Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2010, 19:53:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelin Vezi mesajul
Nu sunt nici frate cu Danion, si nici nu ma cunoaste. Asta este parerea mea fata de el, ca fiind si eu un crestin-ortodox care sunt contra schimbarii calendarului si incerc sa aflu mai mult adevar decat pana acum. Un adevar pe jumate tacut este minciuna, iar o minciuna pe jumate zisa, tot minciuna este Cautam si noi sa ne documentam. Alt mod, decat pe forum, cum pot sa aflu? De aceea am ales sa intru si eu iarasi pe forum, pentru ca de prin 2007 nu am mai intrat deloc. Acum sper sa aflu ceea ce caut, pentru ca iti ia o gramada de timp sa astepti pana publica cineva ceva, mai ales in zilele astea cand Biserica este plina de marturisitori, dar toti fugiti de adevar si gata sa faca pactul Spun asta pentru ca vad minciuna la suprafatza: "nu e bun stilul nou domnule" si inca: "ecumenismul este erezie" si ei stau pe stil nou, fara sa faca ceva, si mai si asculta de ecumenistii ierarhi zicand ca "sunt ortodocsi". Pai, ori sunt eretici, ori ortodocsi??? Cine promoveaza o erezie, este eretic, nu? Si atunci... de ce tot vorbesc ei atatea si atatea? Ori cumva duc o lupta contra Bisericii? Pentru ca si spre iad este toata calea pavata cu initiative bune, dar nimic fapte...
Ortodox de care? Pe stil vechi?
Daca nu, atunci nu-l mai critica pe Danion ca si tu esti la fel de ipocrit ca si el.

Daca da, nu te mai da atat drept cautator al adevarului ca deja ai facut o alegere si ceea ce faci tu acum este de fapt propaganda pentru stilisti.

Macar fa-o acolo une se discuta despre asta ca aici nu cred ca se vor obosi multi sa te asculte cu pseudo-argumentele tale.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 20:04:25
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ortodox de care? Pe stil vechi?
Daca nu, atunci nu-l mai critica pe Danion ca si tu esti la fel de ipocrit ca si el.

Daca da, nu te mai da atat drept cautator al adevarului ca deja ai facut o alegere si ceea ce faci tu acum este de fapt propaganda pentru stilisti.

Macar fa-o acolo une se discuta despre asta ca aici nu cred ca se vor obosi multi sa te asculte cu pseudo-argumentele tale.
AlinB, una este Biserica de Stil vechi, alta este Biserica Ortodoxa, in mentalitate. Eu nu sunt de acord cu Biserica de Stil Vechi pentru ca isi neaga propriul har, spunand ca BOR-ul nu mai are har de la schimbarea calendarului. Episcopul Galaction Cordun era hirotonit dupa ce s-a schimbat calendarul... deci, dupa cum ei zic, de catre episcopi fara har, si el, Galaction, le-a hirotonit lor episcopi. Deci, nu sunt nici Stilist, ci sunt in Biserica Ortodoxa Romana, cum m-au mai intrebat si altii. Sunt un adept al invataturii vechi, si pe langa aceste convingeri mai tin si vechiul calendar. Am duhovnic un parinte din Muntele Athos, ieroschimonah, si nu ma impartasesc sau spovedesc in BOR, ci doar cand vine preotul cu icoana il primesc, daca merg la o Manastire, sarut mana preotului, etc, in semn de respect, dar nu pot fi de acord cu multe lucruri din BOR. Cum nici tu nu poti fi, desi nu este, spui ca esti de pila, da-mi o explicatie sa inteleg situatia asta:
Un preot de aici din Constanta s-a dus sa faca un parastas, si a zis totul din minte, pe semne ca le stia pe derost. Singura carte care o avea cu el, stii care era? Chitantierul!!! L-au dat lumea afara din casa si au spus ca fac plangere la Arhiepiscopie. Nu avea ce sa faca... Biserica le-a impus sa mearga cu chitantierul....
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 20:38:19
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
AlinB, una este Biserica de Stil vechi, alta este Biserica Ortodoxa, in mentalitate. Eu nu sunt de acord cu Biserica de Stil Vechi pentru ca isi neaga propriul har, spunand ca BOR-ul nu mai are har de la schimbarea calendarului. Episcopul Galaction Cordun era hirotonit dupa ce s-a schimbat calendarul... deci, dupa cum ei zic, de catre episcopi fara har, si el, Galaction, le-a hirotonit lor episcopi. Deci, nu sunt nici Stilist, ci sunt in Biserica Ortodoxa Romana, cum m-au mai intrebat si altii. Sunt un adept al invataturii vechi, si pe langa aceste convingeri mai tin si vechiul calendar. Am duhovnic un parinte din Muntele Athos, ieroschimonah, si nu ma impartasesc sau spovedesc in BOR, ci doar cand vine preotul cu icoana il primesc, daca merg la o Manastire, sarut mana preotului, etc, in semn de respect, dar nu pot fi de acord cu multe lucruri din BOR. Cum nici tu nu poti fi, desi nu este, spui ca esti de pila, da-mi o explicatie sa inteleg situatia asta:
Un preot de aici din Constanta s-a dus sa faca un parastas, si a zis totul din minte, pe semne ca le stia pe derost. Singura carte care o avea cu el, stii care era? Chitantierul!!! L-au dat lumea afara din casa si au spus ca fac plangere la Arhiepiscopie. Nu avea ce sa faca... Biserica le-a impus sa mearga cu chitantierul....
BOSV trebuia sa primeasca succesiunea apostolica in '36 de la episcopii greci (Glicherie a vorbit si cu Matei de Brestena si Dimetrie vazand ca Hristosom de Florina era tinut captiv) insa acest lucru nu s'a intamplat. Dupa au venit comunistii si prigoana si stim bine ce s'a intamplat. Vazand situatia tragica datorita situatiei de teroare a fost aplicata iconomia, insa doar in acel caz!

