View Single Post
Vechi 19.01.2010, 20:57:35
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
19.Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea. (Luca 22)

24.Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea. 25.Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea. (1 Cor.11)
Nici nu ma astept ca sa accepti din prima asa lucruri neobisnuite,care nu se vad si nu se pot demonstra,decat daca le crezi
Ok,incerc sa iau acest citat literal."spre pomenirea Mea" ar putea indica ca,atunci cand vreti sa va amintiti de Domnul si de jertfa Sa,sa frangeti painea sa o imparititi si sa o mancati.
Hopa! Dar de ce sa o mancati? De ce nu doar sa o frangeti? Iata o intrebare .Pare ca se cere o participare mai mare decat simpla frangere ,a unei paini ce inchipuie pe Domnul.Se cere si mancarea ei. Cum? Mancati painea ce aminteste de Domnul?Cam grobian...
In plus,daca luam literal "spre pomenirea Mea",de ce sa nu luam literal si propozitia "painea..este Trupul Meu" . Domnul zice:aceasta paine e Trupul Meu ,literal . Iar in alte parti,tot literal,zice sa mancam Trupul Sau.Ba chiar foloseste aceasta ca excluziune :"Cine nu manaca trupul Meu nu ramane in Mine"
Pina acum mi-ati parut niste oameni drepti,care vorbiti logic si pe argumente.
E corect ca sa interpretezi motamo niste citate,iar altele nu?
Reply With Quote