View Single Post
Vechi 22.01.2010, 13:54:27
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu știu pe ce a pus punctul Alexandra, dar sunt curios cum vezi tu "marea problemă" a baticului , a acoperirii capului , fie și parțial , la femeile ce intră în Biserică . Este o povară, e înjositor , e caraghios . . . ? Cred și sunt convins că dacă femeia trebuia să intre în Biserică cu capul numai descoperit , tot erau comentarii . Să-ți mai spun ceva, cu toată sinceritatea, eu până acum nu am văzut mireni ( bărbați) cu capul acoperit în biserică, respectând toți regula de bun simț, cu toate că de multe ori iarna , pe ger când este mult curent rece în biserică , toți bărbații stăteau conform orânduelii . Nu am văzut indisciplinați , clevetitori și protestatari . Sunt oameni la 70-85 de ani ce stau cu capul descoperit și în biserică și în curtea de afară , și asta iarna, pe frig și ger . Acesta ar fi fost unul dintre punctele ce sunt necesare literei I ! Jocul ăsta de teatru al unora dintre femei, sincer , sincer mă dezgustă , îmi lasă un gust amar . . . ! Ne târguim pentru o bucată de cârpă , pusă pe cap 5 minute sau maxim 3 ore și . . . Sincer e jenant ! ! !
Pe i-ul ala pe care il vad eu, evident!

Stai putin, cred ca deja unii sugereaza aici ca tinuta din Biserica, mai exact acoperirea capului ar trebui sa fie o piesa nelipsita si in societate...nu ai citit????

Eu in Biserica sunt de acord cu acoperirea capului bineinteles, ce parerea sa am aici, e semn de smerenie, dar in societate nu cred ca exista vreun indemn de acest gen. Daca vorbim de tinuta in societate, cu siguranta iti voi spune ca nu as umbla in negru, cu fusta pana in pamant, ciorapi negri si basma turceasca pe cap...pentru ca nu vad asemenea specificari undeva, practic e doar optiunea unora!

Pai nu ne targuim deloc pentru o bucata de material pe cap, iar Fani nu a facut referire la tinuta in Biserica, ci la tinuta crestinului in societate, care nu era altfel decat a oamenilor de rand, si nici nu atrageau atentia printr-o culoare anume, sau croi al hainelor...iar in opinia mea practic smerenie insemna sa alegi sa ai o existenta care sa nu iasa din comun, deci fara a provoca oamenii la a face comentarii, sau a se uita urat la tine ( deci nu trebuie sa iesi in evidenta prin ceva anume, orice ar fi acel ceva...vulgaritate vs tinuta muslima sau sa creezi antipatie in jurul tau)!

Last edited by AndruscaCIM; 22.01.2010 at 13:58:39.
Reply With Quote