Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2010, 12:30:44
OmuBun
Guest

Implicit Zambind unei idei!

Judecand dupa felul in care ma simt in acest moment, imi vine sa ies in strada si sa strig "Evrika!", apoi sa fac vreo 200 de ture in jurul blocului!... S-ar putea sa fi gasit solutia sa... "salvam" Romania si pe noi insine. Nu radeti si nu alergati dupa sampanie inca, dar s-ar putea ca ceea ce spun acum sa nu fie totusi o utopie.
Va mai amintiti de... "Caritas"? No, stati binisor ca n-am dat cu paru', ce sariti asa? Io ma refer ma refer la idee nu la bani!!
Dar mai intai sa incepem cu inceputul: Avem nevoie de 21 de voluntari pentru citirea catismelor. Deocamdata sunt 13, ne mai trebuiesc 8. Persoane serioase care sa doreasca sa faca ceva extrem de benefic pentru sine si familia lui, dar ceva care sa nu contravina bunului simt. Si cum nimic nu vine de la sine, e nevoie si de un pic de sacrificiu. Ce fel de sacrificiu? Postul Pastelui sa fie tinut la propriu si la figurat, si in fiecare zi sa fie dispus si sa aiba practic posibilitatea sa citeasca acea catisma care ii revine. In acelasi timp, fiecare dintre cei 21, vor avea cate un pomelnic cu numele de botez a fiecaruia dintre cei ce citesc (numele lui fiind trecut primul pe pomelnicul personal) care va fi dus sau inmanat unei persoane de incredere care ajunge la o manastire, cu mentiunea "acatist de 40 de zile". De ce 21? Nu stiu, am eu incredere mai mare in cifra 3 si 7 (3 - Sf. Treime, 7 - zilele in care Dumnezeu a creat pamantul si i-a dat viata!) In plus, cam atat poate fi pus intr-un pomelnic, fara a se exagera. Daca fiecare dintre noi "beneficiaza", pe langa rasplata eforturilor personale si de citirea timp de 40 de zile a numelui lui in 21 de manastiri (uneori pot fi pomelnice date la aceeasi manastire, doar ordinea sa fie alta, pentru a nu se renunta din greseala la vreunul) mie mi se pare mai mult decat multumitor pentru oricine, deci si tentatia de a se oferi este mai mare!

Bun! Ce treaba are "Caritas"-ul cu "salvarea Romaniei"? Pai are! Sau cel putin asa imi vine mie sa cred. Imaginati-va cum ar fi sa ne formam in grupuri care sa "lucram" impreuna. Dar nu in sensul: "eu trimit la 20 cate 5 lei si astept sa primesc de al altii la Sfantul Asteapta!", ci eu ii trec pe 20 cu care am o intelegere pe pomelnicul meu, iar ei ma trec pe pomelnicele lor. Daca pot sa-mi fac mai multe grupuri in care sa ma implic, cu atat mai bine. Dar asta o sa ne schimbe intr-o oarecare masura vechile tabieturi, fiindca nu mai putem lenevi in pat pana tarziu, duminicile, ci va trebui sa mergem la Sf. Liturghie. Cat despre minciuna, daca la Caritas-ul clasic se mai practica, la Dumnezeu nu merge sa-ti furi caciula. Si cum, orice prezenta in plus la biserica, este bine-placuta lui Dumnezeu nu ma indoiesc ca asta chiar este o posibilitate reala de a schimba soarta tarii in bine! Voi ce ziceti?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 12:48:03
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Judecand dupa felul in care ma simt in acest moment, imi vine sa ies in strada si sa strig "Evrika!", apoi sa fac vreo 200 de ture in jurul blocului!... S-ar putea sa fi gasit solutia sa... "salvam" Romania si pe noi insine. Nu radeti si nu alergati dupa sampanie inca, dar s-ar putea ca ceea ce spun acum sa nu fie totusi o utopie.
Va mai amintiti de... "Caritas"? No, stati binisor ca n-am dat cu paru', ce sariti asa? Io ma refer ma refer la idee nu la bani!!
Dar mai intai sa incepem cu inceputul: Avem nevoie de 21 de voluntari pentru citirea catismelor. Deocamdata sunt 13, ne mai trebuiesc 8. Persoane serioase care sa doreasca sa faca ceva extrem de benefic pentru sine si familia lui, dar ceva care sa nu contravina bunului simt. Si cum nimic nu vine de la sine, e nevoie si de un pic de sacrificiu. Ce fel de sacrificiu? Postul Pastelui sa fie tinut la propriu si la figurat, si in fiecare zi sa fie dispus si sa aiba practic posibilitatea sa citeasca acea catisma care ii revine. In acelasi timp, fiecare dintre cei 21, vor avea cate un pomelnic cu numele de botez a fiecaruia dintre cei ce citesc (numele lui fiind trecut primul pe pomelnicul personal) care va fi dus sau inmanat unei persoane de incredere care ajunge la o manastire, cu mentiunea "acatist de 40 de zile". De ce 21? Nu stiu, am eu incredere mai mare in cifra 3 si 7 (3 - Sf. Treime, 7 - zilele in care Dumnezeu a creat pamantul si i-a dat viata!) In plus, cam atat poate fi pus intr-un pomelnic, fara a se exagera. Daca fiecare dintre noi "beneficiaza", pe langa rasplata eforturilor personale si de citirea timp de 40 de zile a numelui lui in 21 de manastiri (uneori pot fi pomelnice date la aceeasi manastire, doar ordinea sa fie alta, pentru a nu se renunta din greseala la vreunul) mie mi se pare mai mult decat multumitor pentru oricine, deci si tentatia de a se oferi este mai mare!

