View Single Post
Vechi 22.01.2010, 10:17:54
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Cum ma consider eu? Sunt convinsa ca fac pacate, dar nu stiu care.
De aceea as fi preferat ca preotii sa-ti spuna ei, sau cel mai bine sa te intrebe ei la spovedanie. Nu stiu daca ma pot incadra in inderptare. Acolo toate lucrurile de pe lumea asta sunt considerate pacate si eu nu cred asta.
Nu stiu cum ma vede Dumnezeu. Si nu stiu ce considera El pacat.
Am mai spus si repet: nu am incredere in ce scriu oamenii.
Mai stiu si ca fac lucruri bune, pe care insa se pare ca nu trebuie sa le luam in seama. Nu conteaza. Asta ma doare cumplit. Cum sa mai ai curajul sa faci ceva bun, cand esti "desconsiderat" si "batut" in continuare ca ultimul rau-facator.
Voi asa considerati pacatosii din cate observ.
Eu chiar asa rea nu ma consider. Ma stradui, dar nu sunt singura pe lumea asta si viata este asa cum este. Nu depinde totul numai de mine, din pacate.
2. Daca as avea un duhovnic adevarat l-as intreba multe si n-as mai avea nevoie poate de acest forum. Dar preotul meu nu are timp.
3. In felul meu nu ma consider nici departe de Dumnezeu, dimpotriva. Asa cum sunt si ma indruma El, sunt fiica lui.
Eu asta nu pricep. Daca mi-ar insira un preot si m-ar intreba, as spune: da, sau nu. Si cred ca asta tot dupa sufletul si mintea mea. Altfel de unde?
Am senzatia ca vorbim in paralel. Eu nu spun ca voi gresiti. Pentru voi asa o fi bine. E bine (am mai spus asta) ca voi aveti totul atat de clar si perfect in minte.
Eu nu, eu va sunt inferioara in credinta. Asta este concluzia mea.
indreptatul pt spovedanie este bun ca sa ai in fatza unele pacate pe care poate nu le considerai pacate. mie mi-a folosit. in momentul in care faci un lucru, dar ai dubii, te macina intrebarea daca e sau nu pacat, noteaza-l, ca sa poti intreba.
1. preotul nu are de unde sa stie ce pacate ai tu, si daca poate sa-ti puna 1000 de intrebari si sa uite una, si aceea sa fie esentiala, si sa ramana nerostita. si ce-ai facut? daca din indreptar crezi ca ar mai fi si altele spune-le preotului si el iti va spune daca erau pacate sau nu. Ce considera El pacat scrie in Sfanta Scriptura, dar tu cum tu nu ai incredere in oameni, pierzi nestiind Cuvantul Domnului. as putea sa te intreb de ce crezi in Dumnezeu?
eu nu mi-as face atatea probleme in ce parere au altii despre mine, si ma uit la cei care pun mana pe piatra sa arunce... toti pacatuim, si avem cucuie.... viata este si cum ne-o facem, si cu credinta in Dumnezeu pare mai usoara.
2. trebuie sa-ti gasesti un duhovnic care sa aibe timp, altfel n-are rost, mai mult te amarasti decat te curatesti. duhovnicul nu trebuie sa fie neaparat de la parohia carere esti arondata, si cauta sa te spovedesti in alta zi decat duminica sau de sarbatori, pentru ca e mai liber.
cum spuneam mai sus de insirarea intrebarilor de catre preot, nu poti lasa totul pe umerii lui. poate considera ca te-a intrebat cam tot, si pe urma te lasa sa te impartasesti. iti dai seama ce pacat ar face, daca te-ar lasa sa te impartasesti cu pacate nespuse? impartasanie poate fi miere sau foc.
nu stiu daca exista grade de comparatie, sau de inferioritate/superioritate in credinta. esti sau nu esti credincios, punct. in schimb poti avea mai multe sau mai putine pacate decat altii, asta da.

Last edited by anaana71; 22.01.2010 at 10:21:43.