![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca credeti ca asta merita El pentru ca ne-a dat viata si si-a sacrificat propriul fiu pentru mantuirea noastra atunci faceti oameni buni ce vreti voi ca sunteti liberi . Oare cate sacrificii mai asteptati sa faca pentru noi ? cata rabdare sa mai aiba cu noi ? nu ne-am batut joc de numele Lui destul oare ? in fine .... am terminat ... desprindeti ce vreti voi din ce am scris ! P.S. ... in biblie se scrie ca Iisus s-a asezat la dreapta Tatalui ... daca tot cand ne inchinam .... in forma crucii care sa zicem ca nu ar fi chip cioplit cum zic eu ... de ce spunem in numele Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Amin si culmea in loc sa pice Fiul in dreapta Tatalui pica Sfantul Duh ? Nu v-atin intrebat niciodata ? daca tot crucea e asa sfanta si simbolizeaza treimea si Iisus conform Bibliei s-a asezat la dreapta Tatalui .... Atunci de ce oare , mama lui de ortodoxism .... Fiul in semnul crucii e jos si nu in dreapta ? oricum ... ma bucur ca am realizat toate astea la 23 de ani si nu a trebuit sa irosesc o viata intreaga ca sa realizez defapt adevarul pe care il aveam in mine si pe care fiecare dintre noi il purtam cu noi in suflet dar nu vrem sa il cautam si sa il acceptam.Mare semn de alarma acest mesaj pentru cei ce se cred preoti , mai sus de lege si de omul de rand !!!
|
|
||||
|
||||
![]()
mai omule, la 23 de ani ti-ai creat un soi de credinta cu o aroma atat de puternic new-age-ista!
am stat si am spicuit ce ai scris. ma amuza, mi se parea infantil, dar in acelasi timp tragic. sa stau sa te combat in toate punctele tale e pierdere de vreme, ca oricum tu iti vei mentine ideile, ca vb aia ai 23 de ani si ai dobandit o experienta in toti anii astia. pot sa iti zic doar un lucru, legat de interpretarea scripturii, cuvant pe care tu l-ai aratat cat se poate de adevarat:"in ele sunt lucruri cu anevoie de inteles, pe care cei nestiutori si neintariti le rastalmacesc ca si pe celelalte scripturi, spre a lo pierzare" .....no coment......
|
||||
|
||||
![]()
Draga Darius, Ortodoxia nu spune ca pe Dumnezeu il intalnesti doar in Biserica, insa ne atrage atentia ca este diferit de creatie, caci este Creator.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Poti face marematica analitica , in facultatea de matematica, cu un profesor de sport ? 2. Cu un manual transmisibil (de la o generatie la alta) dar incomplet poti parcurge un an scolar intreg ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai practic ceea ce mi-a starnit nemultumirea a fost reactia unui preot ... cand i-am spus ce pareri am si mi-a spus ca e cel mai mare pacat sa botez daca cred ceea ce cred. Ori mie asta mi s-a parut total aiurea ... Botez 2 fetite in numele lui Dumnezeu atat timp cat cred deplin in El... de ce imi cere biserica ortodoxa sa cred intr-un anume fel ? era mai bine sa nu cred ? dupa ce am scirs acolo am impresia ca e destul de clara credinta mea ... ideea este ca nu imi place sa fie alterata sau na ... condusa de niste reguli ale omului ... si nu imi place cand omul se crede mai presus decat ceilalti oameni in fata lui Dumnezeu.Fie el ortodox , catolic sau alta religie... Nu asa am crezut totdeauna ... toata revelatia asta ca sa ii spun asa a intervenit in ultimele saptamani in urma unor intrebari si unor evenimente inexplicabile... Dar ceea ce pot sa spun este ca m-am plimbat de mic , curios fiind prin mai multe religii sau hai sa le spun culte ... si am avut ocazia sa vad roboti venind la slujba din cauza ca era un obicei si am avut ocazia sa vad oameni care chiar se dedica Lui.Numai ca am realizat asta abia de curand.Sincer nu vreau sa atac pe nimeni ... vreau sa avem libertatea care ne-a fost data de Sus. Si toate legile astea si religiile separate nu fac decat sa ne priveze cumva de aceasta libertate ... Daca Dumnezeu nu s-a aratat in parte fiecarui om omul a inceput sa isi faca legile lui prin care el crede ca e bine sa il slaveasca pe El. Ok ... nici o problema ... dar in momentul in care incerci sa controlezi niste mase cu legile astea si spui unui om ca face un pacat doar ca nu crede litera cu litera ce spune religia ta sau ca nu urmeaza