Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2010, 19:36:21
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu e rugaciune comuna e rugaciune a crestinilor ortodocsi la care asista,nu participa si crestinii neorotodocsi.
Si apoi crestinii ortodocsi asista nu participa la slujbele crestinilor neortodocsi.

Daca s-ar fi aplicat cum inteleg unii Sfantul Canon ar fi insemnat ca parintele Serafim Rose nu trebuia lasat sa intre in Sfanta Biserica crestin ortodoxa unde mergea sa asiste la slujbe ci trebuia dat afara.
Ca parintele Serafim Rose mai intai a intrat in Sfanta Biserica crestin ortodoxa rusa de acolo fiind crestin neortodox,si apoi a primit Sfantul Botez,sau numai Sfanta Mirungere si a fost primit la crestin ortodoxie.

Sfantul Nicolae a dat numai o palma ca mustrare lui Arie dar mai intai se discutase indelung si Sfantul Spiridon facuse minunea cu caramida pentru a arata taina Sfintei Treimi.

Sfantul Marcu al Efesului in discutiile cu arhiereii catolici nu i-a numit pe acestia eretici,vedeti ca se si gasesc acele discutii.
A refuzat sa semneze unirea cu BC.

Daca Sfantul Sinod va vedea ca aceste acte nu au deloc din efectele care se asteapta proabil Sfantul Sinod va hotara sa nu se mai tina.
Eu nu am participat la aceste intalniri si nici nu particip,dar asta este hotararea Sfantului Sinod al BOR.
Dar sa dai afara crestini neortodocsi din Sfanta Biserica,asa ceva nu am mai auzit.
Ca doar si in Sfantul Munte se primesc crestini neortodocsi in pelerinaj dar nu li se da Sfanta Anafura,Sfanta Impartasanie.

Last edited by mihailt; 18.01.2010 at 19:51:40.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 19:56:46
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

faptul ca vin catolici sau luterani sa asiste la o slujba ortodoxa nu poate decat sa ne bucure. mai descopera si ei ceva... cine stie cum ii cheama Dumnezeu.. vad o icoana care le place, aud o cantare si li se deschide inima.. noi acestea nu le stim. dar nu e vorba doar de "a asista". se vor tine, ca anul trecut, predici din partea fiecarei confesiuni chiar din fata Usilor Imparatesti. si problema nu prea se poate pune in termenii acestia. prin insasi acordul dat pentru un dialog ecumenic se realizeaza, automat, o relativizare puternica a Adevarului. bine ai spus - vin sa ASISTE, nu sa DESCOPERE. aici e problema..
"Daca Sfantul Sinod va vedea ca aceste acte nu au deloc din efectele care se asteapta proabil Sfantul Sinod va hotara sa nu se mai tina." - ar fi un vis implinit, sa ne rugam lui Dumnezeu pentru asta!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 20:10:09
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu nu am participat la aceste intalniri si nici nu particip,dar asta este hotararea Sfantului Sinod al BOR.
Dar sa dai afara crestini neortodocsi din Sfanta Biserica,asa ceva nu am mai auzit.
Ca doar si in Sfantul Munte se primesc crestini neortodocsi in pelerinaj dar nu li se da Sfanta Anafura,Sfanta Impartasanie.
dar nu spunea nimeni sa ii dai afara. dar de la simpla prezenta pana la predica e cale lunga...
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 20:13:29
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Undeva, pe un alt topic, am spus candva: "Si Sfintii Parinti vorbeau si se rugau cu ereticii; dar atunci cand acestia veneau la Biserica Ortodoxa NU SA VADA SI SA ANALIZEZE, ci dupa ce le facea cazehizarea si inainte de Botez ii Spovedea si se ruga pentru ei. Ecumenismul nu are ca scop sa uneasca Biserica intr-o singura credina sau forma de a crede, ci in "ce-o fi acolo", unul catolic, altul protestant, altul, daca e cazul, ortodox; totul rezumându-se la globalizare Rugăciunea ecumenică eu o văd ca pe o voință rea de a călca Sfintele Canoane, un fel de a face în ciudă Sfinților Părinți: "da că voi ați scris cu sudoarea frunții, și noi ștergem cu ereticii împreună", cam așa îi aud eu vorbind din faptele lor, pe ecumeniști, fie ei pseudo-ortodocși sau nu. Ei bine, sunt om și pot greși. Dacă mai e ceva ce nu am adăugat corect, vă rog să mă corectați
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 21:21:45
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Ce "minciuna" buna:

