View Single Post
Vechi 19.01.2010, 00:02:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelin Vezi mesajul
AlinB, una este Biserica de Stil vechi, alta este Biserica Ortodoxa, in mentalitate. Eu nu sunt de acord cu Biserica de Stil Vechi pentru ca isi neaga propriul har, spunand ca BOR-ul nu mai are har de la schimbarea calendarului. Episcopul Galaction Cordun era hirotonit dupa ce s-a schimbat calendarul... deci, dupa cum ei zic, de catre episcopi fara har, si el, Galaction, le-a hirotonit lor episcopi. Deci, nu sunt nici Stilist, ci sunt in Biserica Ortodoxa Romana, cum m-au mai intrebat si altii. Sunt un adept al invataturii vechi, si pe langa aceste convingeri mai tin si vechiul calendar. Am duhovnic un parinte din Muntele Athos, ieroschimonah, si nu ma impartasesc sau spovedesc in BOR, ci doar cand vine preotul cu icoana il primesc, daca merg la o Manastire, sarut mana preotului, etc, in semn de respect, dar nu pot fi de acord cu multe lucruri din BOR. Cum nici tu nu poti fi, desi nu este, spui ca esti de pila, da-mi o explicatie sa inteleg situatia asta:
Respectivul din ce biserica face parte pana la urma?
Este una in comuniune cu BOR?

Citat:
Un preot de aici din Constanta s-a dus sa faca un parastas, si a zis totul din minte, pe semne ca le stia pe derost. Singura carte care o avea cu el, stii care era? Chitantierul!!! L-au dat lumea afara din casa si au spus ca fac plangere la Arhiepiscopie. Nu avea ce sa faca... Biserica le-a impus sa mearga cu chitantierul....
Chiar n-am inteles-o pe asta..
Reply With Quote