Bun! Ce treaba are "Caritas"-ul cu "salvarea Romaniei"? Pai are! Sau cel putin asa imi vine mie sa cred. Imaginati-va cum ar fi sa ne formam in grupuri care sa "lucram" impreuna. Dar nu in sensul: "eu trimit la 20 cate 5 lei si astept sa primesc de al altii la Sfantul Asteapta!", ci eu ii trec pe 20 cu care am o intelegere pe pomelnicul meu, iar ei ma trec pe pomelnicele lor. Daca pot sa-mi fac mai multe grupuri in care sa ma implic, cu atat mai bine. Dar asta o sa ne schimbe intr-o oarecare masura vechile tabieturi, fiindca nu mai putem lenevi in pat pana tarziu, duminicile, ci va trebui sa mergem la Sf. Liturghie. Cat despre minciuna, daca la Caritas-ul clasic se mai practica, la Dumnezeu nu merge sa-ti furi caciula. Si cum, orice prezenta in plus la biserica, este bine-placuta lui Dumnezeu nu ma indoiesc ca asta chiar este o posibilitate reala de a schimba soarta tarii in bine! Voi ce ziceti?
Te rog sa ma ierti pentru cele ce iti voi spune,dar dupa cum scrii si te manifesti,nu cred ca poti fi liderul vre-unei initiative.Initiatorul unui proiect in general trebuie sa-si duca ideea pana la capat.Probleama este ca poti crea o dezamagire pentru cei care vor crede in proiectele tale,cand vei renunta la ele.
Spun asta si pentru cei care vor sa adere la astfel de propuneri fanteziste.
Incearca sa te cureti pe tine insuti mai intai,si as sugera ,daca nu e prea mult,sa iti schimbi si nick-ul,pentru ca mi se pare gresit ales,:bun este numai Dumnezeu,si chiar daca ai aceasta trasatura,om bun trebuie sa-ti spuna altii,nu sa te supranumesti tu astfel.

Te rog sa ma ierti pentru aceste cuvinte,care poate te vor deranja,am simtit nevoia insa sa le spun,pentru tine dar si pentru altii.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 13:23:47
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Te rog sa ma ierti pentru cele ce iti voi spune,dar dupa cum scrii si te manifesti,nu cred ca poti fi liderul vre-unei initiative.Initiatorul unui proiect in general trebuie sa-si duca ideea pana la capat.Probleama este ca poti crea o dezamagire pentru cei care vor crede in proiectele tale,cand vei renunta la ele.
Spun asta si pentru cei care vor sa adere la astfel de propuneri fanteziste.
Incearca sa te cureti pe tine insuti mai intai,si as sugera ,daca nu e prea mult,sa iti schimbi si nick-ul,pentru ca mi se pare gresit ales,:bun este numai Dumnezeu,si chiar daca ai aceasta trasatura,om bun trebuie sa-ti spuna altii,nu sa te supranumesti tu astfel.