Referitor la acel calugar aghiorit, e comemorationist?
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 20:55:05
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
hm..totusi,Sfintele Taine nu ar trebui renegate.Asta e grav.
Vechi 18.01.2010, 20:55:30
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
1.ce e neortodiox in icoana aceea?poate doar faptul ca nu e pictata in stilul bizantin?e adevarat, e stilul neobizantin. sa nu uiti ca rusia si ucraina sunt MARi TARI ortodoxe, iar acea icoana e la loc de cinste in ucraina, foarte iubita si cinstita de credinciosii pravoslavnici.

2. ti-am vazut postarile.e bine ca iti plac lucrurile pur ortodoxe. dar cred ca problema calendarului te framanata prea mult. nu sta in puterea ta sa schimbi nimic. sau nu ai auzit ca"ascultarea face mai mult ca jerfa"
Uite o icoana in stil neobizantin:

si uite in stil realist, mai bine zis o :

Se vede diferenta, nu crezi? Din pacate, datorita influentei apusene, multi pictori au tradat, iconografic vorbind.

Asa s'a intamplat si la noi. Chiar sinodul nostru, acu' un secol si ceva circa a luat atitudine impotriva acestor "icoane" de trista amintire!

Referitor la ascultare, eu stiu ca ascultarea se face pana la erezie. Ierarhia bisericeasca, din punct de vedere ORTODOX nu este infailibila! Infailibila e doar Sfanta Biserica care pastreaza Sfanta Predanie lasata noua de Hristos prin Sfintii Apostoli si explicata, talcuita de Sfintii Parinti!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 20:58:50
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
De exemplu in '26 parca, Biserica Oficiala a Greciei prin vocea Arhiepiscopului de atunci a afirmat ca "vechii-calendaristi" greci, defapt ortodocsii care pastrau Sfanta Predanie nestirbita nu mai aveau Har!

BOR la fel a facut cu drept-credinciosii in '30!

Asta nu e grav?

Am mai spus: daca marturisim Adevarul, sa marturisim tot Adevarul! De exemplu, cei de la razbointrucuvant dau numa' parerea Parintelui Serafim Rose referitor la validitatea tainelor Patriarhiei Moscovite. In acest caz nu sunt sinceri! De ce nu arata si parerea Sfantului Mitropolit Filaret, Mitropolit al ROCOR-ului referitor la validitatea tainelor PM care afirma:

I should also like to note the following. The Catacomb Church in Russia relates to the Church Abroad with love and total confidence. However, one thing is incomprehensible to the Catacomb Christians: they can't understand why our Church, which realizes beyond a doubt that the Soviet hierarchy has betrayed Christ and is no longer a bearer of grace, nevertheless receives clergy of the Soviet church in their existing orders, not re-ordaining them, as ones already having grace. For the clergy and flock receive grace from the hierarchy, and if it [the hierarchy] has betrayed the Truth and deprived itself of grace, from where then does the clergy have grace? It is along these lines that the Catacomb Christians pose the question.

