Citat:
În prealabil postat de luminitarodina
Am auzit de multe ori parerea ca cei care nu se casatoresc sunt egoisti si ca de aceea nu fac pasul spre casatorie. Si de mai multe ori am auzit parerea ca singuratatea e ca o boala grea. Am peste 30 de ani si nu sunt casatorita. Am avut mai multe relatii de prietenie, fara relatii intime, cu mai multi barbati, dar nu am simtit nevoia sa ma casatoresc, mai ales ca nu simteam ca ar fi jumatatea mea, ca fara respectiva persoana nu as putea sa traiesc si am fost de 3 ori foarte aproape de a face pasul.
Am fost foarte indragostita pe la varsta de 26 de ani, dar atat de indragostita incat tremuram de emotii in apropierea lui si nu mai puteam vorbi, dar nu simteam iubirea lui desi m-a cerut in casatorie.
Si referitor la singuratate, nu ma simt singura desi in acest moment nu am un prieten (m-am despartit de ultimul acum 5 luni). Intotdeauna simt prezenta lui Dumnezeu langa mine, chiar cand fac greseli mari fata de ceilalti, simt ca este langa mine si imediat aud glasul constiintei (vocea lui Dumnezeu). De multe ori imi dau seama cat de aproape a fost necazul de mine si parca o mana nevazuta m-a indepartat de primejdie.
Sunt foarte apropiata de nepoatele mele care ma considera ca a doua mama a lor, sunt apropiata de fratele si sora mea, de parinti, iar timpul pa care il am liber de multe ori il petrec fiindu-le lor de folos si de ajutor (ma laud si nu suna bine). Nu spun ca nu-mi doresc casatoria, dar nu cred ca ma pot casatori fara sa simt iubirea celuilalt la fel cum simt prezenta lui Dumnezeu: foarte reala si prezenta.
Problema e ca societatea ma considera cumva defecta, nefiind casatorita. E atat de gresit ca nu ma casatoresc? Nu vreau sa ma casatoresc doar de dragul de a fi in randul lumii. Si nici faptul de a ramane necasatorita nu mi se pare o mare tragedie. Mai tragic mi se pare sa fii singur in timp ce esti casatorit, sa-ti dai seama ca celalalt a devenit indiferent si neimplicat in relatia de cuplu. Indiferenta ma sperie.
Astept sa-mi scrieti!
Cu drag, Luminita.
|
Stii ca exista o vorba " Daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu, nu inseamna ca nu te iubeste!"
Cu toate acestea, omul are nevoie sa fie iubit asa cum isi doreste el, si simte ca e iubit numai atunci cand sentimentul vine din partea persoanei potrivite...pentru ca asa poti fi iubita de multi, dar nu te incalzeste cu nimic acest lucru.
Eu cred ca tu iti vei afla iubirea aceea pe care iti doresti sa o cunosti, si asta pentru ca esti o fire puternica si optimista...si asta atrage implicit lucrurile bune in viata ta...." Zambeste, pentru ca nu stii cine se va indragosti de zambetul tau!"
Doamne ajuta!