Te rog sa ma ierti pentru aceste cuvinte,care poate te vor deranja,am simtit nevoia insa sa le spun,pentru tine dar si pentru altii.
Nu trebuie sa-ti ceri iertare pentru gandurile tale. Sau in orice caz, nu mie! Eu sunt un om, ca oricare altul, cu bune si rele si nu ma pot supara pentru parerea cuiva. Mi se pare chiar normal sa gandim diferit din cand in cand, ca altfel n-am mai sti sa facem diferenta intre bine si rau.
Despre bietul meu "nick", am mai spus-o si nu mai revin. Nu-mi place sa ma justific si imi pare rau ca tocmai el, (nick-ul) creaza altora insomnii. Oameni buni, nu va mai bateti capul cu chestiuni strict personale!... Va rog mult!

Cat despre parerile "fanteziste", cam tot ce tine de Dumnezeu este fantezie din punctul unora de vedere. Ma rog. Este opinia ta pe care ti-o respect.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 16:00:07
Banned

Implicit

Citat:
Nu trebuie sa-ti ceri iertare pentru gandurile tale. Sau in orice caz, nu mie! Eu sunt un om, ca oricare altul, cu bune si rele si nu ma pot supara pentru parerea cuiva. Mi se pare chiar normal sa gandim diferit din cand in cand, ca altfel n-am mai sti sa facem diferenta intre bine si rau.
Despre bietul meu "nick", am mai spus-o si nu mai revin. Nu-mi place sa ma justific si imi pare rau ca tocmai el, (nick-ul) creaza altora insomnii. Oameni buni, nu va mai bateti capul cu chestiuni strict personale!... Va rog mult!

Cat despre parerile "fanteziste", cam tot ce tine de Dumnezeu este fantezie din punctul unora de vedere. Ma rog. Este opinia ta pe care ti-o respect.

Am citit acolo unde faci referire,si ma bucur ca ai actiuni umanitare si salvezi oameni.Cat despre nick-ul tau,sa stii ca nu mie imi face rau sau altuia ,ci tie....
In ceea ce priveste proiectele,parerea mea este sa nu le mai initiezi,pana cand nu dobandesti o anumita coerenta si maturitate duhovniceasca,altfel ai sa provoci dezamagiri....
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 16:42:20
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
Am citit acolo unde faci referire,si ma bucur ca ai actiuni umanitare si salvezi oameni.Cat despre nick-ul tau,sa stii ca nu mie imi face rau sau altuia ,ci tie....
Multumesc mult, Daniel! Vezi ca si tu poti deveni un... Om bun?

Citat:
In ceea ce priveste proiectele,parerea mea este sa nu le mai initiezi,pana cand nu dobandesti o anumita coerenta si maturitate duhovniceasca,altfel ai sa provoci dezamagiri....
Imi inchipui ca nu candidez pentru vreo functie si ca atare dezamagirile la care faci referire sunt de fapt efectele propriilor noastre decizii, luate la suparare, cand modul altuia de gandire nu se suprapune peste al nostru.
Cat despre coerenta si maturitatea mea duhovniceasca... Ai dreptate! Iarta-ma daca ti-am stat in cale. Cu ceva timp in urma poate ma deranjau interpelari de acest gen si le tratam altfel. Acum am invatat ca omul poate fi si altfel. Totul e sa vrea!!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 20:30:13
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

"Si nu ne duce pe noi in ispita ci ne mantuieste de cel rau..."
Cine sau ce ne poate opri sa facem ceva ce noi credem ca e bine,care nu e in interes personal?Nu inteleg de ce daca nu vrei sa participi,trebuie sa-i "convingi" si pe altii ca nu e bine?Doamne ajuta!
Vechi 20.01.2010, 21:55:55
Miha-anca
Guest

