu are putea in veci sa dea rezultat 5 ... spun ca astept contraargumente puternice si logic ca daca ele vor exista le voi lua in seama. pana atunci ... tot ce vad este o interpretare in prea multe feluri a religiei atat timp cat exista un singur Dumnezeu si un singur cuvant al Lui si acela unul simplu. E dureros sa vezi cum se injura unuii pe altii ... ortodoxii spun ca evanghelistii sunti mincinosi si parsivi fara sa ii cunoasca , adventistii ca baptistii sunt nu stiu cum ... toti apoi despre catolici ca se schimba ca bataia vantului ... sunt curios cine se va opri din a arunca mingea dintr=un teren in altul si isi va face timp chiar sa se dedice Lui si sa creada in El. Nu sa se bata in obiceiuri si convingeri si atatea versiuni ale unui singur lucru desi e prost spus termenul lucru. Dimpotriva , nu ma percepe ca pe un om care aude numai ce vrea si vede numai ce vrea .... sunt deschis la orice fel de idei si afirmatii sau contra afirmatii atata timp cat exsita argumente clare... Banuiesc ca te-a deranjat f mult faptul ca m-am luat de cruce si de biserica ... ok ... pun problema in felul asta : in afara de vechiul testament unde existau biserici care sa il slaveasca pe Dumnezeu , biserici care au dat gres .... cand Iisus a venit pe pamant ca bisericile alea erau prea bune si au avut prea mult succes de ce biserica a avut nevoie ca sa predice despre Dumnezeu ?- in forma de cruce sau nu , pictata sau nu ... si apoi treaba cu crucea ... ca am zis ca e chip cioplit ... pana sa fie Iisus rastignit pe cruce , ce insemna crucea ? mai mult de un element de sustinere al corpului celui ce avea sa fie ucis ? si crucea era numai la romani... evreii avea moartea prin aruncare cu pietre... deci ... logica unde ne duce ? daca corpul uman era in forma de x .... astazi nu ne inchinam la o cruce ne inchinam la un x nu ? din 12 apostoli , 12 evanghelii .... ce informatii avem ca Iisus s-a inchinat macar o singura data in forma de cruce ? mi se pare logic ce spun .... dar ... un contraargument e binevenit oricand ... nu le stiu chiar pe toate ...
Reply With Quote