Potrivit Hotărârii Sfântului Sinod nr. 6745/29 octombrie 2008, la Catedrala patriarhală și în alte biserici ortodoxe din țară și străinătate, reprezentanții celorlalte culte creștine vor asista la slujba ortodoxă (Vecernia), fără implicare liturgică. După slujba ortodoxă, reprezentanții oficiali ai celorlalte Biserici creștine vor putea prezenta mărturii asupra conviețuirii pașnice și cooperării ecumenice locale sau regionale astăzi.

Si uite asa au impacat si aripa ecumenista si aripa traditionalista!

Ii ducem cu zaharelu' la fel cum s'a intamplat si'n anii '30 cand PE a promis aghioritilor ca va rezolva problema schimbarii calendarului printr-un sinod pan-ortodox. La fel s'a intamplat si cu Patriarhul Demetrie care a dus cu "zaharelu" pe calugarii aghioriti din nou in secolul trecut!

Planul spre religia mondiala, spre erezia ereziilor merge inainte! Nu conteaza cum; scopul scuza mijloacele!
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 21:37:55
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Ce "minciuna" buna:

Potrivit Hotărârii Sfântului Sinod nr. 6745/29 octombrie 2008, la Catedrala patriarhală și în alte biserici ortodoxe din țară și străinătate, reprezentanții celorlalte culte creștine vor asista la slujba ortodoxă (Vecernia), fără implicare liturgică. După slujba ortodoxă, reprezentanții oficiali ai celorlalte Biserici creștine vor putea prezenta mărturii asupra conviețuirii pașnice și cooperării ecumenice locale sau regionale astăzi.

Si uite asa au impacat si aripa ecumenista si aripa traditionalista!

Ii ducem cu zaharelu' la fel cum s'a intamplat si'n anii '30 cand PE a promis aghioritilor ca va rezolva problema schimbarii calendarului printr-un sinod pan-ortodox. La fel s'a intamplat si cu Patriarhul Demetrie care a dus cu "zaharelu" pe calugarii aghioriti din nou in secolul trecut!

Planul spre religia mondiala, spre erezia ereziilor merge inainte! Nu conteaza cum; scopul scuza mijloacele!

Sincer sa fiu, chiar ma dezgusta situatia in care este pusa Biserica noastre de mult timp. NU neg harul Bisericii, dar pe oameni DA! har peste har... si ei sunt mincinosi pana dincolo de cer. Asa zic si acum ca nu mai se duc in bisericile catolicilor, sau catolicii la ei, sa se roage, si totodata pune public programul saptamanii de ruganiune ecumenista. Asa au facut si in 30 cand cu calendarul. Asa au facut si in 1600 cand s-a renuntat la limba slavona, cand Sinodul a zis ca: vom primi limba romana in uzul slujbelor, numai ca vom lasa literele slavonesti pentru a fi mai usor poporului sa citeasca si sa invetze mai usor limba, iar apoi vom reveni la limba slavona". PAUZA... DIN CONTRA, AU AVANSAT IN TACERE SI AU SCOS SI LITERELE SI TEXTUL DE ATUNCI, SI TOT.... O SA SCANEZ CATEVA PAGINI DINTR-O SFANTA EVANGHELIE DE LA 1600 SI CEVA, SI SA FACETI COMPARATIA, SA VEDETI CAT S-A MODIFICAT. Nu marefer la text sau vocabular, ci la continut, la inteles...
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 21:48:05
Senior Member