Implicit

S-au anuntat mai multe persoane dispuse sa citeasca si doua Catisme la nevoie. Deci nu trebuie sa ne facem griji exagerate. Mai sunt inca crestini-ortodocsi pe lumea asta!
Reply With Quote
Vechi 21.01.2010, 11:25:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
"Si nu ne duce pe noi in ispita ci ne mantuieste de cel rau..."
Cine sau ce ne poate opri sa facem ceva ce noi credem ca e bine,care nu e in interes personal?Nu inteleg de ce daca nu vrei sa participi,trebuie sa-i "convingi" si pe altii ca nu e bine?Doamne ajuta!
Nu ma deranjeaza faptul ca exista un asemenea proiect.Ma deranjeaza usurinta si lipsa de motivatie unui astfel de plan....Daca vreti sa continuati va urez succes...dar eu personal nu cred in asa ceva.....prin motivele pe care le-am expus pana acum...
Nu am sa mai intervin in acest topic,pentru ca ce am avut de spus am spus...
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 12:58:47
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
Cat despre tara noastra, nu noi, o mana de oameni (nici macar 20 si apropo de aceasta cifra, mi se pare hilar: de ce nu 19, de ce nu 21, de ce nu 100, de ce nu 22 de milioane?...) ci ceea ce se numeste institutia de baza a ortodoxiei romane: BISERICA ! Daca toate bisericile, la unison, ar intelege sa faca slujbe speciale in acest sens, cu certitudine s-ar schimba ceva.
In fiecare zi TOATE bisericile din manastiri din TOATA tara si la fiecare Sf Liturghie TOATE bisericile din TOATA tara se roaga pentru tara noastra si pentru poporul nostru!
Daca nu stiai acest lucru, atunci data viitoare cand mergi la Liturghie fii atent la ce spune preotul la ectenii si ai sa te convingi.

Daca tie nu ti se pare suficienta Sf Liturghie si doresti ca Biserica sa faca si "slujbe speciale", cred ca e bine sa reflectezi in sinea ta de unde iti poate veni o asemenea ispitire.

Citat:
Judecand dupa felul in care ma simt in acest moment, imi vine sa ies in strada si sa strig "Evrika!", apoi sa fac vreo 200 de ture in jurul blocului!... S-ar putea sa fi gasit solutia sa... "salvam" Romania si pe noi insine. Nu radeti si nu alergati dupa sampanie inca
---
Daca fiecare dintre noi "beneficiaza", pe langa rasplata eforturilor personale si de citirea timp de 40 de zile a numelui lui in 21 de manastiri (uneori pot fi pomelnice date la aceeasi manastire, doar ordinea sa fie alta, pentru a nu se renunta din greseala la vreunul) mie mi se pare mai mult decat multumitor pentru oricine, deci si tentatia de a se oferi este mai mare!
Cred ca ar fi bine sa iti analizezi putin gandurile, mai ales in relatie cu starile pe care le traiesti si de unde ti-ar putea veni aceastea (din pespectiva notiunii de ispita). In primul rand chiar crezi ca ai gasit tu solutia cum sa "salvezi Romania", din moment ce ce toti preotii si episcopii nostrii se roaga de sute de ani impreuna cu noi credinciosii pt tara si poporul nostru? Chiar crezi ca rugaciunea simultana a atator preoti si credinciosi la fiecare Liturghie, de sute de ani, este insuficienta si ca ai fi gasit tu solutia? Apoi reflecteaza daca stii vreun parinte induhovnicit sau vreun sfant care sa fi sarbatorit vreodata ceva duhovnicesc legat de rugaciune cu sampanie si strigand "evrika", ca eu nu stiu. Oare o fi asta starea duhovniceasca prin care se traieste bucuria rugaciunii? Cred ca e bine sa reflectezi. Nu mie trebuie sa imi raspunzi la aceste intrebari, ci tie insuti.

