Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Dacă părerea unora din noi nu contează și bășcălia e drept răspuns pentru unii , cred , sper din tot sufletul, că Sfântul Apostol Pavel , Sfântul Ioan , Sfântul Ioan Gură de Aur, să fie ceva mai convigători . . . : http://bisericanmd.wordpress.com/tinuta-femeii/
|
"Sfantul Apostol Pavel porunceste femeilor sa se roage cu capul acoperit, asa dupa cum s-a aratat mai inainte. El spune: “Orice femeie care se roaga sau prooroceste, cu capul neacoperit, isi necinsteste capul; caci tot una este ca si cum ar fi rasa. Caci daca o femeie nu-si pune val pe cap,
atunci sa se si tunda. Iar
daca este lucru de rusine pentru femeie ca sa se tunda ori sa se rada, sa-si puna val”.
Dcei, daca nu imi pun batic in cap, sa ma tund atunci, caci nu mi se pare de loc de rusine. Ceea ce si fac. :-)
In ceea ce priveste cele scrise de Sf Ioan, cum am scris si pe alt topic, trebuie transpuse si in contextul actual. Una era imbracamintea cuvincioasa in vremea lui, una este astazi. Astazi, femeile crestine umbla descoperite pe cap si nimeni nu le cere, nici chiar cei mai aspri duhovnici, sa poarte acoperamant pe strada.
Ce trebuie retinut dupa parerea mea este ca daca ne ducem la biserica nu ne ducem sa ne aratam lumii, deci sa nu ne imbracam in mod provocator sau batator la ochi.
Repet, la asta nu a raspuns nimeni decat prin 'vaaai, ce nerusinare democratica, etc':
"Apostolul Pavel arata: “Nu va invata oare insasi firea -spune el – ca necinste este pentru un barbat sa-si lase parul lung? Si ca pentru o femeie, daca-si lasa parul lung este cinste? Caci parul i-a fost dat ca acoperamant”. "
Deci, sf Pavel pune pe acelasi loc parul lung la femei si scurt la barbati.
Unii din voi insa se leaga numai de fraza despre femei, si calugarii cu parul lung nu intra la socoteala, desi si ei incalca litera sfantului Pavel.
Insusi faptul ca se poarta o discutie de zeci de pagini despre acest subiect arata ca ceva e putred cu noi ortodocsii.