Implicit

Mai frate Adelin poate schimbi simbolul acela masonic pe care il ai pus acolo si apoi sa vii sa critici ce se intampla in BOR.Nu de alta dar asa esti necredibil.
Acvila bicefala de pe emblema Sfantului Munte nu are un ochi in triunghi in loc de cap,are doua capete.
E vorba de stema Imperiului Bizantin care arata conducerea sociala -adica regele cu sfetnicii si ce mai erau la curtea Imperiului si Sfanta Biserica simbolizata de celalalt cap.Ca adica Imperiului Bizantin era condus de puterea sociala impreuna cu Sfanta Biserica.
(in Imperiul Bizantin nu au existat dictatori,imparatii aveau sfetnici).
Poftim aci emblema Sfantului Imperiu Bizantin si a Sfantului Munte Athos:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fl...ine_Empire.svg
@Antonio:
In crestin ortodoxie asa e Sfanta Traditie sa se predice si sa se tina Sfinte Slujbe in limba pe care o inteleg oamenii de acolo.
Aceasta e de la Dumnezeu ca pogorandu-se Duhul Sfant peste Sfintii Apostoli acestia propovaduiau oamenilor adunati acolo in limba in care fiecare intelegea.
Mai apoi Sfanta Scriptura pentru greci a fost scrisa in greaca,pentru latini in latina etc.
Ca zice Sfantul Apostol Pavel:
"19. Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină."
(Epistola intai catre corinteni a Sfantului Apostol Pavel,capitolul 14).

Last edited by mihailt; 18.01.2010 at 21:54:07.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 21:54:13
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai frate Adelin poate schimbi simbolul acela masonic pe care il ai pus acolo si apoi sa vii sa critici ce se intampla in BOR.Nu de alta dar asa esti necredibil.
Acvila bicefala de pe emblema Sfantului Munte nu are un ochi in triunghi in loc de cap,are doua capete.
E vorba de simbolul Imperiului Bizantin care arata conducerea sociala -adica regele cu sfetnicii si ce mai erau la curtea Imperiului si Sfanta Biserica simbolizata de celalalt cap.Ca adica Imperiului Bizantin era condus de puterea sociala impreuna cu Sfanta Biserica.
(in Imperiul Bizantin nu au existat dictatori,imparatii aveau sfetnici).
Poftim aci emblema Sfantului Imperiu Bizantin si a Sfantului Munte Athos:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fl...ine_Empire.svg
Are si acest simbol tot 2 capete, iar deasupra are o CRUCE, dupa care un triunghi, care NU ESTE DELOC PIRAMIDAL, cum este cel masonic. Si in coana Sfintei Treimi sau a Botezului Domnului hasesti triunghiul si ochiul, simbolul dumnezeirii. Triunghiul pe care-l vezi tu, nu este nici pe departe cu ochi in el... acolo se face unirea razelor care lumineaza langa partea de sus a CRUCII, in chip triunghiular. In plus, masoneria nu critica BOR

Last edited by adelin; 18.01.2010 at 21:56:28.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 22:08:52
Senior Member

Implicit

Si de unde e luata acea sigla?
Eu nu am vazut-o la crestini ortodocsi.
Ca eu nici la Rusia nu am vazut asa ceva nici la Serbia,care pastreaza acvila bicefala pe steagul lor,nici la Romania unde acvila nu mai e bicefala,dar tot acvila este.Si intr-o gheara are sceptrul arhieresc,intr-o ghiara sabia adica puterea sociala.
Stema Rusiei:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C5%9...Federation.svg
Stema Serbiei:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._of_Serbia.svg
Stema Romaniei:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...of_Romania.svg
Icoana Preasfintei Treimi precum s-a aratat este icoana Botezului Domnului unde eu triunghi nu am vazut,ci pe Duhul Sfant reprezentat in chip de porumbel.
Mai e icoana pictata de Sfantul Andrei Riubliov cu trei ingeri a Preasfintei Treimi.
Mai sunt si alte icoane da pana acum asa ceva nu am vazut.

Last edited by mihailt; 18.01.2010 at 22:12:38.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 22:49:20
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Topicul este despre "rugaciunea in comun", iar nu despre "care e mai bun" sau "care e mai drept" sau "care sunt caderile fiecaruia". Domnul le stie, le vede si le judeca pe acelea, iar nu noi.

Trecem mult prea usor peste acest aspect si ne aruncam in a ne arata cat de lipsiti suntem de dragoste la alte capitole.

Capitolul "comuniunii in slujire" imi pare a fi o mare cadere.

Cum ar putea un om care asculta manele si unul care asculta rock sa audieze, fiecare muzica lui, in acelasi loc ?!

Last edited by windorin; 18.01.2010 at 22:51:45.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Comentariu rugaciune "Cuvine-se cu adevarat" Ludescu Despre Biserica Ortodoxa in general 17 26.05.2011 04:17:42
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42