Citat:
În prealabil postat de windorin
Daca ai ravna in a cunoaste cu adevarat dogmele Bisericii Ortodoxe, iar nu sa vorbesti dupa "dragostea cea catre toti", aplicata insa cum nu trebuie, iti recomand "Dogmatica Ortodoxa" scrisa de Parintele Dumitru Staniloae (3 volume). Este un inceput bun. Dea Domnul sa nu o treci cu vederea, daca o vei avea in mana.
Cauta sa vezi cat ma straduiesc sa il iubesc pe om, de orice natie sau confesiune ar fi el, insa totul pana la marturisirea credintei. Aici nu se merge pe mila sau pe "lasa, ca merge oricum, doar nu ne inchinam cu totii".
Sfantul Ioan de Kronstadt spune clar: "... nu au Taine, nu au Duh Sfant." Si este unul dintre cei mai mari sfinti liturgisti.
Si nu este singurul sfant ce spune asta. Voi cauta exact locul cu pricina.
|
Windorin, eu nu te-am acuzat pe tine ca nu ai avea dragoste. Se vede din postarile tale ca nu esti dintre antiecumenistii feroce, patimasi, invrajbiti.
Eu am spus numai ca nu putem sa ignoram ce avem in comun cu ceilalti si ca nu putem nega lucrarea sfantului Duh la ei.
Pentru Antonio: nu stiu daca ai auzit ca pe vremea sfantului Ciprian a fost o discutie despre aceasta tema intre el si alt sfant (am uitat acum cum ii zice, mai din orient): celalalt zicea ca sa fie recunoscut botezul apostatilor daca este facut in numele sfintei Treimi. Pana la urma amandoi au fost canonizati dar s-a pastrat parerea celuilalt, cu unele exceptii explicabile istoric. Voi reveni.