litera cu litera mi se pare exagerat si iesit din comun... pana la urma ce mai conteaza cum crezi atata timp cat crezi ? cum Ii multumesti atata timp cat Ii multimesti si asa mai departe ... de ce trebuie sa zici ca ceva e batut in cuie doar pentru ca s-a mentinut ? Sa luam evreii de exemplu ... in vechiul testament se spune ca Dumnezeu le-a spus ca vrea ca ei sa fie diferiti si sa fie poporul lui ... si ca atare sa se taie de jur imprejur in zona genitala in a 8-a zi ca semn distinctiv ... evreii si acum sunt poporul lui Dumnezeu , si acum au parte de toate cele bune si multi ar zice ca sunt favorizati de Dumnezeu .... dar sunt si cei mai bubuiti de nenorociri ... De ce ? pentru ca daca ai realizat ce faci , ai jurat credinta , si apoi ai facut ceva pe ea desi ma exprim gresit aici dar se intelege ... pedeapsa vine intreita... Si cu toate astea ? s-a mentinut pana in ziua de azi taietura in zona genitala ca semn distinctiv ? nu .... si totusi ... ei cred , ei sunt considerati peste , ei se roaga si asa mai departe ... Nu cred ca cer imposibilul ... cer ca lumea asta sa devina mai buna in toate sensurile pentru ca implicit o sa ne fie noua mai bine ... si cer libertate in exprimare si credinta .... preotul ar trebui sa fie mediatorul intre tine si Dumnezeu ( desi nu vad rostul unui mediator de parca ai fi handicapat si nu ai avea gura sa vorbesti , sa te rogi sau suflet sa crezi si sa simti si are numai preotul) nici de cum cel care iti interzice pe tema nu stiu caror legi sa te apropii sau sa apropii pe cineva de El sau cel care decide pe tema nu stiu caror legi facute de om ce e pacat si ce nu ... nu sunt imposibil si nici idiot cum ar spune unii ... doar ca cer bun simt in toata treaba asta
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci ca sa revin ... eu as spune ca nu conteaza ... dar ... logic ca se gasete f multa lume, produs al unei societati formate dupa niste legi , care sa ma contrazica ... si doar nu o sa ma crezi pe mine unu in fata celor multi ... ca asa e ... cand mesajul vine ... daca nu vine de la 20 in acelasi timp nu are credibilitate ... ca saracu Iisus nici el nu a avut. As spune sa nu te iei nici dupa mine nici dupa ei ... sa faci ce te lasa inima si ce simti tu in sufletul tau ca e bine . Ar trebui sa te pui in genunchi si sa te rogi la Dumnezeu sa iti solutioneze aceasta problema si sa iti dea intelepciunea sa vezi semnul Lui. Si cu siguranta o sa ii gasesti rezolvare mai repede decat crezi ... decat sa te pierzi intre noi care ne certam ca chiorii aici pe lucruri sfinte .... mai bine cere sfat intr-un loc de unde il primesti sigur si corect . Cere sfat lui Dumnezeu ! |
|
|||
|
|||
![]()
Sincer acum ... oare cati dintre noi ne-am obosit vreodata sa nu cautam raspunsuri in oameni si sa nu le asteptam de la oameni cum facem chiar acum pe acest forum .... si sa cerem raspunsul si intelepciunea de la Dumnezeu ? Ii spunem doar cand gresim , ii cerem doar cand avem nevoie ... dar niciodata nu il intrebam direct cum e bine sa procedam ... noi intrebam oamenii si preotii ...
O singura data in cei 23 de ani pe care lore86 ii catalogheaza considerabil putini nu i-am cerut ajutorul ci am cerut o solutionare a problemei ... i am primit poate mai mult decat as fi putut sa duc ... De ce oare nu incercati si voi ? va ia 5 min .... 10 max , cateva propozitii proprii intre voi si Dumnezeu , intim si personal ... Doamne am problema asta .........., ajuta-ma sa ii dau de cap , arata-mi Tu cum poti o solutie care sa fie pe placul Tau si ajuta-ma prin solutia asta sa fac vioa Ta ... ce e asa de greu si asa ce complicat si ia asa de mult timp oare ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DOAMNE AJUTA! P.S. Am cazut si eu in "capcana" de a nu ma referi la tema topicului |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
casatoria cu o persoana de o alta religie | naomy | Nunta | 53 | 21.08.2011 00:45:21 |
Aceeasi religie sub alta forma? | ap2010 | Generalitati | 16 | 06.09.2010 21:15:45 |
botez cu 2 nasi | ioanav04 | Botezul | 4 | 07.08.2010 11:53:25 |
nasi | cris13 | Nunta | 0 | 13.09.2008 15:22:57 |
nasi de cununie | cris13 | Nunta | 3 | 12.09.2008 20:49:10 |
|