![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de exemplu, ideea ca ar trebui sa nu ne mai casatorim si sa devenim toti calugari a fost condamnata ca erezie in istoria Bisericii, acum, pt ca nu sunt tare in citate si date, nu mai stiu la care sinod. Au fost condamnati si bogomilii care printre altele aveau si aceasta doctrina falsa. Nu asa trebuie citite aceste versete. Trebuie citite tinand seama de: 1) asteptarea imediata a Imparatiei lui Dumnezeu - din acest punct de vedere, sf. Pavel spune ca fecioria este mai conforma cu venirea grabnica a imparatiei, casatoria fiind o cale carese potriveste mai mult celor care 'au timp' pana la venirea lui Hristos (sau moartea lor, daca Hristos nu vuine imediat) Primii crestini aveau aceasta asteptare, ca Hristos va veni f repede. Ce trebuie noi sa retinem in ea este apropierea imparatiei si trezevia (vezi pilda celor 10 fecioare) Nu uita ca mai spune si ca preferinta lui pentru feciorie este o preferinta personala, o parere a lui, si nu o porunca de la Domnul. 2) pasajele din Efeseni unde spune despre casatprie ca este o mare taina, imaginea unirii dintre Hristos si Biserica. Nu se pot citi aceste pasaje decat impreuna, se echilibreaza una pe alta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate unul din teologii cu memoria mai buna poate spune la ce sinod a fost condamnata ideea ca nu ar trebui sa ne mai casatorim.
|
|||
|
|||
![]()
Nu a vorbit nieni despre o condamnare a casatoriei. Am spus doar, ca in lumnaa ce afirma Sf. Apostol Pavel, prima optiune, pe care o prefera si el, este fecioria; caci tot el spune mai departe tot in I Corinteni:
28. Daca insa te vei insura, n-ai gresit. Ci fecioara, de se va marita, n-a gresit. Numai ca unii ca acestia vor avea suferinta in trupul lor. Eu insa va crut pe voi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti sustin punctul de vedere. Acum nu am in permanenta capul acoperit, dar sper ca pana la urma voi ajunge la asta. Nu pot intelege de ce a purta capul acoperit este mai jenant decat a purta leggings, fusta scurta, haine transparente sau decoltate (cam astea-s tendintele modei). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am dedus ca, daca crezi ca calugaria este pt toti, atunci casatoria nu este pentru nimeni, deci este condamnabila. Sf Pavel spune intr-adevar ca este mai grea calea casatoriei decat a calugariei. Nu spune aici ca este inferioara sau mai rea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Dacă părerea unora din noi nu contează și bășcălia e drept răspuns pentru unii , cred , sper din tot sufletul, că Sfântul Apostol Pavel , Sfântul Ioan , Sfântul Ioan Gură de Aur, să fie ceva mai convigători . . . :http://bisericanmd.wordpress.com/tinuta-femeii/
|
||||
|
||||
![]()
Este dezgustator si incalificabila atitudinea celor care, in pofida marturiilor de tot felul pt. marturisirea si propagarea dreptei credinte , nu cunosc decit parerea lor si binecuvintarea proprie . Spunea cu mult adevar si tilc proorocul David : ,, Caci traim vremea in care se lauda pacatosul cu poftele pintecului sau iar cel ce face strimbatate pe sine se binecuvinteaza !"
Este de mult prisos sa mai marturisim ceva pt. indreptarea fratilor laturalnici si prefacuti la nesfirsit ,,democratici', decit lincul indicat de fratele Cristi. Pt. cei ce cred nu este nevoie de marturii iar pt. cei ce nu cred nu sunt destule marturiile ! Intreba cineva de unde incepe lepadarea de Hristos. De aici , de la lucrurile simple ! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 209 | 01.06.2025 21:06:29 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|