Apoi poate ca ar fi bine sa reflectezi daca e bine sa tentezi oamenii (spre initiativa ta), folosindu-te de pomelnice si de unde ar putea veni o asemenea ispita (de a "tenta", in scopul initiativei tale personale). Poate ce te-ai exprimat gresit si nu asta era intentia ta, poate ca a fost un gand trecator care a ramas scris din greseala, nu conteaza, e bine totusi sa reflectezi.

Sa stii ca nu te critic (ca nu asta e scopul), ci doar te indemn sa reflectezi.

Nu mie trebuie sa imi raspunzi la aceste intrebari (care sper sa le intelegi nu ca pe o critica ci ca pe un indemn la reflexie), ci tie insuti.

Cred ca tuturor ne vine din cand in cand cate o idee aparent buna, aparent manata de cele mai bune intentii si pt scopuri aparent nobile, dar ca sa nu cadem prada ispitelor, cred ca cel mai bine este sa reflectam intai fiecare aspect si sa le discutam cu duhovnicul in toate aspectele inainte de a da curs prea multului entuziasm.

Last edited by adam000; 23.01.2010 at 13:29:12.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2010, 18:51:37
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
In fiecare zi TOATE bisericile din manastiri din TOATA tara si la fiecare Sf Liturghie TOATE bisericile din TOATA tara se roaga pentru tara noastra si pentru poporul nostru!
Daca nu stiai acest lucru, atunci data viitoare cand mergi la Liturghie fii atent la ce spune preotul la ectenii si ai sa te convingi.

Daca tie nu ti se pare suficienta Sf Liturghie si doresti ca Biserica sa faca si "slujbe speciale", cred ca e bine sa reflectezi in sinea ta de unde iti poate veni o asemenea ispitire.

Cred ca ar fi bine sa iti analizezi putin gandurile, mai ales in relatie cu starile pe care le traiesti si de unde ti-ar putea veni aceastea (din pespectiva notiunii de ispita). In primul rand chiar crezi ca ai gasit tu solutia cum sa "salvezi Romania", din moment ce ce toti preotii si episcopii nostrii se roaga de sute de ani impreuna cu noi credinciosii pt tara si poporul nostru? Chiar crezi ca rugaciunea simultana a atator preoti si credinciosi la fiecare Liturghie, de sute de ani, este insuficienta si ca ai fi gasit tu solutia? Apoi reflecteaza daca stii vreun parinte induhovnicit sau vreun sfant care sa fi sarbatorit vreodata ceva duhovnicesc legat de rugaciune cu sampanie si strigand "evrika", ca eu nu stiu. Oare o fi asta starea duhovniceasca prin care se traieste bucuria rugaciunii? Cred ca e bine sa reflectezi. Nu mie trebuie sa imi raspunzi la aceste intrebari, ci tie insuti.

Apoi poate ca ar fi bine sa reflectezi daca e bine sa tentezi oamenii (spre initiativa ta), folosindu-te de pomelnice si de unde ar putea veni o asemenea ispita (de a "tenta", in scopul initiativei tale personale). Poate ce te-ai exprimat gresit si nu asta era intentia ta, poate ca a fost un gand trecator care a ramas scris din greseala, nu conteaza, e bine totusi sa reflectezi.

Sa stii ca nu te critic (ca nu asta e scopul), ci doar te indemn sa reflectezi.

Nu mie trebuie sa imi raspunzi la aceste intrebari (care sper sa le intelegi nu ca pe o critica ci ca pe un indemn la reflexie), ci tie insuti.

