Citat:
În prealabil postat de georgeval
Frate Dorin, sunt impotriva acestei modalitati de rugaciune, consider in continuare ca este ineficienta, dar ma tem sa nu fim in postura fiului celui mare din pilda fiului risipitor sa nu ne bucuram, asa cum s- a bucurat tatal de intoarcerea fiului. Normal ca lucrurile sunt putin diferite- fiul s-a intors, acestia- ma refer la cei de alta confesiune- raman in granitele confesiunilor lor.
|
Da,
dea Domnul sa nu fim in postura "fratelui cel mare" din pilda.
Ma bucur ca m'a ferit Domnul de posturi si functii in care ar fi trebuit sa am un cuvant hotarator.
Daca va fi vreodata sa ajung la un loc de unde cuvantul meu sa atarne mai greu, atunci va trebui sa inmultesc vietuirea cea buna, spre a putea avea cuvant bun si drept, nu de la mine, ci de la Dumnezeu.
Dea Domnul sa se intoarca si sa se bucure de odihna, insa eu nu cred ca vreo unul vine la aceste intalniri cu gandul de a analiza sincer Ortodoxia. Fiecare vine pur si simplu sa fie prezent si sa arate cum e la el. E un fel de spectacol, asa am impresia.
Citat:
În prealabil postat de andrei_im
faptul ca vin catolici sau luterani sa asiste la o slujba ortodoxa nu poate decat sa ne bucure. mai descopera si ei ceva... cine stie cum ii cheama Dumnezeu.. vad o icoana care le place, aud o cantare si li se deschide inima.. noi acestea nu le stim. dar nu e vorba doar de "a asista". se vor tine, ca anul trecut, predici din partea fiecarei confesiuni chiar din fata Usilor Imparatesti. si problema nu prea se poate pune in termenii acestia. prin insasi acordul dat pentru un dialog ecumenic se realizeaza, automat, o relativizare puternica a Adevarului. bine ai spus - vin sa ASISTE, nu sa DESCOPERE. aici e problema..
"Daca Sfantul Sinod va vedea ca aceste acte nu au deloc din efectele care se asteapta proabil Sfantul Sinod va hotara sa nu se mai tina." - ar fi un vis implinit, sa ne rugam lui Dumnezeu pentru asta!
|
Cat de frumos ai spus totul.
Asa vad si eu.
Ar fi minunat ca oricare dintre cei veniti, vazand frumusetea cultului sau bogatia cuvantului Ortodox, sa ramana in Biserica.
Insa de la participare si pana la predica, dupa cum spui, este cale lunga si riscanta.
Citat:
În prealabil postat de andrei_im
dar nu spunea nimeni sa ii dai afara. dar de la simpla prezenta pana la predica e cale lunga...
|
Da, iarasi ai dreptate.
Dupa cum am spus si eu, mai la inceput.
Totul pana la rugaciunea in comun, in Biserica.