Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Judecand dupa felul in care ma simt in acest moment, imi vine sa ies in strada si sa strig "Evrika!", apoi sa fac vreo 200 de ture in jurul blocului!... S-ar putea sa fi gasit solutia sa... "salvam" Romania si pe noi insine. Nu radeti si nu alergati dupa sampanie inca, dar s-ar putea ca ceea ce spun acum sa nu fie totusi o utopie.
Va mai amintiti de... "Caritas"? No, stati binisor ca n-am dat cu paru', ce sariti asa? Io ma refer ma refer la idee nu la bani!!
Dar mai intai sa incepem cu inceputul: Avem nevoie de 21 de voluntari pentru citirea catismelor. Deocamdata sunt 13, ne mai trebuiesc 8. Persoane serioase care sa doreasca sa faca ceva extrem de benefic pentru sine si familia lui, dar ceva care sa nu contravina bunului simt. Si cum nimic nu vine de la sine, e nevoie si de un pic de sacrificiu. Ce fel de sacrificiu? Postul Pastelui sa fie tinut la propriu si la figurat, si in fiecare zi sa fie dispus si sa aiba practic posibilitatea sa citeasca acea catisma care ii revine. In acelasi timp, fiecare dintre cei 21, vor avea cate un pomelnic cu numele de botez a fiecaruia dintre cei ce citesc (numele lui fiind trecut primul pe pomelnicul personal) care va fi dus sau inmanat unei persoane de incredere care ajunge la o manastire, cu mentiunea "acatist de 40 de zile". De ce 21? Nu stiu, am eu incredere mai mare in cifra 3 si 7 (3 - Sf. Treime, 7 - zilele in care Dumnezeu a creat pamantul si i-a dat viata!) In plus, cam atat poate fi pus intr-un pomelnic, fara a se exagera. Daca fiecare dintre noi "beneficiaza", pe langa rasplata eforturilor personale si de citirea timp de 40 de zile a numelui lui in 21 de manastiri (uneori pot fi pomelnice date la aceeasi manastire, doar ordinea sa fie alta, pentru a nu se renunta din greseala la vreunul) mie mi se pare mai mult decat multumitor pentru oricine, deci si tentatia de a se oferi este mai mare!
Bun! Ce treaba are "Caritas"-ul cu "salvarea Romaniei"? Pai are! Sau cel putin asa imi vine mie sa cred. Imaginati-va cum ar fi sa ne formam in grupuri care sa "lucram" impreuna. Dar nu in sensul: "eu trimit la 20 cate 5 lei si astept sa primesc de al altii la Sfantul Asteapta!", ci eu ii trec pe 20 cu care am o intelegere pe pomelnicul meu, iar ei ma trec pe pomelnicele lor. Daca pot sa-mi fac mai multe grupuri in care sa ma implic, cu atat mai bine. Dar asta o sa ne schimbe intr-o oarecare masura vechile tabieturi, fiindca nu mai putem lenevi in pat pana tarziu, duminicile, ci va trebui sa mergem la Sf. Liturghie. Cat despre minciuna, daca la Caritas-ul clasic se mai practica, la Dumnezeu nu merge sa-ti furi caciula. Si cum, orice prezenta in plus la biserica, este bine-placuta lui Dumnezeu nu ma indoiesc ca asta chiar este o posibilitate reala de a schimba soarta tarii in bine! Voi ce ziceti?
|
Te rog sa ma ierti pentru cele ce iti voi spune,dar dupa cum scrii si te manifesti,nu cred ca poti fi liderul vre-unei initiative.Initiatorul unui proiect in general trebuie sa-si duca ideea pana la capat.Probleama este ca poti crea o dezamagire pentru cei care vor crede in proiectele tale,cand vei renunta la ele.
Spun asta si pentru cei care vor sa adere la astfel de propuneri fanteziste.
Incearca sa te cureti pe tine insuti mai intai,si as sugera ,daca nu e prea mult,sa iti schimbi si nick-ul,pentru ca mi se pare gresit ales,:bun este numai Dumnezeu,si chiar daca ai aceasta trasatura,om bun trebuie sa-ti spuna altii,nu sa te supranumesti tu astfel.
Te rog sa ma ierti pentru aceste cuvinte,care poate te vor deranja,am simtit nevoia insa sa le spun,pentru tine dar si pentru altii.