Citat:
hai sa vedem si barna din ochiul nostru.
|
Nu sunt nici medic, nici preot, deci nu stiu la care "noi/nostru" te referi.
Citat:
stii ca si preotii isi tocesc coatele prin scoli, si tot asa?
|
Diferenta e ca responsabilitatea unui medic e mult mai mare decat a unui preot. Un medic ale carui cunostinte sunt superficiale poate face mult rau, si, hopefully, e raspunzator pentru asta, civil si penal.
Daca un popa e prost pregatit in teologie, cine il trage la raspundere? Enoriasii? Cei dintre care o parte nici nu au citit biblia si habar nu au de istoria crestinismului?
Deci treaba aia cu tocitul coatelor nu se transfera in lumea reala in acelasi fel, pentru ca responsabilitatile celor doua meserii sunt total diferite. La fel si consecintele, in caz de erori.
Citat:
ai facut o statistica sa vezi cati oameni sunt omorati de medici? cum lasa sa moara fara sa aibe vreun regret, pe cei care nu au bani sa le dea?
|
E normal ca oamenii mai si mor, si e normal si ca uneori medicii gresesc. Da, exista si rea vointa. Dar nu poti sa spui asta incercand sa ii faci pe popi sa arate bine in comparatie cu medicii. Asta din cauza ca medicii au de a face cu oameni bolnavi, si unii, din pacate mor. Responsabilitatea pe care o are un medic pe umerii lui nu se compara cu cea a unui popa.
Cat despre spaga, obiceiul va exista atata timp cat Statul plateste salarii disproportionat de mici. Ti se pare normal ca un medic rezident, dupa 6, 7 ani de scoala sa aiba salariu 1000 ron net?
Citat:
n-am auzit ca un preot sa fie stapan pe biserica. poti sa vii cu niste acte de proprietate, ceva?
|
Hai sa fim seriosi. Cand bunicul meu a murit, acum 4 ani, slujba de inmormantare a avut loc la biserica de care apartine. Preotul de acolo nu s-a obosit sa vina pana acasa, desi bunica mea l-a rugat, si e o femeie care e in fiecare duminica in biserica.
Pana la urma, a gasit un preot tanar, foarte de treaba, care a batut drumul din celalalt capat al orasului, in plina iarna, si l-a impartasit pe bunicul meu.
La slujba de inmormantare bunica mea a insistat ca la slujba sa participe si preotul care l-a impartasit. S-a lasat cu scandal. Dupa indelungi negocieri, preotul celalalt a acceptat, dar greu. Foarte teritorial omul. Asta ca sa nu iti spun si ca urmatorul preot al bisericii respective, dupa ce el moare sau iese la pensie, e fiul lui.
E un lucru foarte bine stiut ca parohiile se iau pe spaga, din simplul motiv ca odata ce ai una, ies bani. Cu cat e mai bogata parohia, cu atat mai mare spaga.