Cred ca tuturor ne vine din cand in cand cate o idee aparent buna, aparent manata de cele mai bune intentii si pt scopuri aparent nobile, dar ca sa nu cadem prada ispitelor, cred ca cel mai bine este sa reflectam intai fiecare aspect si sa le discutam cu duhovnicul in toate aspectele inainte de a da curs prea multului entuziasm.
E un pic cam greu sa incercam un dialog, cand de fapt tu nu de dialog ai nevoie ci de impunerea unui punct de vedere, lucid, transant, incontestabil. Daca lucrurile ar sta atat de simplu, fii sigur ca aceasta discutie n-ar mai fi existat. Imi recomanzi (ma rog, in modul tau "original"...) sa imi pun singur acele intrebari... La varsta mea, eu cred ca mi le-am pus de mii de ori, de fiecare data cand ma vedeam nevoit sa fac comparatie intre cum traiesc cei din alte tari si cum traim noi, ce inseamna respect, vointa, constiinta in tari cu potential mult mai slab ca al nostru si cum sunt tratati - in orice domeniu - oamenii la noi (sau femeile - batute, chinuite, violate, hartuite - crede-ma ca stiu bine ce vorbesc), batranii (purtati pe drumuri in bataia de joc a tuturor) copiii ( unii cu parinti avuti in detrimentul celor din familii modeste sau de la tara, nevoia absoluta de meditatie, ca si cum n-ar fi aceiasi profesori care muncesc si acasa, dar pe banii neimpozitati ai parintilor!...) medici care pun preturi standard inainte de a face o operatie, structuri mafiote recunoscute ca extrem de bine organizate chiar de catre FBI, si cate alte momente de intrebari personale n-am avut!...

Imi vorbesti de obisnuitele: "Inca ne rugam, pentru conducatorii (...) tara aceasta, pentru toate orasele si satele si pentru toti oamenii care locuiesc intr-insele si pretutindenia!"... Eu nu stiu care dintre noi doi e naiv, dar pentru stadiul de boala la care a ajuns tarisoara noastra, trebuie sa fii cu totul izolat ca sa nu realizezi ca suntem in cadere libera, iar rugaciunile obisnuite nu mai sunt suficiente.
Cu ce strica o rugaciune in plus? Tu vorbesti de ispita mea? Pentru ca incerc sa-i conving si pe altii sa se roage? Nu ma justific fata de tine si fata de nimeni, dar sunt acolo, in biserica mereu (fac parte din consiluiul de administratie) si stiu bine cum stau lucrurile. Cunosc foarte multi preoti pe stil nou sau vechi, cu care nu ezit sa discut atunci cand e cazul, despre situatia tarii asteia si culmea, toti spun ca trebuie sa ne rugam mai mult. Acum tu vii si vorbesti de... sampanie. Imi pare sincer rau... Nu credeam ca mai sunt si dintr-acei care chiar nu au simtul umorului. Recunosc, am exagerat voit cu turele in jurul blocului, cu sampania si cine mai stie ce aiureli oi mai fi spus pentru a mai binedispune cumva dispozitia care oricum pare rigida si lipsita de elan! Vrei sa ma pui la zid pentru asta? Foarte bine! Arata-mi-l si ma voi supune tie, lui Daniel si cati vor mai veni dupa voi, plini de frumoase initiative, care de fapt nu criticati, nu aveti nimic cu nimeni, doar ca aveti ceva in voi de "Gigi-contra"!
Am constatat printre useri o mare teama sa se alieze acestui scop "pe fata", exact datorita celor ca voi, care , desi nu aveti alte solutii, STITI doar ca nu e bine, dom'ne! Ca de fapt vrea ala sau altul sa se dea destepti, a intrat ispita in ei si acum ii mai ispitesc si pe altii... Sariti, mai, pe ei, ca-s posedati!!...
Cand o fi sa plec din aceasta lume, n-o sa te iau drept martor, si o sa-mi insusesc - de voie, de nevoie - toate slabiciunile si pacatele mele. Dar cat traiesc, nu ma tem de astfel de momente. Cand nu voi mai putea sa ma apar singur, renunt la forum si gata. Oricum imi propusesem sa renunt intr-o zi, dar nu vreau sa se creada ca o fac din lasitate!

As ruga, daca mai sunt dintre acei care se opun acestui scop (rugaciunile pentru perioada postului si nu caracterul userului OmuBun, care NU face obiectul acestui topic) veniti, fratilor si spuneti-va parerea. Despre persoana mea, deschideti un alt topic, daca vi se pare ca merita, si racoriti-va! Dar eu cred ca e deja penibil ca ajungem sa ne balacarim pe un forum care se vrea a fi crestin-ortodox.
O seara buna la toata lumea!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53