The answer to this is simple. The Church has the authority in certain cases to employ the principle of economia condescension. The hierarch Saint Basil the Great said that, in order not to drive many away from the Church, it is necessary sometimes to permit condescension and not apply the church canons in all their severity. When our Church accepted Roman Catholic clergy in their orders, without ordaining them, she acted according to this principle. And Metropolitan Anthony [Khrapovitsky], elucidating this issue, pointed out that the outward form successive ordination from Apostolic times that the Roman Catholics do have; whereas the grace, which the Roman Catholic church has lost, is received by those uniting [themselves to the Church] from the plenitude of grace present in the Orthodox Church, at the very moment of their joining. The form is filled with content, said Vladyka Anthony.

In precisely the same manner, in receiving the Soviet clergy, we apply the principle of economia. And we receive the clergymen from Moscow not as ones possessing grace, but as ones receiving it by the very act of union. But to recognize the church of the evil-doers as the bearer and repository of grace, that we cannot do, of course. For outside of Orthodoxy there is no grace; and the Soviet church has deprived itself of grace.

Last edited by Antoni0; 18.01.2010 at 21:03:58.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 21:00:52
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Nu neg Sfintele Taine; insa, daca marii duhovnici spun ca ecumenismul este erezie, eu ce sa inteleg??? Ca patriarhul, care este ecumenist, este eretic... Iar un eretic cum poate avea harul Sfantului Duh? De asemenea, ei spun despre majoritatea ierarhilor ca sunt ecumenisti. Eu nu stiu, nu i-am cautat. Insa, daca sunt ecumenist, ecumenismul fiind erezie, si ei sunt eretici; deci, harul nu lucreaza prin eretici, poate sa fie ei si patriarhi, pentru ca HARUL NU SE COMPROMITE DUPA SITUATIE, ci se da si NU SE DA.
Pana la urma, ecumensimul este erezie, sau nu? BOR-ul are har, sau nu? Ca tot m-au aburit si pe mine cu invataturile lor de "mari marturisitori ai României" dar care nu fac nimic. Apropo: "bârfa tot vorbă goală rămâne".
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 21:04:48
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
De exemplu in '26 parca, Biserica Oficiala a Greciei prin vocea Arhiepiscopului de atunci a afirmat ca "vechii-calendaristi" greci, defapt ortodocsii care pastrau Sfanta Predanie nestirbita nu mai aveau Har!

BOR la fel a facut cu drept-credinciosii in '30!

Si de udne stia un Sinod condus de un Mitropolit venit de la GRECO-CATOLICI, ce este harul in Biserica Ortodoxa??? Daca el nici macar nu si-a dat seama ca face erezie cand a schimbat data Pastilor in 1926 Acum harul crezi ca se da atunci cand vrea un Sinod, cum era si la acea vreme, plin ochi de comunisti si infiltrati de regele Carol, adusi de la catolici??? HARUL NU SE DA CAND VOR EI, CI DUPA CUM SPUN SFINTELE CANOANE. Ia sa ne uitam bine la Sfintele Canoane si sa vedem: Sinodul BOR mai are har??? Ne-am pune mai degraba intrebarea...
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 23:57:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
BOSV trebuia sa primeasca succesiunea apostolica in '36 de la episcopii greci (Glicherie a vorbit si cu Matei de Brestena si Dimetrie vazand ca Hristosom de Florina era tinut captiv) insa acest lucru nu s'a intamplat. Dupa au venit comunistii si prigoana si stim bine ce s'a intamplat. Vazand situatia tragica datorita situatiei de teroare a fost aplicata iconomia, insa doar in acel caz!

Referitor la acel calugar aghiorit, e comemorationist?

Iconomia :))
Adica, calcam o data in balta, e iconomie, sa nu fie de doua ori ca e blasfemie :))
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 00:02:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Respectivul din ce biserica face parte pana la urma?
Este una in comuniune cu BOR?

Citat:
Chiar n-am inteles-o pe asta..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Raspunsul lui Danion Vasile la acuzatiile de "propaganda stilista" BogdanF2 Generalitati 45 25.06.2015 13:51:02
blog part 2 padrevicentiu Generalitati 5 14.06.2010 23:15:49